arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
26°C
Bodrum
26°C
Açık
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Açık
24°C

TURİZM HAFTASI BAŞLADI…

TURİZM HAFTASI BAŞLADI…
16 Nisan 2016 18:48
A+
A-

Vali Amir Çiçek, Turizm Haftası için Bodrum’da katıldığı etkinlikte “Muğla’nın huzurlu ve güvenli bir bölge olması için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

Arena Bodrum Haber:

Muğla Valisi Amir Çiçek, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Bodrum ilçesinde turizmciler ve vatandaşlarla bir araya geldi.
Turizm Haftası etkinliklerine Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un yanı sıra, Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İl Jandarma Komutanı Yavuz Özfidan, İl Turizm Müdürü Veli Çelik, İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik İl Müdürü İlyas Sarıyerli, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, BODER Başkanı Halil Özyurt, TÜRSAB BYK Başkanı Sevinç Gökbel, Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz ve CHP ‘li bazı belediye meclis üyeleri ile stk temsilcileri, çeşitli okullardan öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Bodrum İskele Meydanı’nda otelcilerin ve bazı derneklerin kurduğu stantları gezen Çiçek, vatandaşlarla sohbet ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra Bodrum Kalesi içindeki resim sergisinin açılışını gerçekleştiren Vali Çiçek, başarılı öğrencilere de ödül verdi. Açılışın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Çiçek, Muğla ve ilçelerinde turizm konularında geçmiş yıllara göre bir miktar düşüşün olduğunu ancak yöneticiler ve sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarıyla bu düşüşün aşılabileceğini söyledi.
Hükümetin turizmle ilgili güzel teşvikler verdiğine dikkati çeken Çiçek, “Başbakanımız ile Kültür ve Turizm Bakanımız güzel teşvikler açıkladı. Turizmcilere özel destekler yapıldı ve yapılıyor.” dedi. Uçaklara verilecek 6 bin dolarlık yakıt desteğinin de uzatıldığına işaret eden Çiçek, bu teşvikin turizmcilerin sıkıntısını büyük ölçüde aşacağını söyledi. Çiçek, turizmde 9 ay kesintisiz çalışan personelin 3 aylık sigorta primlerinin İŞKUR tarafından ödenmesi haberinin de esnafın ve turizmcilerin yüzünü güldürdüğünü ifade etti. 
 Muğla’nın huzurlu ve güvenli bir yer olduğuna dikkati çeken Çiçek, şöyle konuştu:  “Her zaman söylüyorum, Muğla huzurlu ve güvenli bir bölge. Huzursuzluğun yaşanmaması için gece gündüz çalışıyoruz. Turizm sezonunu güvenli geçirmek için gerekli önlemlerimizi aldık. Muğla’mızın bütün ilçelerinde güvenlik konusunda hiçbir açığımız olmayacak şekilde gerekli tedbirler alındı. Vatandaşlarımız bilgi kirliliklerine inanmasın.”
“Hanutçuluğu sıfıra düşüreceğiz”
Vali Çiçek, vatandaşları ve turistleri rahatsız eden hanutçularla ilgili de gerekli çalışmaların yapılacağını kaydetti. İşletmelerin hizmette en iyisini yapması gerektiğini ifade eden Çiçek, “Hanutçuluğu sıfıra düşüreceğiz. İşletmeler kalitesiyle, hizmetiyle tanınacak. Memnuniyet yaratıcı bir hizmetin kalitesini görmek istiyorum.” diye konuştu. Alternatif turizm konusunda da çalışmaların yapıldığına işaret eden Çiçek, “Spor, sağlık, kültür, tarih ve eko-turizm gibi aklınıza gelen hangi turizm alanı varsa, Muğla’da bununla ilgili bütün birimlerimiz çalışmalarını yürütüyor. Bu yıl Muğla’daki iki havalimanımızda da yine hareketlilik yaşanacak.” dedi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.