arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
26°C
Bodrum
26°C
Açık
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Açık
24°C

Mehmet Tosun, Bodrum Projelerini Anlattı…

Mehmet Tosun, Bodrum Projelerini Anlattı…
20 Mart 2024 10:59
A+
A-

Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, Azka Otel’de düzenlediği lansman toplantısında; Bodrum için hazırladığı projeleri tanıttı. Tosun’un Bodrum için hazırladığı 41 proje; “Kurumsallaşma, altyapı, spor, turizm, kültür, ulaşım ve sosyal belediyecilik” başlıkları altında yer aldı.

Arena Bodrum Haber- Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Bodrum için hazırladığı projelerini, 6 başlık altında ve “Bodrum’a Sözüm Var” sloganı ile tanıttı. Azka  Otel’de; Cumhur İttifakı partilerinin yöneticileri, ilçe teşkilatları, Bodrum Belediye Meclis Üyesi adayları, iş insanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirilen proje lansmanı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

KURUMSAL, HALKLA İÇ İÇE BELEDİYE

 

Bodrum için hazırladığı toplam 41 projeyi 6 ana başlık altında tek tek anlatan Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, işe belediyeden başlayacaklarını söyledi. Bodrum’un ortak akılla yönetilen katılımcı ve demokratik bir kent olacağını belirten Mehmet Tosun uzun zamandır halkla irtibatı kopan ve hizmet üretemeyen belediyeyi yeniden vatandaşla buluşturacaklarını kaydetti.

BODRUM’UN SU SORUNUNU KÖKTEN ÇÖZECEĞİZ

Bodrum’un en öncelikli çözüm bekleyen sorunlarının su, altyapı ve ulaşım olduğuna dikkat çeken Mehmet Tosun, Su Yönetim Planı’nı hazırlayarak Bodrum Yarımadası’nın su sıkıntısına kesin çözüm getireceklerini anlattı. Bodrum’un kaynağından elde ettiği suyun yarısını yolda kaybettiğini hatırlatan Tosun, “Acilen DSİ ve Büyükşehir ile işbirliği yaparak patlayan boruların değiştirilmesi ve denizden su arıtma tesisinin kurulması ile ilgili her türlü girişimde bulunacağız. Devamında da kesin çözüm olarak Milas Çamlıca yakınındaki Bodrum Barajı’nın bir an önce yatırıma dönüşmesini sağlayacağız” dedi. Su sorunu ile ilgili kısa, orta ve uzun vadeli çözüm projelerini anlatan Tosun, “Bodrum’da verdiğimiz yapı ruhsatlarında yağmur suyu hasadına ve depolanmasına önem vereceğiz. Beraberinde, atık suları arıtarak geri kazanımına yönelik planlamalar yapacağız. Bodrum için su acil eylem planı çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

Mehmet Tosun, bir diğer eylem planını da Katı Atıkların bertarafı için hazırladıklarını belirtti. Yarımadanın kronik sorunlarından biri olan dere ıslahlarını ivedilikle tamamlayacaklarını ve her yıl 1 Nisan’da kenti altyapı eksiklikleri olmadan, sorunsuz bir şekilde turizmcilere teslim edeceklerini söyleyen Mehmet Tosun, “Gündoğan, Ortakent, İslamhaneleri, Göltürkbükü’nde ve bazı kırsal mahallelerde çok ciddi altyapı sorunları var. Bunların projelerini gerçekleştirip yatırıma dönüşmesini sağlayacağız. Bodrum’da bozuk ve bakımsız yol kalmayacak. Afetler artık Bodrum’un kaderi olmayacak” dedi.

“BODRUM’UN TRAFİK SORUNUNU ÜÇ YIL İÇİNDE ÇÖZMEYİ VAAT EDİYORUZ”

Kendisinin Ulaşım ve Trafik Planlama uzmanı olduğunu hatırlatan Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, Bodrum’da kış aylarında bile yaşanan ulaşım ve trafik sorununu üç yıl içerisinde çözeceğini söyledi. Bodrum’a 8 km’si yeraltından devam eden, yaklaşık 19 km’lik yeni çevre yolunu kazandıracaklarını belirten Tosun, ayrıca yeni imar yollarının açılacağını, Torba-Turgutreis yolunun düzenleneceğini ve Torba-Yalıkavak arasındaki yolun da bölünmüş yol olacağını kaydetti. Bodrum’un tüm yollarını turizme yakışır bir hale getirme sözü veren Tosun, “Bodrum, ilçe sınırındaki mahallesi Güvercinlik’ten Turgutreis’e kadar aydınlanacak, ışıl ışıl olacak” diye konuştu.

Deniz ulaşımına yönelik projelerini de paylaşan Tosun, İçmeler’de DTO ve Denizciler Derneği tarafından planlanan 400 yat kapasiteli yeni ticari limanın yapımına destek vereceklerini ve limanı denizcilerle birlikte işleteceklerini anlattı. Kıyı Kullanım Planları ile sahillerdeki işgalleri ortadan kaldıracaklarını, turizmcilerin ecrimisil sorununa ise köklü çözüm getireceklerini söyleyen Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, liman bağlama ücretlerinde de indirime gidilmesini sağlayacaklarını müjdeledi. Tosun, “Biz göreve geldiğimizde, denizcilerimiz liman bağlama ücretini pervane dönerken ödeyecek.” dedi.

BODRUM, KENDİ MİMARİSİNE, DOKUSUNA GERİ DÖNECEK

Bodrum’un 50 yıllık geleceğini envanter çalışması ve bütüncül bir planlama ile yapacaklarını anlatan Mehmet Tosun, vahşi ve kontrolsüz yapılaşma nedeniyle özgün mimarisini kaybetmek üzere olan Bodrum’un kendi dokusuna ve mimarisine geri döneceğini söyledi.

Mehmet Tosun’un büyük ilgi gören bir diğer projesi de asgari 3 bin konutluk uydu kent projesi oldu. Bodrum’da kamu çalışanlarının ve özellikle turizm sektörünün artan konut ve barınma ihtiyacını karşılamak üzere UYDU KENT Projesi hazırladıklarını anlatan Tosun, “Minimum 3 bin konutluk, alt ve üst yapı sorunları çözülmüş, 24 saat ulaşım imkanı olan bir uydu kenti, Bodrum’a yeni bir yapılaşma yükü getirmemek adına, Milas ve Bodrum arasında oluşturacağız. Kamu ve özel sektörde konut sahibi olmak isteyenlere uygun koşullarda konut satın alma, kiralama seçeneği, kamu kurumları ve turizmciler için de lojman yapabilecekleri arsa seçeneği sunacağız” dedi.

SPOR KENTİ BODRUM PROJELERİ

Sporla ilgili projelerini de paylaşan Mehmet Tosun, Bodrumspor için Kızılağaç Mahallesi’nde 12 bin kişilik yeni şehir stadı yapacaklarını, her mahalleye açık ve kapalı spor kompleksleri, gençlik merkezleri, yüzme havuzu ve sosyal alanlar kazandıracaklarını belirterek, “Gençlerimiz çocuklarımız artık yaşadıkları mahallede spor yapacak, sosyalleşecek, mahalle kültürü yeniden hayat bulacak” dedi.

ARKEOLOJİK DEĞERLERİMİZİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARACAĞIZ

Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun’un Bodrum turizmine yönelik projeleri de oldukça dikkat çekiciydi. Öncelikle Bodrum için “Turizm Master Planı”nı Büyükşehir ile birlikte hazırlayacaklarını kaydeden Tosun, “Bodrum’un doğal tarihi değerlerini turizme kazandıran, kentimizin tüm potansiyelinin ortaya çıkarılacağı bir planlama yapacağız. Turizmi, turizmcilerimizle birlikte yöneteceğiz.” diye konuştu.

Tosun’un turizm projeleri arasında, Antik Tiyatro önündeki karayolunun yer altına alınarak yayalaştırılması ve tiyatro ile Bodrum kent merkezinin buluşturulması, Bodrum mutfağının dünyaya tanıtımını hedefleyen Gastronomi Merkezi, Haremtan Burnu Yel Değirmenleri Regrasyon Projesi ve seyir terası gibi projeler de yer aldı. Mehmet Tosun, yeni dönemde Halikarnas Mozolesi, Pedasa Antik Kenti, Hipodrom, Mars Mabedi gibi arkeolojik değerleri gün yüzüne çıkaracaklarını, Aya Nikola gibi kilise, şapel ve eski binaları ayağa kaldırarak Bodrum’u Bodrum yapan tüm zenginlikleri turizme kazandıracaklarını söyledi. Tosun, Karaova’nın tarım potansiyelini, bağcılık, şarap üretimi ve arıcılık gibi tarımsal zenginliklerini turizmle buluşturacaklarını, narenciye bahçelerini ise koruyarak üreticiyi destekleyeceklerini anlattı.

BİN 500 KİŞİLİK KÜLTÜR SANAT MERKEZİ

Mehmet Tosun, Bodrum’un kültür ve sanat hayatını etkileyecek projelerine de değindi. Bodrum’da tüm sanat etkinliklerinin yapılabileceği bin 500 kişilik bir kültür sanat merkezi planladıklarını belirten Tosun, bir yıla yayılan kültür-sanat ve etkinlik takviminden de söz etti.

Mehmet Tosun’un lansman toplantısında anlattığı projeleri arasında, sergi salonları ve sanat eserleriyle donatılacak yeşil kent meydanları, ihtiyaç sahibi yaşlı bireyler için Huzurevi ve Mutlu Yaşam Köyü, evde ücretsiz bakım ve sağlık hizmeti, her mahalleye modern aile sağlığı merkezleri, gençlik ve kadın danışma, kariyer merkezleri, üniversite yurdu, gençlere ücretsiz internet hizmeti,  Engelsiz Sosyal Gelişim İştiraki, taziye evleri, yeni şehir mezarlığı, Sokak Hayvanları için Bakım, Rehabilitasyon ve Kayıt merkezleri, kırsalda soğuk hava deposu ve mezbaha gibi hizmetler de vardı. Belediye bünyesinde bir “afet birimi” kuracaklarını da söyleyen Tosun, birinci derece deprem bölgesi olan Bodrum için afet acil eylem planı oluşturacaklarını kaydetti.

“BU EKİPTE PARTİNİN YA DA BENİM KONTENJANIM YOK, BODRUM KONTENJANI VAR” 

Konuşmasının sonunda, Belediye Meclis Üyesi adaylarını sahneye davet eden Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, “Bu ekipte genel merkezin kontenjanı yok, benim kontenjanım yok. Sadece Bodrum kontenjanı var. Biz siyaseti meslek olarak yapmıyoruz. Bodrum’a hizmet edebilmek için 31 Mart’ı iple çekiyoruz. Söz sizin, karar sizin, yetki sizin. Bize yetki ve sorumluluk vermeniz durumunda, dolu dolu beş yıl size hizmet edeceğiz.” diye konuştu.

Proje lansmanını “Bodrum’a sözümüz var.” mottosu ile yapan Mehmet Tosun, “Derdimiz, davamız Bodrum. Sizlerden altı başlıkta topladığımız 41 adet projeyi gerçekleştirmek için ekibimle birlikte beş yıllığına yetki istiyorum” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.