BODTO’nun ilk kuruluş fikrinden itibaren katkı verdiği, Muğla Teknoloji Geliştirme Bölgesi; 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu uyarınca 12.10.2015 tarihli ve 2015/8165 sayılı Bakanlar Kurulu kararlarıyla ilân edilen 11.11.2015 tarihli ve 29529 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Bu projede, Muğla İlimizin uluslararası rekabet gücünü artırarak, teknolojik yatırım ve girişimciliğin desteklenmesi ve ithalata olan bağımlılığın azaltılması, öncelikli teknoloji alanlarında ticarileştirme, yerli kaynaklara dayalı enerji üretimi, enerji verimliliğinin geliştirilmesi, üretimde verimliliğin artırılması, gıda, tarım, su ve doğal kaynakların kullanımının etkinleştirilmesi, kalkınma için uluslararası işbirliği altyapısının geliştirilmesi gibi Ülke ekonomisine katkıda bulunması hedefiyle Muğla Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ndeki hizmet ve imkânlardan yararlanmak isteyen girişimciye Kanun ve Yönetmelik uyarınca yer tahsisinin yapılmasına başlandı.
Bölgede faaliyet gösteren BODTO üyeleri, bu bölgede gerçekleştirdikleri Ar-Ge faaliyetlerinin sonucunda ortaya çıkan özgün süreç, hizmet, yöntem, üretim tekniği, faydalı araç gereç, malzeme, yazılım, ürün ve sistemlerin Bölge içinde yer alan üretim birimlerinde ticari ürün haline getirilmesi, üretilmesi faaliyetlerini yürütmek üzere Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi yerleşkesinde bulunan şirket binalarında yer kiralayabilecek..
Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Muğla Teknopark A.Ş. Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut S. Kocadon, “2015 yılında başladığımız teknopark yolculuğunda Muğla Teknoloji Geliştirme Bölgesi I. Etaba ait İdari Bina, Kuluçka Merkezi, Trafo Binası ve Sarnıç Kaba İnşaatı tamamlandı. Muğla Teknopark’ta gıda, tarım ve hayvancılık, yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, bilgi ve iletişim teknolojileri, mobil iletişim teknolojileri, sağlık teknolojileri alanında; aşı, biyomalzeme, biyomedikal ekipman, ilaç gibi öncelikli teknolojik sektörlerin yer alacak. Muğla Teknopark İlimize ve ülkemize bir katma değer kazandıracak ve Ar-Ge’ye dayalı firmalara önemli avantajlar sağlayacaktır. Başta Sayın Valimiz Esengül Civelek olmak üzere tüm Muğla Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulumuz özverili çalışmalarıyla artık Muğla’nın yenilikçilik potansiyelini geliştireceğiz.” diyerek firmaları teknoloji geliştirme bölgesinde çalışmaya davet etti.
Muğla Teknoloji Geliştirme Bölgesinde yer alacak Ar-Ge firmalarının muafiyetleri şöyledir;
Bu konuda daha fazla bilgiye ve başvuru formlarına aşağıdaki adreslerden ulaşabilirsiniz.
MUĞLA TEKNOPARK AŞ:
http://www.muglateknopark.com.tr/tr
-tgb_mugla@muglateknopark.com.tr
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Üniversite-Sanayi İş Birliği Koordinatörlüğü, Araştırma Laboratuvarı Merkezi (ALM) Kötekli Kampüsü PK: 48000 Menteşe/Muğla
+90 252 211 54 31