arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5889
EURO
34,8006
ALTIN
2.499,03
BIST
9.444,54
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Hafif Yağmurlu
12°C
Bodrum
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
21°C

NİKAHSIZ EŞİNİ BODRUM’DA BULUP ÖLDÜREN KOCA TUTUKLANDI…

NİKAHSIZ EŞİNİ BODRUM’DA BULUP ÖLDÜREN KOCA TUTUKLANDI…
29 Mayıs 2016 17:39
A+
A-

Bodrum’da yaşayan nikahsız eşini bularak öldüren ve bir kişiyi yaralayan Kahramanmaraşlı nakliyeci Hüdaverdi Sert tutuklanarak cezaevine gönderildi

Şiddet uyguladığı için evini terk ederek Bodrum’a gelen 29 yaşındaki nikahsız eşi Ayşegül Aslan’ı dönmeye ikna edemeyince tabancayla kurşun yağdırarak öldürüp, kendisine engel olmak isteyen genç kadının patronu 36 yaşındaki Hasan Elik’i de yaralayan 43 yaşındaki Hüdaverdi Sert, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kahramanmaraş’ta nakliyecilik yapan Hüdaverdi Sert, bir yıl önce şiddet gördüğü ve resmi nikah yapmadığı gerekçesiyle kendisini terk eden bir çocuğunun annesi, ikinci eşi Ayşegül Aslan’ın Bodrum’daki kuzeni Emine Aslan’ın yanına kaçtığını ve Göltürkbükü Mahallesi, 86 Sokak’taki bir çamaşırhanede çalıştığını öğrendi. Bunun üzerine Bodrum’a gelen Hüdaverdi Sert, dün saat 10.30 sıralarında, eşinin üç aydır çalıştığı işyerine gitti. Sert, iddiaya göre, bahçede patronuyla oturan Emine Aslan’a, “Benimle geleceksin. Çocuklarının başına dön. Karımsın, burada kalamazsın” dedi. Hüdaverdi Sert, kendisine, “Yaptıklarını unutmadım. Bir daha yapacaksın, İşkence görmekten bıktım. Buradan bir yere gitmiyorum” diye karşılık veren Emine Aslan’ı ve kendisine engel olmak isteyen ayrıldığı eşinin patronu Halil Elik’i belinden çıkardığı tabancayla kurşun yağmuruna tuttu. Aslan, başından ve göğsünden birer, karnından ise üç kurşunla, Elik ise karnı ve göğsünden yaralandı. Aslan’ı kuzeni Emine Aslan’ın gözü önünde vuran Hüdaverdi Sert, iddiaya göre, kendisine engel olmaya çalışan çamaşırhane işçisi 45 yaşındaki Ahmet Günay’a da silahını doğrultu. Ancak silah ateş almayınca kaçtı.

İhbar üzerine çamaşırhaneye gelen sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen, genç kadın olay yerinde yaşamını yitirdi. Ağır yaralı Elik ise ambulansla Özel Acıbadem Hastanesi’ne kaldırılıp, tedaviye alındı. Olaydan sonra bindiği 80 PR 861 plakalı otomobille Bodrum’dan kaçmaya çalışan Hüdaverdi Sert, jandarmanın takibiyle Güvercinlik Mahallesi’nde yakalandı. Gözaltına alınan Hüdaverdi Sert, jandarmadaki sorgusunda, “Namus meselesi yaptım. Onu defalarca uyardım, ‘Dön’ dedim dönmedi. Bodrum’da kötü yola düşmesinden korktum, uyardım dinlemedi, vurdum” dediği öğrenildi.

Hüdaverdi Sert, polisteki işlemlerinin ardından bugün sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

golturkbuku-cinayet-mehmet-boro-2AVUKATINDAN ŞAŞIRTAN AÇIKLAMA…

Hüdaverdi Sert’in avukatı Mehmet Boro, adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu olayda kişi inancına göre kendisini evli olarak kabul ediyor. Bir çocuğu var ve kendi adına kayıtlı. Ağır tahrik olduğunu düşünüyor. Dini usullere göre evlenmiş ve boşanmada olmamış. Yani yapılan usule göre, evlenme usulüne göre boşanma usulü uygulanmamış. Fiili ayrılık olmuş ancak boşanma olmamış. Her insanın tahrik edilme derecesi farklıdır. Müvekkilimin, ilk gittiğinde öldürme niyeti yoktur, eşini alıp gitme niyeti vardır. Öldürme niyeti olduğuna dair herhangi bir delil yoktur. Eşinin, çocuğuna annelik yapmasını istemektedir” diye konuştu.

KİMSE FERYADINI DUYMAMIŞ…

Resmi nikah istediği için şiddet görüp, ölümle tehdit edildiğinden, Hüdaverdi Sert hakkında Kahramanmaraş’ta polise pek çok kez şikayetçi olan ve koruma altına alınmayı talep ettiği öğrenilen Aslan’ın öldürülmeden birkaç gün önce sosyal paylaşım sitesi Facebbook’taki sayfasında, ‘Mutluluğun resmini çizemem ama acının heykelini bile dikebilirim. Hiçbir insanın acısını küçümsemeyin çünkü gerçekleri bilmiyorsunuz’ ve ‘Bu devirde en çok Azrail’e güveneceksin en azından niyeti belli’ yazılı paylaşımlarda bulunması dikkati çekti.

golturkbuku-cinayet-emine-aslan-2GENÇ YAŞTA HAYATI KARARDI…

Jandarmanın ifadesine başvurduğu öldürülen Aslan’ın kuzeni Emine Aslan’ın, “Ayşegül, yeni bir hayat kurmak istiyordu. Her şeye rağmen yaşadıklarını unutmak, hayata sıfırdan başlamak tek isteğiydi ama olmadı. Ölüm Ayşegül’ü göz göre göre buldu. Bunu bekliyordu. ‘Bu adam beni yaşatmaz’ diyerek, kaçıp buralara kadar geldi. O adam Ayşegül’ü, daha önce de ‘Gel çocuklarının başına geç yoksa sonu kötü olacak’ diye tehdit etmişti. Ancak, Ayşegül’ün o adamın yanına dönmesi hergün dayak, her gün işkence demekti. Ya dayaktan ölecekti ya da bir kurşunla” dediği öğrenildi.

Öte yandan Muğla Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsisinin tamamlanan Aslan’ın cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Kahramanmaraş’ın Topçalı Köyü’ne gönderildi. Aynı olayda yaralanan Aslan’ın patronu Halil Elik’in tedavisinin ise sürdüğü bildirildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.