arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
34,1908
EURO
38,2072
ALTIN
2.922,05
BIST
9.777,46
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
23°C
Bodrum
23°C
Açık
Salı Açık
26°C
Çarşamba Açık
25°C
Perşembe Açık
28°C
Cuma Açık
30°C

Muğla Eczacı Odası 18. Dönem Mali Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Muğla Eczacı Odası 18. Dönem Mali Genel Kurulu Gerçekleştirildi
30 Eylül 2024 09:12
A+
A-

32.Bölge Muğla Eczacı Odası 18. Dönem Mali Genel Kurulu 28 Eylül 2024 Cumartesi günü eczacı odası hizmet binasında gerçekleştirildi.

32.Bölge Muğla Eczacı Odası 18. Dönem Mali Genel Kurulu gerçekleştirildi. Kongrenin açılışını yapan Genel Sekreter Ecz. Begüm ÖCAL kongreye katılan tüm üyelerimize hoş geldiniz diyerek Saygı Duruşu ve İstiklal Marşına davet etti. Ardından genel kurula verilen önerge ile Divan Kurulu seçimleri gerçekleşti.

Divan Kurulu Başkanlığı’na geçmiş dönem Yönetim Kurulu Başkanımız Ecz. İbrahim ERTÜRK ve katipliklerine Ecz. Kevser Eylül ERSOY, Ecz. Volkan BİRGİLİ seçildiler.

Divan Başkanı Ertürk ilk olarak, 18. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Saim KORKMAZ’a söz verdi.

Korkmaz; Hoş geldiniz dileklerini sunarak, yoğun katılım için teşekkür etti. Sözlerine şöyle devam etti:

“Tüm meslektaşlarımın 25 Eylül Dünya Eczacılar Günü kutluyorum. Aslında ülkemizde bizim günümüz 14 Mayıs tarihi. Ancak 2009 yılında Türkiye’de yapılan FIP kongresinde TEB’in önerisi ile alınan kararla, 25 Eylül Tarihi, Dünya Eczacılar Günü olarak kabul edildi.

Uzun zamandır Filistin halkına yönelik İsrail’in başlattığı soykırımı kınıyorum. Dünyanın buna ses çıkarmamasını da kınıyorum.

Yeni Yönetim Kurulu olarak bir yılımızı tamamladık. Geçen seneki konuşmamı hatırlıyorum. Mesleğimizin geleceğine ışık tutacak etkinlikler yapacağımızı söyledik. Tüm bunları gerçekleştirmemize yardım eden arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ankara’da da daha etkili olacağımızı söylemiştik. Sorunlarımızı biliyoruz ve çözüm önerilerimiz var, demiştik.

Göreve geldikten hemen sonra çok yoğun bir ziyaret programımız oldu. Bizleri ziyaret eden tüm kurumlara, STK ve siyasi parti yöneticilerine teşekkür ediyorum. Sonrasında Türk Eczacıları Birliği seçimleri oldu ve bu seçimler sonucunda bir üyemiz Ankara’da bizleri yani odamızı temsil ediyor. Türk Eczacıları Birliği Yüksek Haysiyet Divanı’na seçilmiş ve 4 dönemdir bu başarıyı sağlamış olan Ecz. Burak Söğütlü’yü tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Sonrasında Yönetim Kurulumuzun önerisiyle Türk Eczacıları Birliği’nin iştirak şirketlerinden olan  E+ sigortanın yönetim kuruluna atanmış olan önceki dönem başkanımız Ecz. K. Serkan TEKİN’e de başarılar diliyorum. Burak Söğütlü’nün 4 dönemdir Yüksek Haysiyet Divanı Üyeliği’ne seçilmiş olması çok değerlidir. Muğla Eczacı Odası olarak Ecz. Burak Söğütlü’nün tecrübelerinden her zaman yararlanacağız. Bu kazanımlar bizi ve odamızı daha güçlü hale getirecektir. Bundan hepimiz gurur duymalıyız ve ben bundan gurur duyuyorum ve her zaman da kendisinin yanındayız.

Bu kürsüden şunun altını çizmek istiyorum. Odamız dün olduğu gibi bugün de, yarın da mesleğimiz için çalışan herkesin yanındadır, tek kriterimiz meslek için çalışmaktır, mesleğimiz için çalışmak isteyen herkese kapımız açık ve desteğimiz tamdır.

Odamız, Diş Hekimleri Odası, Veteriner Hekimleri Odası ve Muğla Barosu öncülüğünde diğer meslek odaları ile birlikte Muğla Akademik Odalar Birliği’ni kurmak için çalışmalara başladık. 32. Bölge Muğla Eczacı Odası olarak kurucu odalar içinde olacağımız bu birlik için şu anda tüzük yazma aşamasındayız. Bir Sivil Toplum Örgütü olarak meslek sorunlarımız dışında ilimiz, yaşadığımız şehir ile ilgili kamuoyu yaratma, düşüncelerimizi paylaşma sorumluluğumuz da var ve bu platformda şehrimiz ile ilgili görüşlerimizi paylaşacağız.

Komisyonlarımızı daha işlevsel hale getirdik. Tabanımıza gidip üyelerimizden yani sizlerden gelecek öneri ve fikirleri toplamak amacımızdı. Yönetim Kurulu olarak bu komisyonlarda sizden ne kadar çok öneri alırsak bizim de, odamızın da o kadar güçlü olacağına inanıyoruz. Bu sebeple Yönetim Kurulumuza, tüm kurullarımıza, ilçe temsilcilerimize,  tüm komisyonlarımızda ve çalışma gruplarında emek veren meslektaşlarıma teşekkür etmek istiyorum.

Danışman eczacımız Ecz. Memnune ÖZ geçen yılki seçimden hemen sonra odamızda göreve başladı, kendisine teşekkür ediyorum. Hepinizin bildiği gibi SUT Komisyonunu kurduk, bu komisyonda iade, kesinti, sut uygulamaları ve mevzuat ile ilgili, kişilere bağlı olmayan bir sistem kuruyoruz. Göreve geldiğimizden itibaren tarih, ilçe ve eczane bazlı kesinti ve iadeleri, sonuçlanma durumlarını ve sebeplerini istatiksel olarak raporlayabiliyoruz. Son bir yılda kaç eczaneye kesinti geldiğini, kaç eczaneye iade geldiğini ve bu durumların kaçının çözüldüğünü artık raporlayabiliyoruz. SUT Komisyonu sorumlu yönetim kurulu üyemiz Ecz. İlkay Sever TAP, Danışman Eczacımız Memnune ÖZ ve komisyonda görev alan üyelerimize teşekkür ediyorum.

Hepinizin bildiği gibi mesleğimizde tüm Türkiye’de mali denetimleri geçirdik. Sadece bizim mesleğimizde değil tüm mesleklerde bu denetimler gerçekleşti. Yönetim Kurulu olarak bu süreçte denetimin başladığı ilk günden son güne kadar süreci yakından takip ettik ve denetimler esnasında gördüğümüz aksaklıkları ilgili kurum ile hemen paylaştık. Sizleri de bu konuda sürekli bilgilendirdik.

32.Bölge Muğla Eczacı Odası olarak kurumlarla mücadele ve müzakerenin birlikte ve sağlıklı yürütülmesi gerektiğine inanıyoruz. Tabii ki haklarımızı sonuna kadar savunacağız ama bunun yanında müzakere de yapacağız, yoksa kavga etmek çok kolay.

Dijitalleşmeye önem verdik, odamızın web sitesine üçer aylık dönemlerin güncel faaliyet raporlarını koyduk, inşallah bundan sonra mali raporları da koyacağız. Web sitemizin daha kullanılır olmasını sağladık. SUT Komisyonu ve Eğitim-Akademi Komisyonunun hazırladığı özet bilgileri sürekli güncelleyerek buradan paylaşıyoruz

Odamızı mali olarak daha çok güçlendirdik. E-Ticaret hacmimizi ciddi oranda arttırdık ve daha da arttıracağız. Bu çalışmalardan dolayı saymanımız Ecz. Övünç Öztürk’e ve Yönetim Kurulumuza teşekkür ediyorum.

Birçok eğitim düzenledik, ilimizi bu konuda 4 bölgeye ayırarak her bir bölgemizde eğitimler düzenledik ve bundan sonra da düzenlemeye devam edeceğiz. Çünkü ne kadar çok meslektaşımıza ulaşabilirsek o kadar iyi olacağına inanıyoruz..

İlk defa, 14 Mayıs Eczacılık Bayramı etkinlikleri kapsamında tüm ilçelerimizi ziyaret ettik ve sizleri dinledik.

Meslektaşlarımıza ve personellerimize ekonomik katkı sağlamak adına, ilimizde bulunan özel sağlık kuruluşları vb diğer özel kurumlarla indirim anlaşmalarını yaptık.

Elbette birçok sorunumuz var biliyoruz ve bunların çözümünü de biliyoruz, bu çözümler için gerekli iradeye de sahibiz. Bu konuda Türk Eczacıları Birliği ile sürekli iletişim halindeyiz.

Miadı geçen kontrole tabi ilaçların halen eczanelerimizin stoklarında görünme sorunu vardı. Bu sorunun odamızın girişimleri ve TEB’in desteği ile TİTCK tarafından çözülmesini sağladık. Reçetemde artık otomatik olarak bu ilaçlar stoktan düşüyor. TİTCK, tüm İl Sağlık Müdürlüklerine, bu ilaçların hiç bir gerekçe aranmadan müdürlüklerde deaktive edebileceği ile ilgili bir genelge gönderdi. Dolayısıyla odamızın girişimleri sonucu bu önemli sorun çözülmüş ve bu konudaki mağduriyetler giderilmiş oldu.

Tüm bu çalışmalar için Yönetim Kurulumuzdaki arkadaşlarıma, tüm kurullarımızın başkan ve üyelerine, ilçe temsilcilerimize, komisyonlarda ve çalışma gruplarında görev alan üyelerimize ve odamızın emekçileri olan tüm oda personelimize teşekkür ediyorum.

Bundan sonra proje zamanıdır. Tabii ki gündelik sorunlarımızı çözmeye devam edeceğiz, eğitimlerimize devam edeceğiz şu ana kadar yapmış olduğumuz çalışmaları genişleterek devam edeceğiz.

Eczanelerimizi içinde bulunduğu ekonomik dar boğazdan kurtaracak, zaman zaman bizleri isyan ettiren bürokratik engelleri azaltacak, eczacılık mesleğini geleceğe taşıyacak ve toplum sağlığına katkı sağlayan projeler ve çalışmalar yapacağız. Bu konuda Türk Eczacıları Birliği ve ilgili otoriteler ile görüşüp sonuç alacağız. Bizim bu konularda projelerimiz hazır ve inşallah önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız.

Bizim artık yeni şeyler söylemeye, mesleğimiz için yeni vizyonlar ortaya koymaya ihtiyacımız var.

Kamuda, özel kurumlarda, ecza kooperatiflerinde ve depolarında çalışan meslektaşlarımızın daha iyi koşullarda çalışabilmesi için çalışmalar yapmaya ihtiyacımız var.

Mesleğimizin içinde bulunduğu bu duruma isyan edecek ve çözüm yolları arayacak iradeye ihtiyacımız var.

Mesleğimizin geleceği olan ve mesleğimizi daha ileriye taşıyacak olan genç meslektaşlarımızın, yardımcı eczacılarımızın gelecek kaygısını giderecek çözüm yolları üretecek ekibe ve kadrolara ihtiyacımız var.

32.Bölge Muğla Eczacı Odası’nın birikimi, tecrübesi, gücü, disiplini ve kültürü bu kadroları yaratacak güçtedir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

32.Dönem Olağan Mali Genel Kurulumuzun mesleğimize hayırlı olmasını diliyor, saygılar sunuyorum.”

Divan başkanı Ecz. İbrahim Ertürk, öncelikle Muğla Akademik Odalar Birliği’nin kurulmasının önemli başlangıç olacağına inandığını söyledi. Sadece eczacılarla ilgili değil tüm mesleki gruplar ve  şehrimiz için katkı koyacağını ve bu oluşumu hayata geçirmenin çok önemli olacağını söyledi.

Konuşmanın ardından 18.Dönem Yönetim Kurulu Çalışma Raporu Genel Sekreter Ecz. Begüm ÖCAL tarafından, mali rapor Sayman Ecz. Övünç ÖZTÜRK tarafından, denetleme kurulu raporu Ecz. Cem DEMİR tarafından okunarak oy birliğiyle ibra edildi.

2024-2025 yılı tahmini mali bütçesi, Sayman Ecz. Övünç tarafından okunarak oy çokluğu ile kabul edildi ve dilek temenni bölümüne geçildi.

  1. Bölge Muğla Eczacı Odası Kurucu Başkanı Ecz. Salih KÖLEOĞLU, Ecz. Serap TOPKAYA ERDEN, Ecz. Esra İLHAN, Ecz. Sevgi ERKAN birer konuşma gerçekleştirdiler.

Türk Eczacıları Birliği  Yüksek Haysiyet Divanı Üyesi Ecz. Burak SÖĞÜTLÜ de  söz alarak “Sizleri TEB Yüksek haysiyet divanı adına saygıyla selamlıyorum, başarılı bir kongre geçirmekteyiz. 23 Aralık 1989 tarihinde odamız kuruldu ve bu sene odamızın 35. kuruluş yıl dönümü. Bir çok kıymetli başkanlarımız burada. Odamızın üyesi olmaktan dolayı gurur duyuyorum” dedi.

Kapanış konuşmasını Yönetim Kurulu Başkanımız Ecz. Saim KORKMAZ’ın yaptığı kongremiz, Divan Kurulu Başkanı Ecz. İbrahim ERTÜK’ün üyelerimize yaptığı teşekkür ile sonlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.