arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Hafif Yağmurlu
18°C
Bodrum
18°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C

Şehitlerimize layık olmak zorundayız…

Şehitlerimize layık olmak zorundayız…
18 Mart 2020 09:24
A+
A-

Aynı zamanda Milli Savunma Komisyonu Üyesi olan AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir’den 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105’inci yıldönümü mesajı yayınladı.

Demir mesajında, “Aziz milletimizin övünç kaynağı, milli birlik ve beraberliğimizin en önemli göstergelerinden Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105’inci yıldönümüne ulaşmış bulunuyoruz. Bu toprakları bize vatan kılan şehitlerimize minnet duygularımız her geçen gün katlanarak büyümektedir.” dedi.

Her coğrafyadan Mehmetçiğin Türk milletinin var oluş mücadelesine katkı sağlamak için şehit olduğu Çanakkale’nin altın harflerle tarihe yazılan bir yer olduğuna vurgu yapan Demir, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum” sözleriyle dünyada destanlaşan bu zafer, aziz milletimizin dünyanın sözde uygar güçleri karşısında vatanını savunma gücünü asla hafızalardan silinmeyecek biçimde göstermiştir. Milletimizin kazandığı bu zafer, tarihin yeniden yazılmasına, haritaların tekrar çizilmesine ve dünya dengelerinin değişmesine yol açmıştır. Çanakkale, her coğrafyadan Türk milletinin var oluş mücadelesine katkı sağlamak için canlarını ortaya koyan yüzbinlerce Mehmetçiğin kahramanlaştığı “Çanakkale Geçilmez” sözünün tarihin altın harflerine yazıldığı yerdir.” dedi.

Demir, Türkiye’nin bugün de milletin huzurunu bozmak isteyenlere karşı mücadelesinin sürdüğüne dikkati çekerek “Bugün de vatan topraklarımızı savunmak, milletimizin huzur ve sükununu bozmak isteyenlere karşı amansız mücadelemiz yurt içinde ve yurt dışında sürmektedir. Bağımsızlığımızı bizlere emanet eden şehitlerimize layık olmak zorundayız. Bu duygularla, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Türk Milleti’nin bölünmez bütünlüğü uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden ve hayatta olan kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.” ifadeleriyle açıklamasını sonlandırdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.