arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
22°C

Tartışmalı Danışmana Bir Davada CHP Bodrum Örgütünden…

Tartışmalı Danışmana Bir Davada CHP Bodrum Örgütünden…
28 Şubat 2024 12:33
A+
A-

CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın, tartışmalı danışman hakkında “hakaret halkı kin ve düşmanlığa tahrik, tehdit ve iftira” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Arena Bodrum Haber – CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın danışmanı sıfatıyla görev yapan Levent Arkan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Işın, “Levent Arkan isimli şahsın, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Osman Gürün’e, örgütümüze ve emekçi çalışan belediye personellerine yönelik hakaret ve küfür dolu ses kayıtlarının kamuoyuna yansıması üzerine harekete geçtik” ifadelerinin de bulunduğu bir videoyu CHP Bodrum İlçe Başkanlığı’nın sosyal medya hesabı üzerinden yayınladı.

“Asla yalnız değilsiniz! Birlikte güçlüyüz” mesajının da dikkat çektiği videoda Başkan Işın şunları söyledi:

CHP Bodrum ilçe Başkanı Tuna Işın ilçe yönetim kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada “Bodrum Belediyesi’nde Danışman sıfatıyla görev yapan Levent Arkan isimli şahsın, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Osman Gürün’e, örgütümüze ve emekçi çalışan belediye personellerine yönelik hakaret ve küfür dolu ses kayıtlarının kamuoyuna yansıması üzerine harekete geçtik! Partimiz olarak, bu tür çirkin söylemleri kınıyor ve sessiz kalmayacağımızı belirtmek istiyoruz. Haysiyetli emekçilerimize yönelik mobbing, hakaret ve tacizlerin karşılıksız kalmayacağını vurguluyoruz. Bugün suç duyurusunda bulunarak, Levent Arkan hakkında yasal işlemlerin başlatılması için adımlar attık. Partimizin ve halkımızın itibarını korumak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Tüm belediye çalışanlarımıza ve örgütümüze sesleniyoruz: Asla yalnız değilsiniz! Birlikte güçlüyüz…” dedi.

CHP Bodrum İlçe Başkanı Işın’ın avukatı Mustafa Raşit Basdırmacı tarafından hazırlanan beş maddelik şikayet dilekçesinin ilk maddesinde; “Levent Arkan isimli şahsın 18 Şubat 2024 tarihinde birçok internet sitesinde yayınlanan ses kaydında ve instagram isimli uygulamada müvekkile ve Cumhuriyet Halk Partisi üyelerine karşı kullanmış olduğu ifadeler üzerine suç duyurunda bulunma zorunluluğu hâsıl olmuştur…” ifadesi yer alıyor.

İnternet Sitelerinde Yayınlanan Ses Kayıtları Delil Olarak Sunuldu…

İkinci maddesinde ise şu şekilde; “Levent Arkan isimli şahıs yayınlanan ses kaydında ki ifadelerinde Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkanı görevini sürdüren müvekkilim ve parti üyelerine karşı hakaret içerikli birçok kelime kullandığı görülmüştür. Levent Arkan isimli şahıs ifadelerinde Cumhuriyet Halk Partisi üyelerini hedef almış, partiye gerek üye olan gerekse partide görev yapmakta olan bütün şahıslar için hakaret ve küfür içerikli ifadelerde bulunmuştur. Levent Arkan isimli şahsa ait ses kayıtlarının yayınlandığı internet sitelerinin url’leri deliller kısmında sunulmuştur…”

Hakaretler ve Küfürler Sadece Sahsa Değil, Halkın Belirli Bir Kesimini Temsil Eden Bir Gruba Karşı Yapılmıştır…

CHP Bodrum İlçe Başkanı Işın şikayet dilekçesinin üçüncü maddesinde de; “Levent Arkan isimli şahıs instagram isimli uygulamada özellikle müvekkilimi hedef göstererek küfür ve hakaretlerde bulunmuştur. Şüpheli dosya ekindeki fotoğraflarda da görüleceği üzere müvekkilimi defalarca tehdit etmiştir. Müvekkil Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı görevini yürütmekte olduğu için hem bu partiye hem de parti üyelerini temsil etmektedir. Şüphelinin müvekkil ile ilgili olarak kullanmış olduğu hakaret ve küfür içerikli sözler yalnızca müvekkili şahsına yapılmamış olup, şüphelinin ses kaydında belirttiği üzere Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri ve bu partiye gönül veren insanlara yani halkın belirli bir kesimini temsil eden bir gruba karşı söylenmiştir…”  şeklindeki ifadeler yer aldı.

Müslümanlar ve Alevi Yurttaşlar da Hedef Alınmıştır…

Dördüncü maddede ise; Levent Arkan isimli şahıs ses kayıtlarında Müslümanları ve Alevileri de hedef alarak T.C.K m.216/3’te yer alan suçu da işlemiş bulunmakta olduğu iddia edilirken, beşinci maddede de; “Levent Arkan isimli şahıs yayınlanan ses kayıtlarında Cumhurbaşkanına karşı küfür içerikli ifadelerde bulunmuştur. Bu hususun da diğer suçlarla birlikte değerlendirilmesini talep ederiz…” cümleleri yer alıyor ve ilgili hukuki sebepler ve deliller ise şu şekilde sıralanıyor;

Hukuki Sebepler: Türk Ceza Kanunu 267/1,125,216/1,216/3,299,106 ve ilgili sair hukuki sebepler

Hukuki Deliller: Fotoğraflar, https://www.youtube.com/watch?v=GVIx191RXiA,

https://www.youtube.com/watch?v=7c51XawIIhkhttps://www.youtube.com/watch?v=i5bsXFu1DWchttps://bodrumkadraj.com/manset/2-ses-kaydi-chpye-bomba-gibi-dustu/ ve sair deliller

Kamu Davası Açılmasını Talep Etti…

CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın sonuç olarak Cumhuriyet Savcılığından, TCK m. 267/1, 125, 216/3, 299, 106 gereği soruşturma yapılarak söz konusu şahıs hakkında kamu davası açılması için iddianame düzenlenmesine karar verilmesi için suç duyurusunda bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.