arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
26°C
Bodrum
26°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C

MHP MECLİS ÜYELERİ: PARTİ İÇİ DEMOKRASİ İŞLETİLENE KADAR BAĞIMSIZIZ…

MHP MECLİS ÜYELERİ: PARTİ İÇİ DEMOKRASİ İŞLETİLENE KADAR BAĞIMSIZIZ…
28 Temmuz 2016 18:16
A+
A-

MHP Bodrum İlçe yönetimini görevden alınmasına istinaden Milliyetçi Hareket Partisi Bodrum Belediye Meclis üyeleri, toplu halde partilerinden istifa etti.

İstifalarını bugün saat 13:30’da düzenledikleri bir basın toplantısıyla açıklayan MHP’nin Mustafa Paşalı, Süleyman Mazı, Hülya Aşkın, Remzi Güngör, Mazlum Ağan, Mustafa Dağdelen, Mahmut Özbelen, Erdinç Tekinkaya, Şakir Açıkgöz’den oluşan 9 kişilik Belediye Meclisi grubu, toplu olarak istifa etti. Meclis üyeleri bundan böyle görevlerini “bağımsız” olarak sürdüreceklerini duyurdular.

 

MHP’nin Bodrum Belediye Meclisi üyeleri bugün bir basın toplantısı düzenleyerek, partiden toplu olarak istifa ettiklerini açıkladılar. Açıklamayı Bodrum Belediye Meclis Üyesi Süleyman Mazı okudu. Mazı, MHP Bodrum İlçe yönetiminin genel merkez tarafından görevden alınmasının ardından bu kararı aldıklarını bildirdi. Süleyman Mazı, “1 Şubat 2015 tarihinde 46 oya karşılık 260 delegenin oyunu ve desteğini alarak Bodrum yönetim kurulu üyeliğine seçilen arkadaşlarımızın 19 Haziran 2016 tarihinde yapılan MHP olağanüstü tüzük kurultayında sadece demokrasi ve ülkücü iradeye saygı demesi nedeni ile iki gün önce genel merkezimizden gelen bir faksla görevden alınmaları üzerine MHP Bodrum Belediye Meclis üyeleri olarak bu anti demokratik uygulamaya karşı aldığımız kararı parti tabanımız ve Bodrum ve ülke kamuoyu ile paylaşma gereği hasıl olmuştur.” diye konuştu.

Bodrum Belediye Meclisi üyeliği görevine bundan böyle ‘bağımsız’ olarak devam edeceklerini açıklayan Süleyman Mazı, açıklamasında şunları söyledi:

mhp-meclis-üyeleri-istifa-3“Bizler 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel yönetim seçimlerinde iki dönem Konacık Beledie Başkanı olarak çok başarılı işlere imza atmış ve Bodrum ve ülke kamuoyunun takdirini kazanmış Mehmet Tosun’un Bodrum Belediye Başkanı adayı olduğu süreçte seçilen, seçilemeyen meclis üyelerimiz, tüm partiilerimiz kadın kollarımız, genç ülkücü kardeşlerimiz ve Bodrumlu hemşehrilerimizin verdikleri yetkiyle Bodrum Belediyesi meclis üyeleri olarak seçilerek görev aldık. İki yılı aşkın bir süredir görev bilinci ve hemşehrilerimizin yararına olan kararların yanında yanlış bulduğumuz kararların karşısında durarak hizmet etmeye çalışmaktayız. Ve çalışmaya da devam edeceğiz. 

Ülkemiz 2015 yılı içinde birincisi 7 Haziran 2015’te, ikincisi de 1 KAsım 2015’te olmak üzere iki genel seçim yaşadı. Partimizin son yapılan genel seçimde 2 milyon oy kaybetmesi ve TBMM’deki sandalye sayısının 80’den 40’a düşmesi nedeniyle tüm partililerimiz gibi bizler de çok büyük bir üzüntü duyduk. 21 Mart 2015 tarihinde yapılan büyük kurultayımızda genel başkan ve parti üst organlarımızı seçen üst kurul delegelerimiz parti tüzüğümüzün 63’üncü maddesinde verdiği yetkiye dayanarak olağanüstü kongre talebinde bulunmuşlardı. Bundan sonra işleyen süreç hepinizin malumudur. Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli 10 Mayıs 2016 tarihinde Yargıtay’ın vereceği karara saygılıyız açıklaması yapmıştır. Yargıtay’ın verdiği kararla tüzük kurultayı yapılmasının önünün açılması nedeniyle iki üst kurul delegemiz ilçe başkanımız Sayın Mehmet Tosun ve Asım Başaran’ın ilçe yönetim kurulu meclis üyeleri, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve eski ilçe başkanlığı yapmış kanaat önderlerimizden oluşan 100’e yakın partili arkadaşımızın katılımıyla yapılan herkesin özgür ve demokratik şekilde iradesini beyan ettiği, istişare toplantısında, 19 Haziran 2016’daki olağanüstü tüzük kurultayına katılmaları yönünde ittifakla karar alınmıştır. Keza Sayın Genel Başkanımız 10 Temmuz 2016 tarihinde de olağanüstü kurultay toplanması kararı aldıklarını bu tarihte kamuoyuna deklare ederek açıklamıştır. parti tüzüğünün verdiği demokratki hakkı kullanan, yaşamını bu davaya adamış emanet aldığı davayı Bodrum’da göklere taşımış arkadaşlarımızın bu haklı talebi kabul göreceğine maalesef görevden alınmak olarak karşılık bulmuştur.”

mhp-meclis-üyeleri-istifa-2

Açıklamayı okurken zaman zaman duygusal anlar yaşayan Süleyman Mazı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dokuz kişiden oluşan mensubu olmaktan onur, gurur ve şeref duyduğumuz Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden derin bir üzüntü içinde istifa ediyoruz. Bundan sonra parti mensuplarımız ve Bodrumlu hemşehrilerimizden aldığımız Bodrum Belediye Meclis üyeliği yetkisini, partimiz bu antidemokratik uygulamlarına son verip parti içi demokrasiyi işletene kadar bağımsız olarak sürdüreceğiz.”

Meclis üyeleri açıklamanın ardından hep birlikte Noter’e giderek istifa dilekçelerini sundular.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.