arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3249
EURO
35,0645
ALTIN
2.308,47
BIST
9.079,97
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

TARİHİN IŞIĞINDA SANATSAL BİR DOKUNUŞ…

TARİHİN IŞIĞINDA SANATSAL BİR DOKUNUŞ…
30 Temmuz 2016 20:35
A+
A-

Klasik Türk süsleme sanatçısı Gülşah İkbal Özkeskin Cesur’un,  Bodrum Kalesi’nde 13 üncü kişisel sergisini açtı.

Sergi açılışında sanatçının 9 yaşındaki kızı Neslişah Cesur da yaptığı ebru performansı ile şimdiden geleceğin önemli sanatçılarından olacağının sinyallerini verdi. Ebru teknesinde usta hareketleri ile ilgi çekip beğeni topladı.

 

Bodrumlu sanatçı ve eğitmen Gülşah İkbal’in “Tarihin ışığında sanatsal bir dokunuş” adlı, sergisinde; ebru, seramik, tezhip ve minyatür sanat dallarından çok sayıda eseri sergileniyor. Sanatçı, serginin açılışında kanun sanatçısı Aycan tarafından müzik performansı eşliğinde, bir ebru gösterisi yaptı. Konuklara geleneksel olarak Osmanlı saraylarında ikram edilen Demir Hindi şerbeti ve limonata ikram edildi.

ikbal-ozkeskin-2Sergiye Bodrum Kalesini ziyarete gelen turistlerde yoğun ilgi gösteriyor.

Sergide en büyük ilgiyi her biri maddi ve manevi yüksek bir değere sahip olan tezhip sanat dalına ait eserler çekiyor. Sanatçı Gülşah İkbal gazetecilerin sorularını yanıtlarken tezhip eserlerinde,  5 saat   arap zamkıyla ezilen altın yaprakların boya olarak kullanıldığını ve her bir eserin çok uzun süre çalışılarak ortaya çıktığını anlattı. Geleneksel süsleme sanatının

Bodrum  Kalesi Haluk Elbe Sanat Galerisinde  13 cü kişisel sergisini açan, geleneksel Türk el sanatları uzmanı Gülşah İkbal, İzmir Gaziemir Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen kurslarda bu sanat dallarının eğitimini verip yaşatan genç ustalardan.

Dört sanat dalından oluşan, eserleri bir sergide, sanatseverlere sunan Gülşah İkbal Özkeskin Cesur’un sergisi 2 Ağustos tarihine kadar açık kalacak.

ikbal-ozkeskin-3Gülşah İkbal Özkeskin Cesur;

1981’de İstanbul’da doğdu. İlk ve ortaöğretimini Bodrum’da tamamladı.  Liseyi İzmir Özel Türk Koleji’nde okudu. DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Tezhip anasanat dalından 2001-2002 yılında başarıyla mezun oldu.

Üniversite süresinde stajlarını; İzmir’de grafik tasarım, Düzce de metal üzerine hak ve meneviş işi, İstanbul’da da ünlü cilt ustası Mehmet Ali Kunduracıoğlu’nun yanında cilt ya- pımı ve cilt restorasyonu üzerine tamamladı. Bitirme tezini son staj konusu olan cilt yapımı ve restorasyonu üzerine uygulamalı olarak tamamladı. Yapmış olduğu çalışmalar- da kendi tasarımı olan cilt çalışması İzmir’de açılan Türkiye nin ilk kağıt ve kitap sanatları müzesinde sergilenmektedir.

ikbal-ozkeskin-42003 yılında dünyaca ünlü çini ustası İsmail Yiğit’in atölye-sinde çini çalışmalarını devam ettirerek takı, pano, tabak ve vazolarda özgün çalışmalar yapmıştır.

Ecdat yadigarı olan tezhip, minyatür ve ebru çalışmaların- da geleneğe uygun olarak toprak boyalar, altın, guaj, ak- rilik ve taş sulu boyalarla çalışmalarına devam etmektedir.

Hat sanatı üzerine almış olduğu eğitimini DEÜ öğretim görevlisi Doç. Dr. Aynur Maktal’dan dersler alarak devam ettirmektedir. Eğitimini almış olduğu konular ve görsel sanatlar ile ilgili DEÜ Eğitim Fakültesi’nden 2011-2012 yılında pedegojik formasyon eğitimini almıştır.

İlk kişisel sergisini 19 yaşında 2000 yılında açan sanatçı Hadigari Art Galeri, Bodrum  Belediyesi Sanat Galerisi, Haluk Elbe Sanat Galerisi olmak üzere 13 ayrı kişisel sergi ve pek çok karma sergiye katılmıştır.

2009 yılından beri Gaziemir Belediyesi ve Gaziemir Halk eğitim Merkezi işbirliğinde açılan kurslarda Hat, Tezhip, Minyatür, Ebru ve Çini alanlarında dersler vermektedir.

Sanatçı evli ve bir çocuk annesidir.

Bu sanat dallarını gelecek nesillere doğru bir şekilde öğretebilmek, sevdirebilmek ve tanıtabilmek en büyük hedefidir.

irtibat: gulsahozkeskin@gmail.com

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.