arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3531
EURO
34,7877
ALTIN
2.393,27
BIST
10.258,28
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Hafif Yağmurlu
18°C
Bodrum
18°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
24°C

MUĞLA’DA CHP LİSTESİNİ KİM DEĞİŞTİRDİ…

MUĞLA’DA CHP LİSTESİNİ KİM DEĞİŞTİRDİ…
23 Mayıs 2018 07:13
A+
A-

Muğla’da CHP Listesini kim değiştirdi?

Evet, Başkent Ankara’da, başlıktaki bu sorunun cevabı aranıyor.

Haber: Emin Varol / Arena Bodrum Haber Ankara Temsilcisi

İddia şu:

CHP teşkilatında yapılan eğilim yoklaması, Ankara’ya gelirken değişti. Teşkilat, listenin başına,, yani 1. sıraya, eski İl Başkanı Mürsel Alban’ı yazmadı. Kimi yazdı? Eğilim yoklaması Ankara’ya gelirken, teşkilatın yazdığı ismi silip, Mürsel Alban’ı kim yazdı?

İnanın bana büyük bir titizlikle bu kişi aranıyor. Soruşturma başlatıldı. Listeyi değiştirenler mutlaka bulunacak. Bazı ilçelerin başkanları, bu  konuda tanıklık etmeye de hazır.

CHP listesi üzerinde Türkiye genelinde tartışmalar bitmiyor. Ancak, en çok da Muğla listesi üzerinde yaşananlar konuşulmaya devam ediliyor.

Herşey, aday listesinin görüşüldüğü Parti Meclisi’nden sızdırılan o fotoğraf ile başladı. Aslında bu fotoğraf Muğla’da (ismi bende saklı) bir kişiye gönderildi. Ancak kısa süre içinde fotoğraf yayıldı.

Ardından, Ankara’da Muğla Milletvekilleri ile Parti Meclisi’ndeki üyeler arasında telefon ve mesaj trafiği başladı. 1. sıradaki Mürsel Alban’ın öğrenim durumunun “Ortaokul” olarak yazmasına dikkat çekildi. Mürsel Alban’ın, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün aylar önce Ankara’ya karargah kurarak kulis çalışması yaptığı anlatıldı. İtirazlar üzerine Mürsel Alban’ın sırası değişti. İlk sıraya halen milletvekili olan bir isim yazıldı. Ancak, baskılar sonucu Mürsel Alban’ın yeniden ilk sıraya yazılması engellenemedi.

Dr. Kerim Cangır Olayı…

Parti Meclisi’nden sızıdırılan fotoğrafta, 5. sırada Bodrum’un sevilen isimlerinden Dr Kerim Cangır yazıyordu.

Biz, listenin bu hali ile Yüksek Seçim Kurulu’na verildiğini sanıyorduk. Ancak resmi olarak yapılan açıklamada, 5. sıradaki Dr Kerim Cangır’ın yerinde, Fethiye’den Eczacı  İbrahim Ertürk yazıyordu. Yani, liste YSK’ya giderken, Dr Kerim Cangır çıkartılarak, Eczacı İbrahim Ertğrk yazılmıştı.

Peki, bu nasıl olmuştu?

İbrahim Ertürk, CHP’li değil..

Gelin, kulislere girelim ve size nasıl olduğunu anlatayım. Parti Meclisi’nden Muğla listesi sızdırıldıktan sonra, Muğla’nın en büyük ilçesi olan Fethiye’den bir ismin aday gösterilmediği farkediliyor. Sakarüstü ve Sakaraltı olarak adlandırılan ilçeler arasında adil dağılım yapılmadığı anlaşılıyor.

Bunun üzerine, CHP’nin eski Grup Başkan Vekillerden biri, Fethiye’de Eczacılık yapan İbrahim Ertürk’ün ismini komisyona öneriyor.

İbrahim Ertürk gibi eczacı olan Grup Başkan Vekili Özgür Özel ile İstanbul’dan hatırı sayılı bir CHP’li, İbrahim Ertürk ismini Kemal beye fısıldıyor.

Ancak, İbrahim Ertürk CHP’li değildir. CHP’ye üye de değildir.  MHP’li olduğu ve bugüne kadar CHP’nin kapısından içeri adımını atmadığı biliniyor.

Hemen partinin 12. maddesi işletiliyor. CHP Muğla Milletvekili Adayı Eczacı İbrahim Ertürk, “CHP Merkez Yürütme Kurulu’nun beklemeden üye yapılması” maddesinden yararlandırılarak CHP’ye üye kaydediliyor.

Sorun böyle çözülüyor. Yani MHP’li bir kişi, CHP’den Milletvekili adayı oluyor. Hem de CHP’li 2 grup başkan vekili sayesinde..

MHP’li İbrahim Ertürk önce, seçilebilecek bir yer olan listede 3. sıraya yazılıyor. Daha sonra 5. sıraya kaydırılıyor.  Bodrum’daki iki adaydan biri olan 5. sıradaki Dr.Kerim Cangır silinerek yerine İbrahim Ertürk yazılıyor.

Gelelim, Dr Kemal Cıngır’a..

YSK’ya gideken aday listesinden çıkartılan Dr.Kerim Cıngır’ı tanımam. Ancak, Ankara’daki milletvekillerinden öğrendiğim kadarıyla, iyi bir partili ve iyi bir insan.

Telefon numarasını öğrendim ve kendisini aradım. Dr. Cangır üzgündü. Partisinden istifa etmeyi de düşünmüyordu. Pazar günü, 5. sıradan aday listesine girdiğini öğrendiğini, Muğla İl Başkanının arayarak Pazartesi günü saat 11.00’de adaylarla toplantı yapılacağını duyurduğunu aktardı. Ancak aynı gün öğleden sonra listeden çıkartıldığını öğrendi. Yapılanın Bodrum’a bir saygısızlık olduğunu da haklı olarak sözlerine ekledi.

Gözler, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde..

CHP Muğla’da sular durulmayacak. Önümüzdeki belediye seçimlerinde de adaylık konusunda kıyasıya bir yarışı bekleyin. Listeye giremeyen milletvekillerinden Akın Üstündağ ve Dr Nurettin Demir şimdiden Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kolları sıvadı. Muğla’nın sevilen savcısı ve milletvekili Ömer Süha Aldan’ın ise ne yapacağı henüz belli değil..

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.