arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
34,4928
EURO
36,2338
ALTIN
2.962,60
BIST
9.367,77
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Hafif Yağmurlu
16°C
Bodrum
16°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Açık
6°C
Pazar Açık
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
12°C

KONACIK’IN BU HALİ OHAL’DEN!

KONACIK’IN BU HALİ OHAL’DEN!
11 Şubat 2017 16:36
A+
A-

KONACIK ARITMA TESİSİ’NİN OHAL MAĞDURU ORTAYA ÇIKTI!

2016 yılı başında Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ tarafından yapılan ihaleyle tüm membranları Japonya’dan ithal edilen Konacık Arıtma Tesisi, OHAL’e takıldı.  MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, tek üretici olan Japon firmasının satış sırasında sözleşmeye bir şerh koyduğunu ve buna göre “Türkiye’de sıkıyönetim ya da OHAL gibi veya seferberlik olması durumunda bu membranların montajı yapılamaz” ifadesinin yer aldığını belirterek, “Şu an Türkiye’de OHAL olduğu için, satın aldığımız membranları değiştiremiyoruz. Montajı kendi imkanlarımızla, başka bir özel firmaya yaptırmak için protokol imzalama sürecindeyiz. Önümüzdeki turizm sezonuna kadar tüm membranları değişmiş olarak Konacık arıtma tesisini tekrar devreye alacağız” dedi.

TURGUTREİS’E 37 BİN METREKÜPLÜK TESİS GELİYOR

Muğla Su Kanalizasyon İdaresi-MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, Bodrum’da Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında, Bodrum’un atık su arıtma ve kanalizasyon yatırımları hakkında bilgi verdi. MUğla Büyükşehir Belediyesi’nin Dünya Bankası’ndan ilk etapta alacağı 67 milyon Euro’luk krediyle Turgutreis’e bir kanalizasyon şebesi ile atık su arıtma tesisi kuracaklarını anlatan Baki Ülgen, Akyarlar’da mülkiyet sorunu yaşadıkları için bunu da Turgutreis’teki tesise bağlayabileceklerini söyledi.

Ülgen, Turgutreis projesi ile ilgili şunları kaydetti:

“Turgutreis için ÇED olumlu raporu aldık. Önünde çok büyük bir engel kalmadı. Dolayısıyla bu 67 milyon Euro krediyi Bodrum’da Turgutreis ve Akyarlar atık su arıtma ve kanalizasyon şebekesinin yapımı için kesin olarak kullanacağız. Bodrum merkezinde 13 tane atıksu arıtma tesisi de bize devredilmiş durumda. Bunların rehabilitasyonu da Dünya Bankası’ndan alınan kredi ile yapılacak. 5 milyon Euro tutacak bu çalışma.

Turgutreis bölgesinin Dereköy, İslamhaneleri, Peksimet, Gümüşlük’ün bir kısmını kapsayacak bir şekilde Turgutreis havzasını bütüncül olarak kapsayacak derin deniz deşarjı yapacak şekilde bir proje hazırlandı. 125 kilometre kanalizasyon şebekesi olacak Turgutreis havzasında. Derin deniz deşarjı işinnde G.Ü. Ve ODTÜ’lü mühendis arkadaşlarımız 3D boyutlandırma, deniz numune alımları gibi akademik çalışmalarını sürdürüyorlar. Dünya Bankası’na sunulacak bu çalışmalar da.

Akyarlar’da mülkiyet sorunu karşımıza çıktı. Atık su arıtma tesisinin yapılacağı bölgede iki sorunumuz var. Birinin mera alanı olduğu ortaya çıktı. Mera Komisyonu’na gitti. Projeyi şu anda değiştiriyoruz. Bölgede atık su arıtma tesisi yapılmasa bile kanalizasyon şebekesini yapmak suretiyle, Akyarlar’ı 37 bin metreküplük Turgutreis Atık Su Arıtma Tesisine getirme projemiz var. Turizm sezonu sonunda ihalelere çıkmış olacağız.”

BODRUM’U SARAN PİS KOKULAR NEREDEN GELİYOR?

Konacık ve Bitez’de özellikle yaz aylarında gelen pis kokularla ilgili soruları da yanıtlayan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, kokunun atık su arıtma tesislerinden gelmediğini yağmur suyu drenasyon hatlarından kaynaklandığını belirterek şöyle devam etti:

“Koku, yağmur suyu drenasyon hatlarına kaçak bağlantılar ve atılan atıkların çürümesinden kaynaklanıyor. İlk yağmurla beraber bunlar dereye geliyor ve derede de çürük kokusunu hissediyoruz. Sezon dışında, arıtma tesislerimiz neredeyse dörtte bir kapasiteyle çalışıyor. Turizm sezonunda tüketilen su 100 bin m3, 25 -30 bin me3 e düşüyor. Bazı bölgelerde hiç arıtma tesisi yok. Bazıları da yetersiz kalıyor. En az 50 bin metreküplük bir ilaveye ihtiyaç var Bodrum’da.

Bitez’deki koku da drenasyon sıkıntısıyla ilgili. Bölgedeki dere yataklarının geçen yılki sel felaketinden sonra 35-40 kilometrelik kısmı tamamen kurumumuzca yenilendi. Temizlendi. Ama bir altyapı bütünlüğü anlamında, ıslahın yapılıp tarafımıza devredilmesi DSİ’nin görev sahasına giriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.