arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4454
EURO
34,7775
ALTIN
2.442,56
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
26°C
Bodrum
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Muğla’da Balıkçılar “Vira Bismillah” Dedi…

Muğla’da Balıkçılar “Vira Bismillah” Dedi…
1 Eylül 2020 09:23
A+
A-

Milas ilçesinde yeni av sezonunun açılış töreninde, sezonun ilk mezadı yapıldı.

Arena Bodrum Haber – Balık av sezonunun açılış töreninde bir konuşma yapan Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, “Deniz kültür balıkçılığı yetiştiriciliğinde ülke üretiminin yüzde 65’inin Muğla sınırları içerisinde yapılıyor. Yine il genelinde iç sularda gerçekleştirilen alabalık üretimi ile Muğla Türkiye’nin lideridir” dedi.

Muğla balık üretiminde Türkiye lideri…

Muğla’da bin 124 balıkçı teknesi bulunduğuna dikkati çeken Saylak, “3 Bin 872 balıkçımız var. Ama bu sektörden yaklaşık 18 bin kişi geçimini sağlıyor.” diye konuştu.

Muğla Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Serhat Kozinoğlu ise Muğla’daki Gökova ve Mandalya körfezleri gibi balığın bol olduğu koruma bölgelerinin bir şans olduğunu ve balıkların istenilen boya ulaşmadan avlanılmasını istemediklerini ifade etti.

Yapılan törende bir konuşan Milas Kaymakamı Eren Arslan, üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’nin, iç suları da düşünüldüğünde balıkçılık anlamında zengin bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Kaçak ve yanlış avlanma yöntemlerinin verdiği zarara dikkat çeken Arslan, “Kendi yanlışlarımız yüzünden tabiri caiz ise geleceğimizin sermayesini bugünden harcıyoruz. Torunlarımıza miras bırakmamız gereken denizleri, nimetleri yanlış şekilde tüketiyoruz. Bunlara dikkat etmeliyiz.” dedi.

Tören, balık mezatı ve balıkçıların “vira bismillah” diyerek denize açılmasıyla sona erdi.

MUĞLA (AA) 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.