arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Hafif Yağmurlu
18°C
Bodrum
18°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
24°C

MEHMET TOSUN: BAŞINDAN BERİ YARIŞMAK İSTİYORUZ…

MEHMET TOSUN: BAŞINDAN BERİ YARIŞMAK İSTİYORUZ…
26 Ocak 2019 22:31
A+
A-

İYİ Parti’nin Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, adaylığının resmi olarak açıklanmasının ardından ilk kez basının karşısına çıktı İlçe binasında bir basın toplantısı düzenleyen Tosun, bugüne kadar devam eden ittifak görüşmeleri, bu görüşmelerden basına yansıyan spekülasyonlar ve adaylığı ile ilgili gündeme getirilen iddialar hakkında konuştu. 

İYİ Parti ve CHP liderlerinin yaptığı görüşmeler neticesinde Muğla’da sadece ve sadece Büyükşehir Belediyesini içeren bir işbirliği çalışmasına karar verildiğini, Bodrum ve diğer ilçelerde ise her partinin kendi adayıyla seçimlere girileceğini söyleyen Mehmet Tosun, “Bodrum’da geniş katılımlı bir demokratik yarış olacak. Bundan da son derece memnun olduğumu ifade etmek istiyorum.” dedi.

Mehmet Tosun, açıklamasında şunları söyledi:

“Bodrumlu hemşehrilerimize güvenerek, onların teveccühüne güvenerek yola çıktık. Ama ittifak kapsamında bu tür görüşmelere de saygı duyduk. Bugün karşınızda İYİ Parti’nin bodrum belediye başkan adayı olarak duruyorum. Bundan da gurur duyuyorum. Gezmediğimiz sokak, gitmediğimiz yer kalmayacak. Daha hızlı çalışacağız. Her vatandaşımızın elini sıkacağız.”

HEDEF BODRUM BELEDİYESİ…

“Biz kararlıyız, inançlıyız. En büyük ittifakı Bodrum’daki vatandaşlarımızla yaptık. Biz ona güvenerek yolumuza devam ediyoruz. Bu yoldan dönmek yok. Tam yol ileri. Hedef Bodrum Belediyesi. Bu kararlılığımız devam ediyor.

Biz ittifakın olmamasına Bodrum olarak sevindik. Bu da tabanda bir kargaşa yaratacaktı. Biz İYİ Parti’nin adayı olarak her dünya görüşünden arkadaşımızın oyuna talip olmak amacıyla bu seçimdeyiz.

Bugüne kadar yapılamayan belediye hizmetlerini inşallah güzel bir meclis çıkararak yapacağız. Teker teker sorunları çözmek suretiyle Bodrum yarımadasını hak ettiği yere taşıyacağız.”

İTTİFAK GÖRÜŞMELERİNE DAİR…

İYİ Parti adayı Mehmet Tosun, ittifak işbirliği çalışmalarının kendisi dışında gelişen bir süreç olduğunu söyledi. Tosun, “Ankara’ya çağrılmamın sebebi, İYİ Belediyecilik süreciyle ilgili değişik grupların yönlendirdiği çalışmlaar var O  çalışmaları yönlendirmek üzere çağrıldım. O sürecin sonuna doğru basında çıkan ittifak işbirliği çalışmaları içinde adaylığımız bizim haricimizde gelişen bir süreç. Bu yönde bir talebimiz olmadı bizim. CHP’li belediyelerde İYİ Parti aday çıkarmaması konusunda bir formül üzerinde çalışmışlar. Bizim içimize sinen bir konu değildi. Biz Bodrum’da İYİ Parti olarak seçime girmeyi düşünüyorduk. Ama ulusal düzeyde bu işbirliği ve ittifakları önemsiyorum.” ifadelerini kullandı.

BODRUM’DA ARTIK SEL FELAKETLERİNDE CAN KAYBI YAŞANMAYA BAŞLADI…

Dün akşam Ankara’dan Bodrum’a gelen Mehmet Tosun, iki gencin hayatını kaybettiği sel felaketinin yaşandığı  Çömlekçi ve Bahçeyaka mahalleleri arasındaki Akarca deresi bölgesinde incelemelerde bulunduğunu belirtti. Yaşanan sel felaketinde iki genç insanı kaybetmenin acısını yaşadıklarını söyleyen Tosun, “Keşke can kaybı olmasaydı. Bodrum’umuzda artık sel felaketlerinde can kaybı yaşanmaya başlandı. Doğa bir şekilde intikamını alıyor. Üzülerek ifade ediyorum. Ailelerine başsağlığı diliyorum.” dedi.

MECLİS KADROMUZDA TAM BİR BODRUM FOTOĞRAFI…

Mehmet Tosun, toplantıda basının sorularını da yanıtladı. Meclis üyelerinin seçiminde toplumun her kesiminde öne çıkan isimlere öncelik vereceklerini ifade eden Tosun, “Meclis kadromuzda tam bir Bodrum fotoğrafı göreceksiniz. Şu anda 50’nin üzerinde mahalle var Bodrum’da, buradaki nüfus oranlarını ve kadın erkek oranını gözetmek suretiyle iyi bir meclis oluşturacağız. İYİ Parti olarak kendimizi artık daha özgür görüyoruz. Bodrum’un hak ettiği kadroyu Bodrumlu hemşehrilerimize sunmayı planlıyoruz.” diye konuştu.

OSMAN GÜRÜN MİLLET İTTİFAKININ ADAYIDIR…

Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Gürün’le ilgili bir soruyu da yanıtlayan Tosun, “Büyükşehirle ilgili bu işbirliği içinde Büyükşehire aday çıkarmamakla zaten desteğimizi gösteriyoruz. Onun haricinde seçmen iradesiyle ilgili bir yorum yapmayı çok doğru bulmuyorum. Bu işbirliği çünkü hakikaten önemli. Özellikle bazı büyükşehirlerde. Örneğin Ankara’da bunun sonuçlarını 31 Martta göreceğiz. Osman Gürün, Millet ittifakının büyükşehir belediye başkan adayıdır. Yaş olarak da bizden büyüktür. Seçildiği taktirde kendisiyle çalışırız. Seçim süreci öncesinde de beraber çalışma talebi gelirse o talebe cevap veririz. Bizim derdimiz Bodrum’a ve Muğla’ya hizmet etmek.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.