arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5110
EURO
34,8958
ALTIN
2.455,36
BIST
9.889,86
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
25°C
Bodrum
25°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Açık
24°C

Leylekler 21 yıldır aynı kubbeye yuva kuruyor..

Leylekler 21 yıldır aynı kubbeye yuva kuruyor..
13 Nisan 2023 08:49
A+
A-

Muğla’da 21 yıldır aynı caminin kubbesine yuva kuran leylek çiftinin bu yıl ki ziyaretleri de geçen yıl olduğu gibi ramazan ayına denk geldi.

Arena Bodrum Haber – Menteşe ilçesindeki Muslihittin Mahallesi’nde yapımı 1996’da tamamlanan Şeyh Muslihittin Camisi’ne her yıl nisan ayında yuvalanan leylekler, mahallenin simgesi haline geldi.

Mahalle sakinlerinin ilgisini çeken leylekler, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ramazan ayı başında 27 yıllık caminin kubbesindeki yuvalarına yerleşti.

Leyleklerin çalı, çırpı gibi malzemelerle kubbeye yaptığı yuva, cami personeli ve cemaat tarafından özenle korunuyor.

– “Ramazan bereketini yaşamak için geldiklerine inanıyoruz”

Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, AA muhabirine, leyleklerin 21 yıldır mahallenin ve caminin simgesi haline geldiğini söyledi.

Leylek çiftinin uzun yıllardır düzenli olarak yuvalarına geldiklerini anlatan Çapçı, “Misafirlerimiz yuvalarına gelince güzel bir hava oluştu. Leylek çiftimiz geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ramazan ayında geldi. Ramazan bereketini yaşamak için geldiklerine inanıyoruz. İnşallah iyi bir şekilde misafir edeceğiz.” dedi.

Şeyh Muslihittin Camisi İmam Hatibi Sait Demirel de 19 yıldır camide görev yaptığını ve leyleklerin mart sonu, nisan başı gibi yuvalarına geldiklerini dile getirdi.

Leyleklerin yuvalayıp yavruladıklarını ve onlara uçmayı öğrettikten sonra cami kubbesinden ayrıldığını ifade eden Demirel, cemaatten bazı vatandaşlar ve mahalle sakinlerinin de 21 yıldan fazla süredir leylekleri gördüklerini anlattığını dile getirdi.

MUĞLA (AA)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.