arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
31°C
Bodrum
31°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
30°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Yağmurlu
26°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C

Tuna Altunkaya Sergisi, Sanatseverlerle Buluşuyor…

Tuna Altunkaya Sergisi, Sanatseverlerle Buluşuyor…
17 Temmuz 2024 19:58
A+
A-

Akademia Vakfı’nın bahçesinde sanatseverlerin beğenisine sunulacak “kadınların köklerinin izinde” sergisi 12 gün boyunca ziyarete açık olacak

Arena Bodrum Haber – Akademia Vakfı Sergi Salonu bu sefer aynı zamanda vakfın müdürlüğünü yapan Tuna Altunkaya’nın eserlerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Arena Bodrum Haber – 19 Temmuz Cuma günü saat 19:00’da gerçekleşecek açılış kokteyli ile başlayacak sergi ressam Altunkaya’nın kadınlarını Bodrumlu sanat severlerle buluşturacak.

Çalışmalarında kadın ve bilinçaltı yansımalarını çalışan Tuna Altunkaya yeni sergisinde kadın ve köklendiği alanları ele almış. Gerek atalardan gelen kökler gerekse kendi yapılandırdığı kökler olsun insanın aidiyet ve köklenme ihtiyacını kadın üzerinden işlemiş. Suluboya ve akrilik çalışmaların yer aldığı sergi 31 Temmuz’a kadar Akademia Sergi Salonunda gezilebilir.

Sergi temasının kadın üzerine kurgulanmasına rağmen kadınlar kadar erkekleri de ilgilendirdiğini belirten Altunkaya; “Köklenmek, kök salmak insan doğasının ihtiyacı. Kadın doğru yere, doğru amaç ve teşviklerle kök salabilirse yaşam ve dünya çok daha güzel bir yer haline gelecektir. Kadının bilinçaltını anlamak erkeklerin hayatını kolaylaştırır. Kadınlar anlaşılmaz varlıklardır demek yerine kadının zihnine yolculuk edebilmek için erkeklerin sergiyi mutlaka ziyaret etmelerini öneriyorum” dedi.

Kökler, İrade ve İhtiyar…

Kadın nereden geliyor ve nereye gidiyor olursa olsun, kökünü salmak ve sağlamlamak istiyor.

Peki ya bu içgüdüsel ihtiyacı karşılarken kökünü nereye sardığına dikkat ediyor mu?

Zarar veren toprakta köklenmeye bile razı gelmiş kadınlar!

Toplayın eteklerinizi

‘Kendinize Gidiyoruz’ manifestosuyla yola çıkan sergiyi 21 Temmuz’a kadar ziyaret edebilmek mümkün.

Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı

@academia_vakfi / www.academia.org.tr

Uluslararası bir bilim, eğitim, kültür kurumunun Türkiye’de gerçekleştirilmesi amacıyla Akdeniz ülkelerinden ve Türkiye’den bilim insanları, teknisyenler, politikacılar ve iş adamları tarafından 1994 yılında Bodrum’da kurulmuştur. Çok sayıda etkinlik gerçekleştirmiş ve dünyada ilk yerel Habitat Konferansı’nı yürütmüştür.

2001 yılında, Bodrum’da üniversite kurulabilmesi yolundaki yasal engellerin aşılamaması üzerine vizyonunda değişiklik yapmış ve Bodrum’da 12 ay turizm düşüncesi altında; arkeoloji, tarih, kültür ve sanat üzerine yoğunlaşarak projeler üretmeye başlamıştır.

Vakıf, 2016 yılından itibaren yeni yönetimiyle birlikte, Türkiye’den ve dünyadan arkeolog ve tarihçileri davet ederek, Bodrum’da ‘Tarih Konferansları’ adı altında etkinlikler düzenlemektedir.

Akademia’nın en önemli projelerinden biri olan ve 2020-2022 yıllarında gerçekleştirilen ‘Halikarnassos Surları Projesi’ kapsamında; Kültür ve Turizm Bakanlığı izni, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi denetimi ve Prof. Dr. Adnan Diler danışmanlığında çalışmalar yapılarak, 1,5 kilometrelik antik sur duvarları açığa çıkarılmış ve iki taraflı yürüyüş yollarıyla halkın ve turizmin kullanımına sunulmuştur.

Tuna Altunkaya…

@sanasendenbahset

Tuna Altunkaya Akademi İstanbul Gazetecilik mezunu. Eğitiminin ardından önde gelen ulusal medya gazete ve televizyon programlarında muhabirlik, editörlük yaptı. Ardından teknoloji alanında uzmanlaşarak uzun yıllar bir bilişim dergisinin Yayın Yönetmenliğini sürdürdü.

İstanbul’daki meslek hayatını bırakarak Bodrum’daki aile işletmesinin başına geçip altı yıl işletmecilik yapmıştır. 2020 yılından bu yana freelance editörlük yapmaya devam eden Altunkaya hali hazırda Akademia Vakfı’nın Müdürlüğü’nü yapmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.