arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
26°C
Bodrum
26°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

Şehr-i Emin Mi Şehr-i Mülayim Mi?

22 Şubat 2024 15:50
A+
A-

“30 yıl boyunca tek bir savunma vermek zorunda kalmadan devam eden askerlik kariyerini; yıllardır özlemini duyduğu Bodrum’a geri dönerek, Turizm Sektöründe yer alma kararı sonrasında sona erdiren Ahmet Aras…”

Bodrum Belediyesi’nin web sitesinde bulunan “Başkanın Özgeçmişi” sayfasındaki ifadeler arasında yer alan bir kesitle başlamak istedim bu yazıma..

Neden mi? Başkan Aras’ın Özgeçmişinde ifade ettiği gibi siyasi hayatı da bir tek savunma vermeye ihtiyaç duymadan geçiyor …

Siyasi hayatı sonrasında bulunacağı başka bir platform olursa oradaki özgeçmişinde de bugünleri muhtemelen şöyle yazacaktır.

“Bilmem kaç yıl boyunca yaptığı belediye başkanlığı sonrasında bir tek savunma vermeden, yaptığı hatalı iş, terfi ve atamalarda özeleştiri bile yapmadan siyasi hayatını sona erdiren Ahmet Aras..”

Durum şimdilik böyle..

*** 

Başkan Aras’ın söylemleri,  Bodrum Belediye Başkan aday adayı ve adayı olduğu günlerde ifade ettiği iddialar, eleştiriler ve yaparım-ederimler dün gibi, aklımızda ve arşivlerde duruyor

Söylediklerinin üzerinden yaklaşık 5 yıl geçti Başkan Aras’ın..

Göreve geldikten hemen sonra 10 Nisan 2019 tarihinde yaptığı basın toplantısında kararlı olduğunu net bir şekilde ifade eden Başkan Aras; 50’ye yakın basın mensubunun önünde “Bu mahallenin delisi benim” demişti.

İlerleyen aylar ve yıllar içinde gördük ki; kasabanın başkanı, iddia ettiği gibi kasabanın delisi değil, kasabının mülayimiymiş.

Bu benzetmeyi başkanın görevinin 4. yılı olan 3 Haziran 2023’te yazdığım “Ruhumuzun kirini yaşadığımız alanlara bulaştırmayalım..” başlıklı yazımda da ifade etmiştim.

Başkan Aras’a bu benzetmeyi ikinci defa kullanmak zorunda kalıyorum maalesef..

Tüm yapılan uyarılara rağmen yaptığı 100’e yakın atamanın, bir bölümü “skandal” olarak nitelendirilecek olaylarla son buldu Aras’ın..

Yaptığı yanlışlarda geri adım atmayan ve kullandığı 3 maymun yöntemiyle gerçekleştirdiği siyasi yürüyüşünde birçok farklı eleştiriye de fazlasıyla maruz kaldı haliyle..

Başkan Aras’ın uzun zamandır yaşadığı ve yaşattığı son vak-a da tartışmalı danışman Levent Arkan’ın basın mensuplarıyla olan kavgasını görmezden gelmesidir.

Olaylar karşısında adeta bir UEFA gözlemcisi gibi durum sergileyen Başkan Aras, sonunda iş adliyelik olunca duruş sergiledi.

Bodrum Belediyesi içerisinde danışmalık statüsüyle ve “gönüllülük esasına” dayalı olarak görev yapan Levent Arkan, bu sabah bütün görevlerinden el çektirildi.

Kararı alan Başkan Aras, Arkan’ın üzerinde sadece BOTAV’ın reklam işleri konusunda sorumluluk bıraktı.

***

Son birkaç gündür ortaya çıkan ses kayıtları nedeniyle bu sabah adliyeye çağrılarak, savcılıkta ifadesine bas vurulan tartışmalı danışman Levent Arkan,  çıkarıldığı mahkemece hakkında adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Konu artık adli süreçte..

Tartışmalı danışman Levent Arkan, yaptığını ve başardığını iddia ettiği işlerin yanında, özelde ve genelde ağzından çıkan kem sözlerle hatırlanacak.

Olayların bir tarafı da Başkan Aras tabii ki..

Yaşanan bu olaylar silsilesi, sorunları öteleyerek kasabayı yöneten Başkan Aras’ın “Şehr-i Emin” sıfatının yanına “Şehr-i Mülayim” sıfatını da ekledi.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.