arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
18°C
Bodrum
18°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
20°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
22°C
Çarşamba Açık
22°C

Omicron Varyantının Karantina Süresi 7 Gün…

Omicron Varyantının Karantina Süresi 7 Gün…
8 Ocak 2022 10:59
A+
A-

Omicron varyantının Dünya ve Türkiye’de hızla yayılmasıyla vaka sayıları rekor üstüne rekor kırdı.

Arena Bodrum Haber – Omicron varyantının günlük vaka sayısı, önceki gün salgının başından bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaşarak 66 bin 467 olarak açıklandı.

Böylece 27 Aralık’tan bu yana vaka sayıları yüzde 155 artış gösterdi. Bu sayının çok kısa sürede 100 bine dayanabileceği uyarısı yapan uzmanlar yeni önlemlerin açıklanmasını beklerken, hükümetin açıkladığı tek karar karantina süresinin düşürülmesi oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki akşam Bilim Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, pozitif vakaların karantina süresinin 7 güne düşürüldüğünü duyurdu:

“Karantina sürelerinin mevcut koşullar dikkate alındığında yeniden düzenlenmesinin uygun olacağına karar verilmiştir. Pozitif vakaların karantina süresi 7 gün olarak belirlenmiştir. 7’nci günden sonra hafif ya da semptom göstermeyen kişiler için karantina süresi sona erer. Pozitif vakalar 5’inci gün test yaptırmaları durumunda ve test sonucu negatife dönmüşse karantina süresi sona erer. Temaslı kişiler son 3 ay içinde hatırlatma dozu aşısını olmuş ya da hastalığı geçirmiş ise karantinaya alınmaz.”

Dünya’da karantina sürelerini kısaltıyor..

Yalnızca Türkiye’de değil, bazı Avrupa ülkelerinde de Omicron fırtınasının ardından karantina süreleri kısaltıldı. Yunanistan, Avrupa’da enfekte insanlar için tüm zamanların en düşük seviyesi olan 5 günlük karantinaya geçtiğini duyuran ilk ülke oldu. İngiltere ise Noel’den hemen önce enfekte insanlar için 7 günlük izolasyon uygulamasına başladı. İspanya, İrlanda ve Fransa da izolasyon sürelerini 10 günden 7 güne indirdi. İtalya ise aşılı olan yakın temaslılar için karantinayı rafa kaldırdı.

Peki, Omicron varyantı nedeniyle Türkiye’de ve dünyada vaka sayıları rekor üstüne rekor kırarken karantina süreleri neden azaltılıyor? Uzmanlara göre bu kararın gerekçesi tıbbi değil ekonomik. Hekimler, çok hızlı bulaşan varyant nedeniyle işgücü sıkıntısı yaşanmaması için bu uygulamaya gidildiğini söylüyor.

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “İzolasyon süresinin 7 güne indirilmesinin (Bazı ülkelerde test kontrollü 5 gün, bazı ülkelerde test kontrolsüz 5 gün, bazı ülkelerde 7, bazı ülkelerde 10 gün) nedeni, bu süre sonunda bulaş riskinin ortadan kalkması değil, biraz bulaş riskini göze alıp işlerin yürümesini sağlamaktır” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.