arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
31°C
Bodrum
31°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
30°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Yağmurlu
26°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C

Öğretmenlik Kanun Teklifi Geri Çekilmek Zorundadır..

Öğretmenlik Kanun Teklifi Geri Çekilmek Zorundadır..
14 Temmuz 2024 01:32
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde öğretmenlik mesleği kanunu teklifi hakkında yaptığı konuşmada, teklifin eksik ve Anayasa’ya aykırı olduğunu belirtti

Arena Bodrum Haber – Öneş Derici, konuşmasına Bosna Hersek ve Filistin’deki katliamları anarak başladı ve uluslararası toplumun sessizliğini kınadıktan sonra öğretmenlik mesleği kanunu teklifine değindi. “Öğretmenlerimizin sorunları büyük, öğretmenlerimizin sorunları derin. Biz ‘laik eğitim’ dedik siz ‘ÇEDES’ dediniz; biz ‘Cumhuriyet değerleri’ dedik siz ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ dediniz,” dedi. Danıştay’a yürütmeyi durdurma kararı için başvurduklarını belirtti.

KANUN TEKLİFİNDE ÖĞRETMENLERİN SORUNLARINA YER VERİLMİYOR

Öneş Derici, “Bu önümüze getirdiğiniz kanun teklifinde öğretmenlerin hiçbir sorunundan bahsedilmiyor, atanmayan öğretmenlerin adı geçmiyor. Özel okul öğretmenleri, ücretli öğretmen, özel sektör öğretmeninin hiçbir sorununa hiçbir çözüm getirilmiyor. Kanun teklifinin adı ‘Öğretmenlik Kanunu’ ama içinde öğretmenin hâline dair gerçek olan bir madde bile yok,” ifadelerini kullandı.

ÖRETMENLERİN DURUMUNU BİLMİYORLAR

Kanun teklifini hazırlayanların milli eğitimden anlamadığını ve öğretmenlere danışılmadığını belirten Öneş Derici, “Hepimizin ailesinde, eşinde, dostunda, arkadaş grubunda bir öğretmen var, bir tane olsun vardır. Hazırlayana soruyorum: Hadi sendikalara sormadın, senin ailende öğretmen yok mu? Senin akrabalarında öğretmen yok mu? Senin eşin dostunda öğretmen yok mu? Hepiniz bilmiyor musunuz ki öğretmen geçinemiyor, taban maaş sorunu var, özlük hakkı sorunu var,” şeklinde konuştu.

MÜLAKAT VE DİSİPLİN CEZALARI ÜZERİNDEN ELEŞTİRİ

Öneş Derici, mülakat sisteminin devam etmesinin yanı sıra öğretmenlerin disiplin cezalarıyla keyfi olarak cezalandırılacağını belirtti. “Millî Eğitim Akademisine ne kadar uyum sağladığını gözlemleyeceksiniz. Keyfî olarak cezalandıracaksınız. Sizin belirlediğiniz disiplin yürütme kurulu üyeleri canları istediği şekilde cezalandıracak,” dedi.

“NE MÜNASEBET?”

Süreyya Öneş Derici, konuşmasında öğretmen adayları kavramına da sert bir şekilde karşı çıkarak, “Öğretmen olmak için ömrünü vermiş, anası babası zorla okutmuş, öğretmen olmuş. Bu kanun teklifi diyor ki: ‘Öğretmen adayı’ Ne münasebet? ‘Öğretmen adayı’ ne demek? Öğretmen olmuş, okumuş, okulunu bitirmiş. Ne münasebet sayın vekiller?” ifadelerini kullandı.

ATATÜRK İLKE VE DEVRİMLERİNİN ÖNEMİNE VURGU

“Atatürk ilke ve devrimlerinin olmadığı millî eğitime dair herhangi bir belge düşünülemez çünkü varlık sebebiniz ülkemizin kurucusu Atatürk’tür. Dolayısıyla siz bunu unuttuğunuz her seferinde karşınızda bizleri bulacaksınız,” ifadelerini kullanan Öneş Derici, Cumhuriyet Halk Partisi olarak öğretmenlerin sesini duyurmaya devam edeceklerini belirtti.

ÖĞRETMENLERİN SESİNİ DUYUN YOKSA MİLLET SİZE DUYURUR

Konuşmasının sonunda Öneş Derici, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak sizden talebimiz, öğretmenler bir nebze umurunuzdaysa teklifinizi geri çeker ve ilgili paydaşlarla ortaklaşarak doğrusunu yaparsınız. İki seçenek var: Ya öğretmenlerin sesini duyarsınız ya da sesini duymadığınız emekliler, asgari ücretle çalışanlar, çiftçiler, işçiler kategorisine koyarsınız; millet de sesini size ilk genel seçimlerde çok net bir şekilde duyurur,” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.