Büyükşehir statsüne geçmeden önce Bodrum’a en yakın köylerden biri olan Kızılağaç Köyü’nün ilkoklu olan Saliha Veysel Oktay İlköğretim okulu, yıllardır olumsuz şartlarda öğrencilerine en iyi eğitimi vermek için gayret sarfediyor.
KIZILAĞAÇ KÖYÜ’NÜN İLKOKULU YARDIM BEKLİYOR
Geçtiğimiz sene okulun gönüllü annesi olarak çeşitli yardımlarda bulunan ve okulun durumunu gözler önüne seren Bodrumlu yardımsever Azade Uslu’nun ardından bu yıl da okul aile birliği ve Bahar Daşatan isimli gönüllü annenin organizasyonuyla okula destek toplandı. Geçtiğimiz gün okul önünde cadde üzerine okul sıralarının üzerine kurdukları tezgahta okul yararına çeşitli giyisi, takı ve oyuncakların satışını yaptıkları bir kermes gerçekleştirdiler. Sabah saatlerinde hiç beklemedikleri bir yoğunlukla karşılaştıklarını belirten Bahar Daşatan, sabah keyiflerini böyle bir yardımla değerlendiren yardım severlere tek tek teşekkür ettti. Okul ile ilgili yaptğı açıklamada şunları söyledi;
“Benim ve Okul aile birliğinin girişimleri ile gerçekleşen bu kermes, Bodrum’da lüks mekanlarda düzenlenen, pahalı ve sıfır ürün satışının aksine, tamamı yardımseverler tarafından bağışlanan ikinci el ve kullanılmamış eşyaların bir arada satılmasıyla gerçekleşti. yaklaşık bir aydır bu kermesi organize etmek için büyük çaba gösterdik. Sosyal medyaüzerinden başlattığımız duyurularımızla öncelikle ürünlerimizi toplayıp, sonrasında da bugün burada böyle bir yardım etkinliği düzenlediğimizi duyurduk. Sabah erken saatlerde inanılmaz bir ilgi ile karşılaştık. Birçok yardımsever buraya gelip çeşitli ürünleri ihtiyaçları olmasa da saın alarak okulumuza destek olmak için adeta yarıştılar. Kızılağaç Saliha Veysel Oktay İlköğretim Okulu’nda okuyan çocuklarımızın en az Bodrum’da okuyan çocuklar kadar iyi şartlarda eğitim görmesini hedfleyerek geliştirdiğimiz bu organizasyonumuzla Okulun bazı ihtiyaçlarını karşılayabileceğimizi umut ediyoruz. Öncelikle sınıflarda ısınmak için iptidai yöntemler kullanıyorlar. Ana sınıflarımızda yerler muşamba. Küçük çocuklarımız için okulun arka tarafında bulunan bir alanı oyun parkı yapmak istiyoruz. Bunların yerine çocuklarımıza klima ile daha konforlu ve sağlıklı bir ortam yaratmak, yerleri parke yapmak, sınıf kapılarını onarmak hedefimiz. Okulda yapılması gereken o kadar çok eksik var ki. Sınıf kapıları, boyaları derken tek tek baksanız, Bodrum’a hiç de yakışmayan bir okul profili ile karşı karşıya olduğunuzu siz de görürsünüz. Bizler bireysel olarak birşeyler yapömaya çalışıyoruz ama maalesef kendi imkanlarımızla ancak bu kadar yetebiliyoruz. Neyzen Tevfik caddesinde yürürken hep oralarda her gece oturan onlarca kişi sadece bir gecelik harcayacakları parayı bu okula bağışlasalar, onlarca öğrencinin çok daha nezih bir ortamda daha iyi eğitim yapmalarını sağlayacaklar. Bir geceye değil de geleceğe yatırım yapacaklar. Ne yazık ki bu okulun başka gelri veya destekçisi yok. TÜm Bodrum’a sesleniyorum. Gelin siz de geleceğimize, çocuklarınızın geleceğine bir katkıda bulunun.”
Velilerin ve okul aile birliğinin okul için gösterdikleri çaba çok müteşekkir olduğunu belirten Okul Müdürü Faruk Çağlar’da Bodrum’a birkaç kilometre uzakta olmanın bu okul için bunca yıldır dezavantaj olduğunu ancak artık bunun değişeceğini belirtti. Okul Müdürü Çağlar; “Genel algıda sanki doğudaki okulların yardıma ihtiyacı olduğu kannati oldukça yaygın. Bu bende dahi öyleydi. Henüz yeni görev aldığım bu kula geldiğimde doğu bölgelerimizde Saliha-Veysel İlköğretim Okulu’ndan çok dahi iyi durumda okullar mevcut. Açıkçası buralarda böyle bir okul ile karşılaşacağım aklımın ucundan geçmemişti. Okulumuzda yeterli arazi ve çok yetenekli öğrenciler olmasına karşın yeteneklerini sergileyebilecekleri salonları, çalışma alanları yok. Bunlar için gerekli çimento, demir gibi gerekli yardımı buldum ancak, binayı yapmaya hevesli bir gönüllü bulamadım. Ama çabalarımız sürüyor. Gelecekte daha duyarlı ve yetenekli gençlerin yetişmesi için eğitim kadar sosyal yardımlaşmanın da çok önemi var. Bu nedenle Azade Hanım gibi yardımseverlerin artarak, ülkemiz genelinde yeni nesiller yetişen her okulun ihtiyaçlarının karşılanması, sosyal sorumluluğumuzdur. Böylece gençlerimiz de paylaşmanın önemini öğrenerek, gelecekte paylaşımcı birer birey olacaklardır. Azade Hanım’a da katkılarından dolayı okulumuz olarak çok teşekkür ediyoruz.” dedi.