arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5212
EURO
34,9672
ALTIN
2.435,78
BIST
9.776,80
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
23°C
Bodrum
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

 Muğla, 2022 yılında 3 milyon turisti konuk etti..

 Muğla, 2022 yılında 3 milyon turisti konuk etti..
5 Ocak 2023 17:48
A+
A-

Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden Muğla, geçen yıl yaklaşık 3 milyon turist ağırladı.

Arena Bodrum Haber – Türkiye’nin 1484 kilometreyle en uzun kıyı şeridine sahip, doğal güzellikleri ve antik kentleriyle ünlü turizm şehri Muğla, 400 bin yatak kapasiteli tesisleriyle yerli ve yabancı misafirlere hizmet veriyor.
Tatilcilere Bodrum, Marmaris, Fethiye, Datça, Ortaca, Milas ve Ula gibi ilçeleriyle çeşitli turizm olanakları sunan Muğla, deniz, kum ve güneşin keyfini çıkarmak isteyenlerin vazgeçilmez adreslerinden oldu.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Toprak, AA muhabirine, kente çok sayıda ülkeden turist geldiğini söyledi.
Misafirlerin en iyi şekilde ağırlandığını anlatan Toprak, dünyanın önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Muğla’nın denizi, kumu, güneşi kadar tarihi ve doğal güzellikleri, antik kentleri, lüks konaklama tesisleriyle de öne çıktığını kaydetti.
Toprak, önceki yıllarda yaşanan salgın nedeniyle ziyaretçi sayısında düşüş yaşadıklarını ancak bu yıl Kültür Turizm Bakanlığı ve Muğla Valiliğinin de destekleriyle kentte çok iyi bir turizm sezonu geçirdiklerini ifade etti.
Kente gelen ilk beş ülkeyi de paylaşan Toprak, şunları kaydetti:
“2022 yılında kente gelen turist sayısı 2 milyon 976 bin 220’ye ulaştı. Bir önceki yılın aynı dönemine göre ziyaretçi sayısında artış yaşandı. Kente gelen ziyaretçiler arasında ise en fazla turist yaklaşık 1 milyon 250 bin ziyaretçi ile İngilizlerden oluşuyor. Daha sonra Rus, Alman, Polonyalı ve Hollandalı turistler oluşturuyor. Bu yıl yerli ve yabancı turist ziyaretleriyle 2019 yılı rakamlarını yakaladık ve bu nedenle sektör temsilcileri de mutlu. Bu yıl yaklaşık 3 milyon yabancı turist ağırladık bunun yaklaşık 2 katı da yerli turisti kentimizde misafir ettik. Ziyaretçiler yeryüzü cenneti olarak anılan Muğla’mızı keşfettiler.”
Her yıl olduğu gibi bu yıl da İngiliz turistlerin Muğla’dan vazgeçmediğini vurgulayan Toprak, Rusya ve Almanya’dan da çok sayıda turistin kentte tatil yaptığını da dile getirdi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.