arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Hafif Yağmurlu
18°C
Bodrum
18°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C

KUTLU DOĞUM HAFTASI NEDENİYLE ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ…

KUTLU DOĞUM HAFTASI NEDENİYLE ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ…
18 Nisan 2016 04:52
A+
A-

Bodrum’da Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle konferans düzenlendi.

İlçe  Müftülüğü tarafından düzenlenen konferansa Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanı Doç Dr.İsmail Karagöz konuşmacı olarak katıldı.  Karagöz “Hz. Peygamber Tevhid,Vahdet” konulu konferansını verdi.

Bodrum İlçe Müftülüğünce, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenledi.  Nural Kültür Merkezinde düzenlenen proğrama Bodrum Kaymakamı Dr.Mehmet Gödekmerdan, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak Bodrum İlçe Müftüsü Dr. Ali Ünal MHP ilçe Başkanı Mehmet Tosun Ak Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp daire ve kurum amirleri ile din görevlileri ve vatandaşlar  katıldı.
bodrum kulu dogum haftasiProğram öncesi gül kitap ve dualardan oluşan hediyelerin dağıtıldığı proğram Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından Din görevlisi Uğur Güngör’ün okuduğu Kuran tilavetinin ardından Açılış konuşmasını yapan Muğla İl müftüsü Abdurrahman Koçak; 1989 yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 14-20 Nisan tarihleri arası Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in doğumu anısına Kutlu Doğum Haftası olarak kutlandığını belirtti.
Koçak  “Peygamber Efendimizin doğumunun 1445. yılı münasebetiyle düzenlenen Kutlu Doğum Haftası’nın 2016 yılı ana teması “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” olarak belirlenmiştir. Bu temaya bağlı olarak Bodrum  farklı din, dil ve kültürde insanın yaşadığı bir hoşgörü şehridir. Bu hoşgörü şehrinde barış ve huzur içinde yaşamak da bizim en büyük gayemizdir” Yaşam tarzımıza en büyük model Peygamberimizin insanlığa sunduğu modeldir. Çünkü O, insanlığa güzellikleri tebliğ etmiştir. İnsanlık O’nun getirdiği kutsal değerler ve ilkeler doğrultusunda büyük medeniyetler kurmuş,  kadın erkek Allah’ın ve toplum huzurunda eşit olmanın hazzını tattırmıştır.dedi.

Bodrum’da ilk defa açılan 4-6 Yaş Kuran Kursu öğrencilerinin hazırladığı proğramlar duygu dolu anlar yaşattı.

Bodrum Kumbahçe’de açılan 4-6 yaş Kuran Kursu öğrencilerinin okuduğu ilahiler büyük alkış aldı… ilahilerin ardından Nur Efşan Pak isimli minik öğrencinin okuduğu kuranı kerim  ise hem duygulandırdı hemde katılımcıların büyük alkış ve beğenisini aldı.

4-6 YAŞ Kuran kursu öğrencilerinin proğramının ardından Rümeysa Gül Kaya’nın okuduğu Selam Resule adlı şiirin ardından Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı  Kutlu Doğum sinevizyon gösterisi yapıldı.Sinevizyon gösterisinin  ardından konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı  Teftiş ve Rehberlik kurulu Başkanı Doç.Dr. İsmail Karagöz tarafından Hz.Peygamber Tevhid, Vahdet adlı konferanS verdi.

bodrum kulu dogum haftasiHak din İslam, insanları insan olarak eşit görür diyen Karagöz, “Hz. Muhammed Aleyhisselam’ın bildirdiğine göre bütün insanlar dilleri, etnik kökenleri, ten yapıları ve cinsiyetleri ne olursa olsun tamamı Hz. Adem ile Hz. Havva validemizin çocuklarıdır. İnsanlar hangi ülkede yaşarsa yaşasınlar, hangi dili konuşurlarsa konuşsunlar,renkleri ne olursa olsun Allah’ın birer kuludur. Bu açıdan insanlar arasında bir fark gözetmek mümkün değildir” dedi. Karagöz,“Bütün Peygamberlerin olduğu gibi Hz. Muhammed (s.a.s)’in de  vaaz ettiği ilkelerin ilahi kaynaklı ve tek ilaha inanma üzerine olduğunu, Mekkeli olan zengin ve elitlerin buna karşı çıktığını, Peygamberimize inanan ilk Müslümanların fakir ve kölelerden olduğunu, Peygamberlikten önceki Arap ve dünya coğrafyasında insanlık dışı davranış ve ilişkilerin sergilediğini, peygamberimizin örnekliğinde İslam’ın insanları bir tarağın dişleri gibi eşit gördüğünü, bilhassa Medine döneminde tesis edilen ensar-muhacir kardeşliğinin insanlık tarihinde bir milat olduğunu, bu günde Müslümanların Peygamberimizin “Birbirinizle ilişkilerinizi kesmeyin, birbirinize arka dönüp sırt çevirmeyin, birbirinize karşı kin beslemeyin, birbirinizi çekememezlik etmeyin. Ey Allah’ın kulları böylece birbirinizle kardeşler olun. Müslüman bir kimsenin din kardeşine üç günden fazla küs durması helal değildir.” (Tirmizî, Birr ve sıla, 24)  hadisini kendilerine örnek alıp hayatlarında uygulama noktasında gayret göstermeleri gerektiğini…” konferansında öneklerle açıkladı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.