arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3151
EURO
35,0957
ALTIN
2.298,67
BIST
9.050,65
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Teknopark’ta gençlere yönelik “yeni teknoloji” eğitimleri”

Teknopark’ta gençlere yönelik “yeni teknoloji” eğitimleri”
27 Nisan 2023 10:54
A+
A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini Aydın, Denizli ve Muğla’da yürüten Güney Ege Kalkınma Ajansı, Muğla Teknopark A.Ş. iş birliğiyle düzenleyeceği “Yeni Teknoloji Eğitimleri” sayesinde, gençlerin geleceğin teknolojilerinde yetkinliğinin artırılmasını sağlanacak.  

Arena Bodrum Haber – GEKA’nın Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2022 ve 2023 yılları teması olarak belirlediği “Genç İstihdamı” çalışmaları kapsamında gerçekleştireceği faaliyetle gençlerin iş gücü piyasasına girmelerinin kolaylaşması ve geleceğin yeni teknolojileri alanında niteliklerinin artırılması amaçlanıyor.

Başvuruların 12 Mayıs 2023 tarihinde son bulacağı “Muğla Teknopark Yeni Teknoloji Eğitimleri” programı kapsamında; Muğla Teknopark firmaları tarafından React JS, Node.js Programlama Dilleri, PC ile Endüstriyel Otomasyon, Fonksiyonel Gıda Üretim Teknolojisi, Flutter ile Mobil Uygulama Geliştirme, Cloud Computing & Cloud Security ve RESTful Web Services konularında ücretsiz eğitimler verilecek.

Uzaktan eğitim yöntemiyle 60 saat olarak Maya Yazılım tarafından gerçekleştirilecek “React JS, Node.js Programlama Dilleri” eğitiminin kontenjanı 15 kişi olarak belirlendi. Eğitime seçilecek adaylarda, bilgisayar ve yazılım bölümlerinde okuyan üniversite öğrencilerinin yanı sıra yazılım konusunda meraklı, kendini geliştirmeye açık ve orta seviye İngilizce bilgisine hakim adaylar tercih sebebi olacak.

Bilge Teknoloji firmasının 40 saat olarak vereceği “PC ile Endüstriyel Otomasyon” eğitiminde katılımcılar isterlerse yüz yüze veya uzaktan eğitim seçeneklerini tercih edebilecekler. Eğitime katılabilmek için orta seviye ve üstü yabancı dil bilgisinin yanı sıra üniversitelerin bilgisayar/yazılım, mühendislik, teknik/teknolojik ve eğitim bölümlerinin en az 3. sınıfında okuyan öğrencileri ve mezunları vb. şartlar başvuruda tercih sebebi olacak. On iki kişilik kontenjanı bulunan eğitimde söz konusu şartlar diğer eğitimlerde de olduğu gibi zorunlu olmayıp tercih sebebi olacak. Yani belirtilen şartları taşımayan adaylar da başvuru yapabilecek.

Yine diğer firmalar gibi Muğla Teknopark A.Ş.’de faaliyet gösteren “Türkiye Biyologlar Derneği İktisadi İşletmesi” ise eğitim faaliyetine 10 saatlik “Fonksiyonel Gıda Üretim Teknolojisi” eğitimiyle katkı sunacak. Söz konusu eğitim kapsamında maksimum 15 kişi hibrit sistemle eğitim alabilecek. Başvuruda katılımcıların başlangıç seviye İngilizce bilgisi ve gıda güvenliği konusunda temel düzeyde bilgi sahibi olması tercih sebebi olacak.

Mobil uygulamaların yaşamımızın her anına yön verdiği günümüzde Ideamobile firması ise, “Flutter ile Mobil Uygulama Geliştirme” eğitimi ile gençlere bu alanda 24 saatlik bir eğitim paketi sunacak. Hibrit eğitim modeliyle 10 kişilik kontenjanla gerçekleştirilecek eğitime başvuruda, temel seviye İngilizce bilgisi, temel programlama bilgisi ve bilgisayar/yazılım, mühendislik ve teknik/teknolojik bölümlerinin 2., 3., 4. sınıf öğrencileri tercih sebebi olacak.

Bir başka Muğla Teknopark firması olan PurpleBOX firması ise bulut bilişim ve bulut güvenliği alanında “Cloud Computing&Cloud Security” adlı eğitime imza atacak. Sadece 4 kişinin katılabileceği eğitim, uzaktan eğitim yöntemiyle 30 saat olarak gerçekleştirilecek. Orta seviye üstü İngilizce bilgisine haiz, üniversitelerin bilgisayar ve yazılım bölümlerinin en az 4. sınıfında okuyan öğrencileri ve mezunları başvuruda tercih sebebi olabilecek.

Yazılım ve bilişim dünyasının en önemli ve en fazla kullanılan yapıları arasında yer alan ve özellikle web servisleri üzerinde kullanılan yapıyı ifade eden RESTful Web Servis alanında,  Arniva yazılım firması 20 kişiye 15 saat boyunca hibrit yöntemle eğitim verecek.

Kendini geleceğin teknolojileri alanında geliştirmek ve bu alanlarda nitelikli bilgiye sahip olmak isteyen gençler eğitimlere başvuru yapmak için https://bit.ly/muglateknopark-egitim adresini ziyaret edebilirler. Eğitimlere başvuru için belirtilen şartlar tercih sebebi olup yukarıda da belirtildiği gibi zorunlu şartlar değildir. Geleceğin teknolojilerinde yetkinliğini artırmak isteyen gençler 12 Mayıs Cuma gününe kadar dilediği eğitim için başvuru yapabilirler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.