arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3785
EURO
34,6949
ALTIN
2.398,51
BIST
10.169,48
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
24°C

SAATÇİ: ALIN İSKELENİZİN HAYRINI GÖRÜN…

SAATÇİ: ALIN İSKELENİZİN HAYRINI GÖRÜN…
7 Kasım 2016 10:04
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Fethiye Belediyesi arasında tartışmalara neden olan Fethiye İskelesi, mahkeme kararıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edildi

Aynı saatlerde iskelede bir araya gelen Fethiyeliler iskelede veda çayı düzenledi. Veda çayında halka seslenen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Bu ucube büyükşehir yasası ve bu yasayı uygulayanlarla ilgili mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Ancak bir bedduam var, ona da ‘Amin’ dersiniz herhalde. Bu iskeleyi alan, hayrını görmesin” dedi. Fethiye İskelesi’nde büyükşehir belediyesinin uygulamalarına tepki gösteren Fethiyelilerle bir araya gelen Başkan Saatcı, “Bazı yerler kadim yerlerdir Fethiye gibi. Milattan önce 5 bin yıla dayanan geçmişi vardır ve bu yerlerin belli değerleri vardır. Şuan biz çok özel bir değerimize veda etmek için burada bulunuyoruz. Sadece ‘iskelemizde bir veda çayı içelim’ diye sosyal medyada arkadaşlarım 15 dk. kala bir cümle paylaştı. Biz inat etseydik buraya 15-20 bin kişiyi yığardık. Fakat ülkemizin beka sorunu olduğu, olağanüstü halin yaşandığı bir dönemde, emniyet güçlerimizi rahatsız edecek, yanlış anlamalara yol açabilecek bir şeyler yapmayalım. Kendi içimizde bir aile gibi veda edelim dedik” diye konuştu.

“İSKELEYE BİR DAHA AYAK BASMAM”
Fethiye İskelesi’nde bir bardak çay içerek iskeleye veda edeceğini ve bir daha iskeleye ayak basmayacağını ifade eden Başkan Saatçi, “Büyükşehir yasası çıktıktan sonra her gün işkenceye uğrayan bir insan gibi bir tarafımızın parçalanmasından, koparılmasından rahatsız oluyoruz. Diyeceksiniz ki, ‘Başkan yasa çıkmış, bunların verilmesi gerekiyor. Sen bundan neden rahatsız oluyorsun. Ver işine bak’. Siz beni, sizlerin ve Fethiyelilerin hakkını savunayım diye seçtiniz. Yoksa bende elimi göğsüme birleştirip, koltuğumda oturup, ‘Bana ne saygıdeğer Fethiyeliler. Büyükşehir Yasası ile ilgili gidin derdinizi iktidar partisine anlatın’ diyebilirdim. Ama hayır, biz mücadele adamıyız. Bu topraklar hiçbir zaman Likyalılardan beri boyun eğmemiş, hep dik durmuş” dedi.

fethiye-iskele-1“BURAYI BÜYÜKŞEHİR TALEP ETMESE SAYIN OSMAN GÜRÜN’Ü AYAĞINDAN ASACAKLAR MI?”
Seçimle göreve gelmiş kişilerin elini taşın altına sokması gerektiğini ifade eden Başkan Saatçi, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün risk almadığını söyledi. Saatcı, risk almayan seçilmiş kişilerin, atanmış kişilerden farkı olmadığını belirterek şunları söyledi:
“Bizim kavgamız, değerlerimizin elimizden alınmasındandır. Bu kaotik ortamda, ülkenin beka sorunu olduğu bir dönemde ortak akılla, hoş görüyle bir masa üzerinde paylaşarak, bunlar yapılamaz mıydı? Bir tane, defterdarlığa bağlı Sayıştaş denetçisinin yazdığı üç beş eleştiriden dolayı, Fethiye’nin ana caddeleri ve Fethiye şehir iskelesi büyükşehir tarafından, büyük korku yaratılarak talep edildi. Bizim yerimizde olsalar her halde koltuğu bırakıp gidecekler. Bir Sayıştay denetçisi, böyle bir rapor tuttu diye Fethiye’nin Atatürk Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Barış Manço Bulvarı, sahili, iskelesi, yat yanaşma yerleri talep edilecekse, zaten bize de gerek yok. Belediyeyi de size teslim edelim gidelim. Korku dağları bu kadar mı sarar. Seçilmiş insan risk alan insandır. Seçilmiş insan görevini yaparken yasaları vatandaşın lehine yorumlayarak, idareyi, gücünü öyle kullanan insandır. O zaman seçilmiş insanın, atanmış insandan ne farkı kalır? Burayı Büyükşehir talep etmese, Sayın Osman Gürün’ü ayağından asacaklar mı?”

“2019’DA MUĞLA’DA İKTİDAR DEĞİŞECEK”
Hukuken her türlü mücadeleyi vereceklerinin altını çizen Saatçi; “Yoksa biz kimseyi burada denize atacak değiliz. Medeni bir şekilde, hoş görü içinde bize yapılmayanı, biz karşımızdakine yapacağız. Ama bugün, Fethiye’nin değerleri ellerimizden teker teker giderken, yanımızda olmayanlar, parti rozetinden dolayı bu işe alkış yapıp, kapalı kapılar arkasında Fethiye’nin kafeteryalarını, restoranlarını bölüşenler, 2019’da iktidar Muğla’da değiştiğinde, başka bir partiye geçtiğinde, o zaman bunun dönüşü olmayacak. O zaman eyvah yandık diyeceğiz ama kıymeti yok” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜKŞEHİR SEÇİMLERİNDE BEN VERDİM DİYE, CHP’YE OY VERENLERDEN ÖZÜR DİLİYORUM”
2014 yerel seçimlerinde Osman Gürün’e oy verdiğini söyleyen ve kendisi oy verdiği için CHP’ye oy veren vatandaşların olduğunu belirten Saatçi, bu nedenle seçimlerde CHP’ye oy verenlerden özür dileyerek şunları söyledi:
“33 ay geçti, 27 ay kaldı. Normal şartlarda olursa büyük bir ihtimalle 2017’de seçim var. Ama biz bir defa bir araya gelmedik. 13 belediye başkanıyız, bir defa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın altında, 13 tane ilçeyi bir araya toplayarak ‘Sizin ne derdiniz var, ne sıkıntınız var, önceliğiniz nedir’ denmez mi? Fethiye cezalandırılıyor. Benim yüzümden, Osman Gürün’e oy verenlerden özür diliyorum. Benim yüzümden CHP’li olmayıp benim gibi Büyükşehir’de CHP’ye oy verenlerden özür diliyorum. Diyet istemiyoruz. Özür dilemek moda oldu, benim de özrümü kabul edin.”

fethiye-liman“NE FETÖ’LÜĞÜM KALDI, NE DE FETÖ’CÜLERLE PAZARLIĞIM”
Büyükşehir seçimlerinin üstünden 33 ay geçtiğini bu 33 ay içerisinde Büyükşehir’in Fethiye’yi cezalandırdığını kaydeden Saatçi “33 ay geçti yapılanları söylüyorum. Her şey meydanda. Su zammı yapıldı mı, suyu 1 liraya içiyorduk 4 liraya içiyoruz. Fethiyespor’a verdiğimiz parkomat uygulaması idari mahkemeye gönderilip yürütmeyi durdurma kararı aldırıp, esnafımızın tam para kazanacağı dönemde parkomat uygulamasını ortadan kaldırarak bir trafik keşmekeşliği yaratılarak Fethiye ekonomik zarara uğratıldı. Şimdi birinci, ikinci, üçüncü etabın fotoğrafları çekiliyor. Onlarda talep edilecek bizden. Biz bir su zammı dedik, CHP ilçe başkanı arkadaş çıktı, benim ne FETÖ’lüğüm kaldı, ne gözaltına alınan bir meclis üyesi arkadaşımın durumundan dolayı FETÖ’cülerle pazarlığım. Bir hukukçu arkadaş, Yargıtay’dan bir ceza davası onana kadar insanların masumiyet karinesi olduğunu bilmiyor ise, o cübbeyi çıkaracak. Mehmet Sezgin serbest bırakıldı. Mehmet ve ailesinden özür dileyene kadar onun elini sıkmayacağım.”

“BU İSKELEYİ ALAN, BU İSKELENİN HAYRINI GÖRMESİN”
Saatçi “Ben Bursa Milletvekilini de sayarsam, Fethiye’nin 4 tane milletvekili var. Bunlardan birkaç tanesinin burada olmasını isterdim. Oy zamanı değil, bu partisel bir kavga değil, bu Fethiye’nin kavgası. Fethiye’nin değerleri bir yerlere peşkeş çekilirken yanımızda olmayan, başka zamanda yanımızda olmasın. Bu ucube Büyükşehir yasası ve bu yasayı uygulayanlarla ilgili mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Ancak bir bedduam var ona da ‘Amin’ dersiniz herhalde. Bu iskeleyi alan, bu iskelenin hayrını görmesin” dedi.

“FETHİYE’Yİ FETHİYELİLERE BIRAKAIN”
Fethiye iskelesinin Fethiye’nin yüzü olduğunu söyleyen 12 Adalar Kooperatif Başkanı Güven Altuğ, “Çocukluğumuzda yüzmeyi bu iskelede öğrendik. Fethiye’de marka olmuş, Fethiye’nin bir yüzü. Yüzümüz elimizden alınıyor. Bir insan yüzsüz nereye kadar gidebilir? İskelenin elimizden gitmesi bizim için çok büyük bir kayıp. Hiçbir beklentimiz yok. Amacımız Fethiye. “Herkesin Fethiye için yapabileceği bir şeyler vardır” amacıyla buradayız. Büyükşehir yasasını biz bilemeyiz. Büyükşehir’in Fethiye’deki iskeleye ihtiyacı var mı? Bu bir güç savaşıysa, ‘Filler tepişir, çimenler ezilir’ Biz burada çimeniz. Hatanın neresinden dönerseniz kardır. Tek ricam Fethiye’yi Fethiyelilere bırakın” şeklinde konuştu.

İskelenin Büyükşehir’e devredilmesine tepki gösterenlerden İMEAK Deniz Ticarete Odası Başkanı Şaban Arıkan “Biz balık avlamayı burada öğrendik. Bu biraz kızını kocaya vermek gibi birşey oluyor. Bizim burada birçok anımız var. Ortada bir mahkeme kararı var. İnşallah hak yerini bulur” dedi.
Kent Konseyi Başkanı Mustafa Şıkman da “Büyükşehir yasası bana göre çok yanlış bir yasa. Öncelikli olarak Türkiye’de herkesin eşit olduğunu var sayıyoruz. Muğla’da yaşayan insanlar ile Burdur’da yaşayan insan arasından niye fark var? Burdur’da Büyükşehir yasası yok. Birçok şey farklı orada. Oranın köylüleri daha farklı ortamlarda yaşıyor. Bizim köylerimiz mahalle oldu. Oranın beldeleri halen faaliyet gösteriyor, Bizim Ölüdeniz, Göcek gibi beldelerimiz kapandı. Eğer Büyükşehir gibi bir yasa varsa, tüm Türkiye’de olmalı, herkes onun kuralları altında yaşamalı. Bir yerde var bir yerde yok. 29 ilde var, geri kalanında yok. Bu çok büyük adaletsizlik ve eşitsizlik. Herkes yanlış yapar. Yapılan yanlıştan geri dönmek büyük bir erdemdir. Birçok yanlış da yaptık ve geri döndük. Sayın Cumhurbaşkanı’ndan bunu da rica edelim, bundan da geri dönülsün. Büyükşehir yasasını güzel bir şekilde ele alıp, bugüne kadar yaşanan bütün olumsuzlukları değerlendirip ona göre değiştirmek gerek” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.