arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5770
EURO
34,9061
ALTIN
2.438,91
BIST
9.645,02
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
21°C
Bodrum
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
27°C

ÖZTÜRK: MUĞLA CHP’NİN KALESİ FALAN DEĞİL…

ÖZTÜRK: MUĞLA CHP’NİN KALESİ FALAN DEĞİL…
25 Haziran 2016 14:53
A+
A-

AK Parti Milletvekili Öztürk, “Büyükşehirle veya CHP ile bir problemim yok. Yeter ki proje üretsinler takıldıkları yerde gelsinler destek olalım”

Ama kimseye de Muğla CHP’nin kalesidir algısını yaymasına izin vermeyeceğiz diyen Öztürk “Muğla CHP’nin kalesi falan değil. Allah izin verirse biz hep beraber bunu hizmetlerimiz ile göstereceğiz” dedi.
Öztürk, AK Parti İl Başkanlığı’nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğla’nın Yatağan, Seydikemer ilçeleri ve Akyaka Mahallesi’nde yapılacak Meslek Yüksekokulları için 3 milyon ödenek çıkarttıklarını ve paranın Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bütçesine aktarılacağını söyledi.
Bu çalışmaların uzun yıllardır tamamlanamadığını vurgulayan Öztürk, yürütükleri çalışmalar için kısa sürede çözüme kavuştuğunu kaydetti.

 

nihat-ozturk-basin-aciklamasi-2MUĞLA CHP’NİN KALESİ FALAN DEĞİL…
Öztürk, CHP İl Başkanı Mürsel Alban’ın da geçtiğimiz günlerde kendileri ile iddialarda bulunduğunu anımsatarak , “Özellikle Bodrum’da yapılacak katı atık tesisi ile ilgili yanlış bir algı yürütülüyor. Bizim itirazımız Bodrum’da çöplük yapılmasın değil. Yapılsın tabi ki ihtiyaç var. Biz Marmaris’teki çöplüğe karşı çıktık mı arkadaşlar. Ormanın içinde değil mi. Çöp arıtma tesisinin yerini biz verdik. Fethiye öyle, Muğla’daki yer öyle Yani bizim kesinlikle Muğla Büyükşehir Belediyesinin yaptığı icraatlara zerre kadar karşı gelmemiz yok. Tam tersine biz destek olalım yardımcı olalım istiyoruz” dedi.
Muğla’daki en büyük sorunlardan içme suyu problemini de kendilerinin çözdüğüne işaret eden Öztürk, “21. Yüzyılda. Türkiye’nin en çok yağmur yağan, en çok toprağın suyla buluştuğu yer Muğla ama ne yazık ki Muğla bu çağda bu devirde su getiremiyor. Büyükşehir’in yapması gerekiyor sonuç itibariyle su problemini çözmesi gerekiyor. Suyun en çok toprakla buluştuğu yerde susuzluk yaşanıyor” diye konuştu.
Bodrum’daki vahşi depolama tesisi yapımında sıkıntı yaşandığını anlatan Öztürk, şöyle konuştu:
“Bugün Büyükşehir Belediyesi 2015 yılında soruyor. Katı atık tesisi yapılacak yerde problem var mıdır? DSİ yazmış diyor ki burada sular yer altı suları ile bulaşabilir diyor. Ve yapılması doğru değildir diyor. 6 Mart 2015’te yazmış. Bu yazıdan Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüzün haberi yok. Bu yazı birçok şeyi yeniden başlatıyor arkadaşlar. Burada katı atık tesisi yapılamaz. Şunu da söyleyeyim Büyükşehirle veya CHP ile bir problemim yok. Yeter ki proje üretsinler takıldıkları yerde gelsinler destek olalım. Ama böyle bir şey yok, biz kavgada etmek istemiyoruz kimseyle. Ama kimseye de Muğla CHP’nin kalesidir algısını yaymasına izin vermeyeceğiz. CHP’nin Muğla’da parmakla gösterilecek tek bir projesi yok. Muğla, CHP’nin kalesi falan değil. Ak kadrolar 2019’da yerelde de iktidar olacak. Allah izin verirse biz hep beraber bunu hizmetlerimiz ile beraber göstereceğiz. Biz kimseden de çekinmiyoruz Onlar 14 kere yenilmekten bıkmadılar. Geçen gün öyle söylüyorlar yazmış vekilin bir tanesi. Biz Allah izin verirse bir gün gelecek çok uzun bir vadeli değil 2019’da göreceksiniz Ak kadrolar bir gün gelecek Ak Partililer bu İli’de yönetecek.”

nihat-ozturk-basin-aciklamasi-1CHP’Lİ SEKRETERİN MAĞDUR EDİLMESİ…
Öztürk, Datça Asliye Mahkemesi’nin 9 yıl önce işten çıkartılan sekreter Esen Döner’in kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve yıllık izin ücreti gibi alacaklarının CHP Genel Merkezinden icra yoluyla tahsil edilmesine karar verdiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:
“CHPliler her fırsatta emekten ve emekçiye sahip çıkmaktan bahseder. Emekten bahsedenler, emekçiyi mağdur etti. Kamuoyu, bunu gördü. Bodrum’da gözlerini kırpmadan 7 bin ağacı kesme kararı alan CHP zihniyetinin kendi çalışanını nasıl mağdur ettiğini tüm kamuoyu gördü. Biz sekreterin mağduriyetini gündeme taşıyınca para aynı gün CHP Genel Merkezi tarafından hesaba yatırıldı. CHP Datça İlçe Merkezinin ayıbını genel merkez kapattı.”Milletvekili Öztürk, Muğla’daki TOKİ tabelalarının bugün dikilmeye başladığını, yer tesliminin yapıldığını, çalışmaların önümüzdeki günlerde başlayacağını ifade etti.

MECLİSTE, GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ…
İktidar partisi milletvekillerinin birinci görevinin meclisin açık tutmasını sağlamak olduğunu belirten Öztürk, “Muğla’yı orada en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Gerekli gördüğümüz konularda kanun tasarısı şeklinde de olsa, bilgi mahiyetinde de olsa Muğla’yı ilgilendiren konuları problemleri aktarmaya çalışıyoruz. Ankara gündemine sokmaya çalışıyoruz. Ama hepsinden önemlisi 1 Kasım’dan bu yana Nihat Öztürk olarak Meclise en çok devam eden milletvekillerin içerisindeyim. Ama birim ama ikiyim bilmiyorum. En son KİT Komisyon üyesi seçildim. İşte en son emlak mekul değerler, borsa ve 4 tane alt kurumunda, alt komisyon başkanlığını verdiler bize. O arada sorduğum zaman benim bir komisyonum var zaten dedim. Milli Savunma Komisyonu üyesiyim dedim. Dediler öyle uygun görüldü sen en çok devam eden vekillerden bir tanesisin bunu da sana verdik dediler. Yani bunu niçin söylüyorum. Muğla’da çok gözüküyorum ama bundan daha çok meclisteki asıl görevlerimi ifa ediyorum. Ve şu an 550 milletvekili içerisinde en çok meclise devam eden milletvekillerinden 2-3 tanesinden bir tanesiyim. Bu tescillenmiş bir şey.”
Öztürk, meclisteki görevlerini en iyi şekilde yerine getirirken hafta sonları da Muğla’da bulunarak vatandaşların sorunlarını dinlediklerini ve bunları gündeme taşıdıklarını ifade etti.

nihat-ozturk-basin-aciklamasi-4

MUĞLA’YA EĞİTİM DESTEĞİ…
AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete ise AK Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk, geçtiğimiz günlerde Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan’ı ziyaret ettiğini anımsatarak, Sayın Bakanımızla görüşmemiz sonrasında, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitemize bağlı Seydikemer uygulamalı Bilimler Yüksek Okulumuz için 1 Milyon lira ödenek, Akyaka’da açılacak olan Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu için 1 Milyon lira ödenek, ayrıca Yatağan MYO için 1 Milyon lira ödenek sözü verdi. Muğlalı hemşehrilerimize hayırlı olsun” ifadesini kullandı.
Basın toplantısında, AK Parti Muğla Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Gültekin Akça ve Menteşe İlçe Başkanı Erdoğan Ünal’da hazır bulundu.

MUHTARLARLA İFTARDA BULUŞTU…
AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Menteşe ilçesinde 50 mahalle muhtarı ile bir araya gelerek sorunların çözümü için fikir alışverişinde bulundu.
Menteşe ilçesine bağlı Yörükoğlu Mahallesinde, mahalle muhtarları ile buluşan Öztürk, amaçlarının vatandaşların sorunlarına en kısa sürede çare bulmak olduğunu ifade etti.
Öztürk, muhtarlarla beraber olmaktan ve birlikte çözüm yolları aramaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Siyaset yapmanın kendine göre en güzel tarafının halkın içerisinde, vatandaşla beraber, vatandaşın gündemini takip etmeye çalışması olduğunu belirten Öztürk, şunları kaydetti:
“Vatandaşın derdi bizim derdimizdir diyerek elimizden gelen çabayı göstermeye çalışıyoruz. Mecliste odalarımız dolup taşıyor. Bundan çok mutlu oluyorum. İnsanların derdi var ki bizi sürekli ziyaret ediyorlar. Biz milletvekili arkadaşımla vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü noktasında elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz.”
Öncelikli hedeflerinin Muğla’ya hizmet etmek ve 920 bin Muğlalı vatandaşın problemini çözmek olduğuna işaret eden Öztürk, “Özellikle bize iletilen yol ve sulama konularında gerekli görüşmeleri yaptık. En kısa sürede inşallah bu sorunlar çözüme kavuşacak.7 aydan bu yana her hafta sonu ben Muğla’dayım. Bütün muhtarlarımla her hafta görüşüyorum. Muğla’da 13 ilçe ve 500’ün üzerinde mahalle var. Vatandaşımız Büyükşehir Belediyesinin yapmadıklarını bile bizden istiyor. Biz her alanda vatandaşımızın problemini kısa sürede çözüme ulaştırmaya çalışıyoruz. Bugünde kısa sürede çözebileceğimiz mahallelerinizde önem taşıyan sorunların tespiti için bir araya gelmek istedim.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından muhtarlar özellikle havaların ısınması ile ormanlık alanda bulunan mahallelerin elektrik tellerinden etkilendiğini ve yangın riski taşıdığını, bu nedenle bazı alanlarda yangın çıktığını belirterek yetkililerin konuyu çözmesini istedi.Bazı muhtarlar ise elektrik direklerinin yenilenmesi ve sulama ile ilgili sorunlarını dile getirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.