arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Mehmet Tosun: Deneme Yanılma Yöntemiyle Belediyecilik Olmaz!

Mehmet Tosun: Deneme Yanılma Yöntemiyle Belediyecilik Olmaz!
5 Mart 2024 20:02
A+
A-

Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun,  seçim çalışmaları kapsamında Bodrum’un Akyarlar Mahallesinde vatandaşlarla ve esnafla bir araya geldi.

Arena Bodrum Haber – Tosun, Akyarlar’ın bitmek bilmeyen altyapı ve yol çalışmaları nedeniyle kayıp bir beş yıl geçirdiğini ve yok sayıldığını söyleyen vatandaşlara “Belediyecilik insan hayatını kolaylaştırma sanatıdır. Deneme yanılma yöntemiyle yapılmaz. Bilim işidir, eğitim işidir, uzmanlık işidir. Vatandaşı mağdur ederek, yolsuz, susuz bırakarak belediyecilik olmaz.” diye yanıt verdi. Mehmet Tosun, “Biz belediyecilik bilgimize, tecrübemize ve liyakatımıza güveniyoruz. Konacık’ta yaptığımız hizmet ortada. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır” şeklinde konuştu.

YAPILAŞMA HIZINI DÜŞÜRÜP, BÜTÜNCÜL PLANLAMA YAPMAK ZORUNDAYIZ

Akyarlar Kalekent Yapı Kooperatifi ile Akçabük Tatil Köyü yönetici ve site sakinleriyle bir araya gelen Mehmet Tosun, Bodrum’daki sitelerin susuzluk, çevre temizliği ve ilaçlama başta olmak üzere yaşadığı sorunlara ilişkin tespitlerini ve çözüm önerilerini anlattı, vatandaşları dinledi. Bodrum’daki yapılaşma hızının bir an önce düşürülmesi gerektiğini söyleyen Tosun, “Bodrum’un sorunlarını öncelik sırasına koymamız gerekiyor. Bunun için de kapsamlı bir envanter çalışması yaparak, yol haritasını buna göre yapmamız şart. Konut, işyeri sayımız nedir, okullar, hastaneler, oteller, sektörel dağılım gibi verileri masanın üzerine koyacağız. Daha sonra Bodrum’un gelecek 50 yılını planlayan bir bütüncül imar planlaması yapacağız. Mevcut binaların, depreme dayanıklılığını tespit etmek durumundayız. Vahşi yapılaşmanın önüne ancak böyle geçebiliriz.” dedi.

Bodrum İttifakı olarak hizmete talip olduklarını ve toplumun her kesimini temsil edecek liyakat ve yeterlikte bir kadro ile Bodrum halkından 5 yıllığına yetki ve sorumluluk istediklerini söyleyen Mehmet Tosun, Akyarlar’daki saha çalışmaları kapsamında taksi esnafının sorunlarını da dinledi. Bodrum’daki taksi ve minibüs şoförlerinin özellikle yolların bozukluğundan ve yaz sezonunda artan trafik sıkışıklığından şikayetçi olduğunu dile getiren Mehmet Tosun, “Biz göreve geldiğimizde bozuk yollar, musluktan akmayan sular ve trafik sıkışıklığı, Bodrum’un gündeminde olmayacak” dedi. Tosun, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim 2012 yılında Konacık’ta yaptığımız yollardan, hala aşınma tabakası atılmadan araç geçiyor. Bunun sebebi şu; deneme yanılma yöntemiyle yol yapılmaz, belediyecilik yapılmaz. Asfalt atmanın da bir tekniği, bilimsel bir yöntemi vardır. Biz Konacık’ta böyle yaptık. Görüyoruz, attıkları asfalt iki hafta içinde çöküyor. Burada giden vatandaşın parası. Yazıktır. Benim işim belediyecilik arkadaşlar. Trafik ve şehir planlaması konusunda yüksek lisans yapmış, bu işin akademik eğitimini almış bir kardeşinizim. Belediye Başkanlığı dönemimden önce, Karayolları gibi kurumlara, belediyelere bu konuda danışmanlık yaptım. Bu nedenle 31 Mart’ta Bodrumlu hemşehrilerimden Bodrum için oy istiyorum.”

Cumhur İttifakı Adayı Mehmet Tosun, ardından beraberindeki Meclis üyesi adayları ile birlikte Kemer Kahvesi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek çay eşliğinde sohbet etti, Akyarlar’ı da yakından ilgilendiren projelerini anlattı. Tosun, yolda karşılaştığı miniklerin park isteğine de duyarsız kalmayarak, Akyarlar’a çocuk parkı ve spor tesisi sözü verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.