arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3549
EURO
34,7957
ALTIN
2.394,30
BIST
10.267,09
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Hafif Yağmurlu
18°C
Bodrum
18°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
23°C

MUĞLA SEVDALISI OKTAY AKBAL ANILDI…

MUĞLA SEVDALISI OKTAY AKBAL ANILDI…
23 Nisan 2019 12:52
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Cumhuriyet Gazetesi, Muğla sevdalısı değerli gazeteci yazar Oktay Akbal’ı 96 yaş gününde düzenlediği ‘Cumhuriyet Muğla’dan Doğdu’ etkinliğiyle andı.

Türk edebiyatının ünlü ismi, öykü ve roman yazarı, gazeteci Oktay Akbal, ölümünün 4. Yılı ve 96. yaş gününde bir dizi etkinlikle anıldı. Akyaka’da Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Cumhuriyet Gazetesi’nin ortaklığında düzenlenen ‘Cumhuriyet Muğla’dan Doğdu’ etkinliğine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, CHP Muğla Milletvekilleri Suat Özcan ve Süleyman Girgin, Ula Belediye Başkanı İsmail Akkaya, Oktay Akbal’ın eşi Ayla Akbal, ve yol arkadaşları Ali Sirmen, Mustafa Balbay, Alev Coşkun, Miyase İlknur, Erol Ertuğrul, Muğla’dan dostları Hamdi Yücel Gürsoy ile çok sayıda seveni katıldı.

Oktay Akbal’ın Akyaka’da bulunan mezarını ziyaret eden dostları yazarın kabrine çiçekler bıraktı.

Mezarlık ziyaretinin ardından Akyaka’da bir otelde düzenlenen ve sunuculuğunu Muğla Sanat Severler Derneği Başkanı Sadettin Özbek’in yaptığı ‘Cumhuriyet Muğla’dan Doğdu’ etkinliğinde katılımcılar Oktay Akbal’ı anarak onun hakkındaki düşüncelerini paylaştılar.

Akbal, “Bizi gökdelenlerin olmadığı yeşil bir Muğla’da yaşattığı için Osman Gürün’e teşekkür ederim”

Etkinlikte ilk konuşan Oktay Akbal’ın eşi Ayla Akbal, bugün Oktay Akbal’ın dostlarıyla tekrardan buluştuğu gün olduğunu söyledi. Muğla’nın bir sanat kenti olduğunu belirten Akbal, “Bir gün Muğla Kültür Sanat başkenti olacak. Her tarafımız kültür ve sanatla dolu. Oktay Akbal’ın sağlığında son yazdığı yazıların birinde ‘Ölümsüz dostlarıyla bu kıyıda bir gün yine beraber olacağız’ derdi. İşte hayali gerçekleşiyor. Bu kıyıda dostlarıyla beraber. Cumhuriyet gazetemiz, Cumhuriyet rejimini ilelebet yaşatmak üzere Muğlalı Yunus Nadi tarafından kuruldu. Yani Cumhuriyet Muğla’dan doğdu. Ne mutlu Muğla’yı sevenlere Muğlalı olanlara. Bugün gazetemize sahip çıkmak demek demokratik, laik, hukuk rejimimizi yaşatmakla eş değer. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımızı kutlamak istiyorum. Bizi gökdelenlerin olmadığı yeşil bir Muğla’da yaşattığı, tarihsel mirasa ve eşsiz güzellikteki doğamıza sahip çıktığı için, ayrıca güzel sanatlara da hizmet verdiği için teşekkür ediyorum” dedi.

Balbay, “Oktay Akbal’a abi kardeş ilişkimiz hapiste gelişti”

İlhan Selçuk ve Oktay Akbal’ın kendisinin öğretmenleri olduğunu açıklayan 26. Dönem İzmir Milletvekili ve Cumhuriyet Gazetesi Köşe Yazarı Mustafa Balbay, “ İlhan Selçuk ve Oktay Akbal benim ağabeylerimdi, öğretmenlerimdi. Ben mesleği onlardan öğrendim meslek büyüklerimdi. İlhan Selçuk, hapse girmeden iki gün önce onunla kahve içmiştik. Hapse girdiğimde de bir kere ve bir cümleden oluşan bir mektup gönderdi bana. Mektubunda da “Balbay yaşamasını bilen her yerde yaşar” yazıyordu. Onun o mektubunda yazan bir cümleyi kendime rehber edindim. Ama Oktay Akbal’a olan abi kardeş ilişkimiz hapiste gelişti. Hapisteki insanın aşması gereken ve aşınca kendisiyle barışık olduğu gün kendisini yalnız hissetmediği gündür. Ben o yüzden Oktay Akbal’a teşekkür ediyorum. Gazetemiz Cumhuriyet de, yaşatmak için inanmış 4 kuşak çalışmakta.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.