arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
26°C
Bodrum
26°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

Partinin lideri İstanbul’da genel başkanı Ankara’da..

9 Kasım 2023 20:22
A+
A-

Muharrem İnce’nin 18. CHP Olağanüstü Kurultayı’nda, genel başkan Kılıçdaroğlu’na karşı başlattığı mücadelenin üzerinden 9 yıl geçti.

İnce’nin 8 Ağustos 2014 tarihinde grup başkanvekilliğinden istifa ederek, 177 delegenin imzasıyla Kılıçdaroğlu’nun karşısına dikildiği 5 Eylül 2014 kurultayında Kılıçdaroğlu’na kalkan olanlar, süreci 4 Kasım 2023‘te tamamladılar.

Delege, 2014 ve 2018 yıllarında şehzade İnce’ye karşı korumaya aldığı Kılıçdaroğlu’nun kellesini tabiri caizse bu defa kapıkulu askerlerine teslim etti.

Ne tarafından bakılırsa bakılsın içinde bir şey göremediğimiz ve bulamadığımız “değişim” kelimesinin arkasına sığınılarak yapılmış bir “kapıkulu askeri” isyanı gibi görünüyor durum..

Ne yaptığını, nasıl yapacağını ve neden bir değişime ihtiyaç olduğunu sebep-sonuç bağlantılarıyla çok net anlatan Muharrem İnce’yi anlamayan ve önünü açmayan CHP delegasyonu, bugün neden yapıldığı bilinmeyen, nasıl yapılacağı ifade edilemeyen içi boş “değişim” kelimesinin arkasında gizlenmiş, erk odaklı iki adamın peşinden sürüklendi.

İçi boş ve renksiz “değişim” kelimesi; herkesin kendi bildiği gibi doldurulmasına, boyanmasına terk edildi..

Geciken yeniden yapılanma hareketi, CHP’de yakın gelecekte yeni sorunlara gebe olacak bir durumu hasıl etti.

Seli giden kumu kalan kurultayda, İstanbul delegasyonunun blok oylarla İmamoğlu’nun ekibinden 20 kişiyi PM’ye sokması dengeleri bozmasının yanında, partinin güç odağının ikiye bölünmesinde neden oldu.

Tüm riskleri göze alarak yola çıkan Özgür Özel’inde emanetçi bir başkan olmayacağına da kesin gözüyle bakılıyor..

Kısacası, “Partinin lideri İstanbul’da genel başkanı Ankara’da..” değerlendirmesi yerinde olur sanırım.

CHP’nin 4 Kasım’da gerçekleşen kurultayının genel başkanlık mücadelesindeki yaşanan vakalar; dünün sonuçları, gelecekte yaşanacak sorunların nedenleri olarak şimdiden yerini aldı.

***

Kurultay’ın bir başka vakası da Bodrum özelinde yaşandı.

5 Kasım’da başlayan ve 2 gün süren Parti Meclisi üyeleri seçiminde, genel başkan Özgür Özel’in listesine girmeyi başaran Mehmet Alkım Denizaslanı, adını hem Bodrum hem de Türk siyasetine yazdırmayı başardı..

Bodrum’dan Parti Meclisi’ne giren ilk siyasetçisi unvanını alan Denizaslanı, Yokuşbaşı’nı aşan siyasi cesaretiyle CHP Bodrum’a örnek oldu.

Ürettiği sağlıklı siyaset ve ilişkilerle CHP’nin ilçe ve il örgütünün desteğinin yanında yerel yönetim dinamiklerini de yanına alan Denizaslanı, işin kolay tarafını geçti.

Bundan sonrası kurtlar sofrası..

Siyasi yürüyüşünün devamlılığının; bir ekibin parçası olmasının yanında, kendisi olmasıyla da çok yakından alakalı olduğu düşüncesiyle, kendisine başarılar diliyorum..

Diğer taraftan Muğla milletvekili Cumhur Uzun’un PM’ne girme konusunda son güne kadar sakladığı kariyer planlamasının da elinde patlaması durumunu da dipnot olarak düşelim yazımıza..

***

Özgür Özel’in genel başkan seçilmesi ardından oluşan rüzgar, Bodrum’unda tozunu kaldırdı.

Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığının devamına göre yapılan tüm hesaplar tüm konumlanmalar bozuldu.

Oyunu tribünden izleyenler Özel’in başkanlığıyla birlikte formasını giymek için soyunma odasına doğru koşmaya başladı.

Diğer taraftan ne olur ne olmaz diyerek Özel’le birlikte çekilmiş olan fotoğraflar, sosyal medyada rekordan rekora koşuyor.

Orası şöyle olursa burası böyle olur, bende bunu yaparım diyenlerin hesabı sil baştan oldu sanırım..

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.