arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri bodrum haberleri bodrum spor haberleri bodrum siyaset
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Vekil Özcan’dan Bakan Kurum’a Zor Yerden 6 Soru…

Vekil Özcan’dan Bakan Kurum’a Zor Yerden 6 Soru…
9 Şubat 2025 10:18
A+
A-

Yunanistan’ın Santorini Adası’nda yaşanan deprem fırtınalarına dikkat çeken CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle 6 soru yöneltti

ARENA HABER – CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, deprem fırtınasının bölgedeki aktif volkanik yapıyla bağlantılı olabileceği yönündeki değerlendirmelere dikkat çekerek, Türkiye’nin Ege kıyıları için de risk oluşturabileceği tartışmalarını gündeme getirdi.

Özcan, Muğla’nın yüzölçümlerinin tamamının 1. Derece deprem bölgesinde yer alan illerden birisi olduğunu hatırlatarak, “Ege Bölgesi’nde iktidar tarafından ciddi bir tedbir alınmıyor” dedi.

“Çeşitli uzmanların görüşlerine göre, Ege Bölgesi’ni etkileyecek büyük şiddetli bir deprem ve tsunami riski mevcut gelişmeler ışığında çok yüksek değildir.” tespiti durumun ciddiyetini ortadan kaldırmaz diyen Özcan,  “Olası bir yanardağ patlaması sonrası, havaya yayılan küllerin, rüzgarla birlikte kıyılarımıza taşınması çeşitli açılardan riskli durumlar oluşturması mümkündür” dedi.

Özcan’dan Bakan Kurum’a 6 soru

  • Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat Depremleri’nden çıkarılan dersler ışığında son 2 yılda, 1. derece deprem bölgesi Muğla’da ne gibi ek önlemler alınmış, depreme direnci arttıran hangi politikalar hayata geçirilmiştir? Bu politikalar için harcanan bütçe ne kadardır?
  • Muğla’nın deprem risklerine yönelik, uzun vadeli, bilimin gereklerini önceleyen bir mücadele stratejisini hayata geçirdiğinizi, bu stratejiye uygun kamu politikaları ürettiğinizi düşünüyor musunuz?
  • Muğla’da başta hastaneler ve okullar olmak üzere kamu binalarının depreme direnci açısından risk durumunu belirleyen son çalışma ne zaman yapılmıştır? Bu çalışma doğrultusunda atılan adımlar nelerdir?
  • Muğla’da enerji ve iletişim alt yapısının depreme dayanıklılığını ölçen son çalışma ne zaman yapılmıştır? Bu çalışma doğrultusunda atılan adımlar nelerdir?
  • Santorini Adası çevresindeki deprem fırtınası sonrasında deprem ve tsunami riski ile ilgili ivedilikle bir tedbir alınmamasının nedeni nedir?
  • Santorini’de olası bir yanardağ patlaması sonrası, havaya yayılan küllerin, rüzgarla birlikte kıyılarımıza taşınması hangi açılardan tehlike oluşturmaktadır? Bu tehlikelere karşı bir tedbir alınmış mıdır? Alınmadı ise bunun gerekçesi nedir?
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Süper Lig İkinci Lig İngiltere Premier Ligi İspanya La Liga Almanya Bundesliga İtalya Serie A Fransa Lig 1
Süper Lig
Süper Lig
TAKIM OY AV PU