arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,2691
EURO
34,7732
ALTIN
2.412,18
BIST
10.267,09
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
19°C
Bodrum
19°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C

Sarnıçta etkinliğin konuğu string art ile Özgür Özcan..

Sarnıçta etkinliğin konuğu string art ile Özgür Özcan..
15 Ocak 2024 11:09
A+
A-

Yalıkavak’tan Bodrum’a inerken Yakaköy’e hâkim bir tepede, yol kenarında yer alan tarihi sarnıç, yeni etkinliklerle Bodrum sanat ve etkinlik dünyasına katkı sunmaya devam ediyor.

Arena Bodrum Haber – “Tinycafe” olarak hizmete açılan Coffee de Madrid’in etkinlik alanı olarak sanat camiasına ev sahipliği yapan Sarnıcın bu haftaki konuğu Özgür Özcan.

1974 Balıkesir Doğumlu sanatçı, 2017 yılından itibaren çalışmaya başladığı String Art tekniği ile yaptığı eserleri ile büyük ilgi uyandırmış, bugüne kadar birçok kişisel sergisi ve Workshop çalışmalarıyla, sanatseverleri String Art tekniği ile buluşturmuş.

“Sanatta yaratıcılık, yoktan var etmek değildir. Varolan bir tekniği veya malzemeyi, alanı dışında, alışılmadık ve inovatif bir biçimde kullanmakla mümkündür.” Diyerek sanata bakış açısını değerlendiren sanatçı Özgür Özcan çalışmalarını ve tekniğini şu şekilde değerlendiriyor;

“Burada yapılan: Tekstil sektörüne ait olan ipliği, düz bir çizgi oluşturmak için kullanmak, bu çizginin yüzeyde ve uzayda tekrarlanarak ritim, örüntü, desen ve kompozisyon oluşturması, düz çizgilerin eğrisel figürler ve hacimler oluşturacak şekilde uzayda hareket etmesini sağlamaktır.

Geometrinin prensipleri ile gelişen, sayısal denklemler ile ifade edilebilir bir estetik. Enstrümanı sayılardan oluşan matematiği, temel birimi çizgiler olan sanata dönüştürmek. Düzen ile kaos arasında bir skala oluşturacak olursak, bu skalanın iki uç noktası belirir. İlki şaşmaz bir örüntü (sıralı bir düzen) takip etmek ise ikinci uç da düzensizlik ve kuralsızlık içeren kaotik bir birliktelik olacaktır.

Kullanılan dile ait sınırlamalar, bu iki uç nokta arasındaki sonsuz olasılık ile ortadan kaldırılabilir. Bu da sanatçıya özgürlüğü için gerekli olan hareket alanını sağlar. Tüm bu anlamsal ilişkileri kurmaktaki amaç, sanat ile matematiğin kesişim alanında farklı bir kavrayış, farklı bir düşünce alanı, farklı bir tecrübe yaşanmasını sağlamaktır. Yapılan çalışmalar sanatın geleneksel olarak var olduğu alanlar ve mekanlar dışında, yeni varoluş alanları ve olasılıklar doğurur. Sanatın süregelen iletişim mekanizmalarına ek olarak yeni seçenekler oluşturulmasına ve anlamı farklı yollardan iletmesine olanak sağlar. Kurulan ilişkiler yeni iletişim kanallarına, bu kanallardan iletilen veya üretilen yeni düşüncelere olanak sağlar.”

Sanatçı Özgür Özcan, 15 Ocak’ta çalışmaları hakkında bir workshop ile sanatının inceliklerini sanatseverlere sunarken, String Art eserleri, 500 yıllık tarihi sarnıçta 26 Ocak tarihine kadar izlenebilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.