arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3653
EURO
34,7971
ALTIN
2.394,12
BIST
10.270,48
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Hafif Yağmurlu
18°C
Bodrum
18°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
24°C

LGS’YE BODRUM BAHÇEŞEHİR DAMGASI…

LGS’YE BODRUM BAHÇEŞEHİR DAMGASI…
30 Haziran 2018 20:45
A+
A-

2 Haziran’da bu yıl ilk kez gerçekleştirilen ve zorluk derecesi ile son yıllara damgasını vuran Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları belli oldu.

Bahçeşehir Kolejleri Türkiye genelindeki tüm kampüslerinde büyük bir başarıya imza attı.

2018 LGS’de Türkiye Genelinde 500 tam puan alan 18 öğrenciden 3’ü Bahçeşehir Kolejli. Geçtiğimiz yıl son kez uygulanan TEOG’da Yerleştirmeye Esas Puanlara göre Türkiye’de tam puan alan öğrenci sayısının 176 olduğu düşünüldüğünde; sınavın zorluk derecesindeki artış daha net anlaşılabiliyor. Bodrum Kampüsü de önceki yıllardaki TEOG başarısını LGS’de de sürdürdü.

Bahçeşehir Koleji Bodrum Kampüsü ulusal sınavlara hazırlık sürecindeki sistemli yapısı, öğrencilerinin azmi ve öğretmenlerinin emekleri ile ilçe 1.liğini elinde tutmayı başardı. Sınava katılım zorunluluğu olmamasına rağmen, tüm öğrencilerin sınava katıldığı Bodrum Kampüsünde; Türkiye genelinde; %0,02’lik dilime giren, aynı zamanda okul birincisi olan Hasan Kaya Güneri ve %0,07’lik dilime giren Yılmaz Eren Özsu ile % 0,40’lık dilime giren Ayça Kıvanç Hasdemir başta olmak tüm öğrencilerin total tablosu ile kitlesel bir başarı sevinci yaşandı.

Kampüs Müdürü Barış Anıl Çakır, “Açıklanan 2018 LGS sonuçları; gerek Türkiye geneli okullarımızda gerekse Bodrum Kampüsümüzde öğrencilerimizin yüzünün güldüğü, emeklerimizin karşılığını aldığımız bir şekilde sonuçlandı. Bu yıl sınav daha zordu. Tüm soruları doğru cevaplayarak tam puan alan öğrenci sayılarından da bu tablo çok net görülebiliyor. Bu yıl 18 birinci varken geçen yıl son kez uygulanan Teog’da bu sayı 176 idi. Bahçeşehir Koleji Türkiye Genelinde tüm sorulara doğru cevap vererek tam puan alan 3 öğrenci bulunuyor. Bodrum Kampüsü olarak da açıldığımız yıldan beri ilçedeki liderliğimizi sürdürüyoruz. % 0,02, % 0,07’lik ve % 0,40’lık dilemlerde öğrencimiz var. Elbette ki bir okulun başarısını sadece derecelik öğrencilerle ifade etmek yanıltıcı olur. Bizi sevindiren her zaman kitlesel başarımız olmuştur. Bu noktada emek harcayıp yorulan tüm çocuklarımızı yürekten kutluyor, onların hazırlık sürecinde her an yanlarında olan ve bilgi birikimleri ile onları donatan emektar öğretmenlerimize ve destekleri ile bizimle işbirliği içinde olan tüm velilerimize teşekkürlerimi sunuyorum.”

Bu başarı tabi ki tesadüf değil. Bahçeşehir Kolejlerinde sınav başarısının sırrı; “Ulusal Sınavlara Hazırlık Sistemi” mizdir. TümBahçeşehir Kolejlerinde eş zamanlı olarak uygulanan Ulusal Sınavlara Hazırlık Sistemi ile öğrenciler 5.sınıftan itibaren; yıl boyu liseye geçiş sınavına yönelik deneme sınavlarına katılır. Deneme sınavlarıyla düzenli olarak hazırlık sınavına giren öğrencilerin eksikleri tespit edilerek, sonuca göre hemen etüt, dikkat ya da rehberlik çalışması yapılır. Yıl boyunca yapılan deneme sınavlarında öğrencilerin sorumlu olduğu kazanımlardan sorular sorularak öğrencinin konuyu tekrar edip etmediği, uzun süreli hafızaya kodlayıp kodlamadığı, konular arasındaki sarmal geçiş becerisi kontrol edilir. Tüm bunları yaparken çocuklarımızın sosyal aktivitelerden geri kalmamasını ve çok yönlü gelişimlerini ilke olarak edindiğimizden sınav hiçbir zaman hayatın merkezine yerleşmiyor ve kaygı oluşturmuyor.’’ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.