arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5650
EURO
34,9596
ALTIN
2.447,87
BIST
9.716,77
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
25°C
Bodrum
25°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Açık
24°C

Münire Karabağlı Bodrum’u Yasa Boğdu..

Münire Karabağlı Bodrum’u Yasa Boğdu..
22 Mayıs 2020 00:14
A+
A-

Bodrum’un sevilen simalarından Münire Karabağlı bugün öğle namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından Bitez Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Bodrum Haber – Corena sürecine, ramazan ayına ve sosyal mesafe uygulamasına karşın Münire Karabağlı’nın uğurlanma törenine çok Bodrumlu katıldı. Ancak Münire Karabağlı’nın kızı Gözde Ağan ve damadı Erdem Ağan corona virüs nedeni ile Batum’dan, Bodrum’a gelemediler ve cenaze törenine katılamadılar.

Cenaze törenini telefonla canlı yayından izleyen Gözde Ağan’ın duyulan çığlıkları camii avlusundaki duygusal ve hüzünlü atmosferin daha da artmasına neden oldu. Törene Bodrum Kaymakamı Bekir Yıldız, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın yanı sıra Bodrum Denizciler Derneği Erol Erdoğan, Deniz Ticaret Odası Başkanı Orhan Dinç ve Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon başta olmak üzere bir çok sivil toplum temsilci ve yöneticisi de katıldı. Ayrıca Münire Karabağlı’nın sınıf arkadaşı ve eski Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un da cenazede bulunması dikkatlerden kaçmadı. Münire Karabağlı’nın cenaze törenine katılanların sosyal mesafe kurallarına mümkün olduğunca dikkat ettikleri de gözlendi. Törende başta ailesi, akrabaları olmak üzere; katılan 500 civarındaki seveninin oldukça hüzünlü görüldü.

Karabağlı tüm Bodrum’u yasa boğdu…

Münire Karabağlı, Gürcistan’ın Batum kentinde hayata gözlerini yummuştu. Corana sebebi ile Batum’dan Bodrum’a dönmeyen 57 yaşındaki Münire Karabağlı’nın önce kalp krizinden hayata gözlerini yumduğu açıklanmıştı. Ancak sonrasında yapılan otopside ölüm nedeninin “Akciğer Embolisi” olduğu belirtildi. Münire Karabağlı’nın cenazesinin Batum’dan, Bodrum’a nakli için gereken zorlu yasal prosüdürlerde ve seyahat izninde Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu oldukça etkili oldu. Cenazeye katılan Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu: “Münire’nin kabul etmekte zorlandığımız ölümü tüm Bodrum’u yasa boğmuştur. Babası Ali Yenilmez’de Bodrum’un sevilen esnafların ve partimizin İlçe Başkanlarındandı. Ha keza kayın pederi Adil Karabağlı da partimizde değişik düzeylerde yöneticilik yapmıştır. Bu yönüyle insani üzüntümüz daha bir katlanmıştır. Münire de, Bodrum’un parmakla gösterilen çağdaş iyilik meleklerindendi. Elbette her ölüm erken ölümdür. Ama bunu hiç beklemiyorduk. Önemli bir değerinden yoksun kalan Bodrum’un başı sağ olsun. Münire’nin de üzerinden ışıklar hiç eksilmesin. Toprağı bol olsun” dedi.

Varlığı güven duygumuzu perçinlerdi…

Münire Karabağlı’nın sınıf arkadaşlarından Ayhan Karahan: “Münire sınıfımızın asil prensesi idi. Kime yardım edeceğini tespit için tek tek öğrenci arkadaşlarımızın gözlerine bakardı. Öğrenci yurdunda kalan kır kökenli yoksul öğrenciler köylerine döneceği zaman kimseye belli etmeden ceplerine zorla yol harçlığı koyardı. O adeta iyilik için yaratılmıştı. Bodrum Lisesi’nde her yıl öğrenci temsilciliği seçimi yapılırdı. Öğrenci Temsilcisi ben olurdum. Ve en büyük destekçilerimden birisi Münire idi. Onun varlığı o seçimlerde kendime güven duygumu perçinlerdi. Çünkü okulda çok sevilirdi. Acımız büyük başta eşi sevgili Mustafa, evlatları, yakınları olmak üzere hepimizin başı sağ olsun. Yıldızlar yoldaşı olsun. Işıklar içinde uyusun” dedi. Yine Münire Karabağlı’nın sınıf arkadaşlarından Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon: “Halen inanamıyoruz. Acımız tarifsiz. Bizim sınıfımız 6-Fen-B adeta efsaneydi. Çünkü aile gibiydik ve birbirimize çok bağlıydık. Dayanışma en üst noktadaydı. Burada Münire aramızda adeta tutkaldı. Münire bugün olduğu gibi o zamanda sosyal bir insandı. Ve sosyal yardımlaşmaya çok önem verirdi. Söyleyecek çok şey bulamıyorum. Gökyüzünün en parlak yıldızlarından birisi kaydı. Ve içimizden önemli bir parçayı kopardı. Kederli ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum ” dedi.

Kaynak: bodrumhaber.com

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.