arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4494
EURO
35,0400
ALTIN
2.324,05
BIST
9.079,97
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

KOCADON “BENİ ÇOK SEVİYORLAR VE KORUYORLAR”

KOCADON “BENİ ÇOK SEVİYORLAR VE KORUYORLAR”
2 Mayıs 2016 20:13
A+
A-

Bodrum Belediye Meclisi 2016 yılı Mayıs Ayı Olağan Toplantısı Herodot Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi

Meclis ilave 3 gündem maddesiyle birlikte 12 madde görüştü. MHP’li meclis üyeleri ile başkan Kocadon arasındaki samimi konuşmalar hem dikkatlerden kaçmadı hemde şaşırttı. MHP’li Meclis Üyesi Hülya Aşkın toplantı sonunda söz alarak bugün ilk defa konuşmalarının kesilmeden dinlendiğini söyleyerek şöyle konuştu;
“Bugün tüm söylediklerimizin sizin tarafından kayda alınıp dinlendiği, kimsenin sözü kesilmeden dilekleri dile getirildiği için, grubum ve şahsım adına size teşekkür ediyorum. İkinci bir şey de halkım ve buradaki dinleyicilerim adına ve Ayhan Hanım adına. Ayhan Hanım bile bu mecliste ilk defa bu kadar rahat konuşabildi. Onun adına da size gönülden teşekkür ediyorum. Bundan sonraki meclislerde de, toplantılarda da bu şekilde katılımcı olarak geçmesini diliyorum” dedi.

BENİ ÇOK SEVİYORLAR VE KORUYORLAR…

Hülya Aşkın’ın bu sözlerinin ardından MHP’li meclis üyeleri ve salondaki izleyicilerden alkış geldi. Geçmiş toplantılarda sık sık çeşitli çıkışlarıyla gündeme gelen MHP’li Şakir Açıkgöz ile Mehmet Kocadon arasında da oldukça ilginç bir diyalog da yaşandı. Açıkgöz, verdikleri soru önergelerinin Belediye Başkanını koruyacak özellikte olduğuna ve geçen haftalarda Başkan hakkında verilen hapis kararına çok üzüldüklerini dile getirdi. Bu sözlerin ardından Başkan Kocadon bütün meclis üyeleri tarafından sevilen ve korunmaya çalışan başka bir meclisin olmadığını, bu nedenle çok mutlu olduğunu ifade etti.

Uzun zamandan beri kadın örgütleri tarafından yapım talebi gündeme getirilen ve imza kampanyası başlatılan Kadın sığınma evi yapımı ile ilgili gündem maddesi ile ilgili olarak “Sosyal Tesis” yapımına ilişkin tahsis, inşaatın yapımı, tamamlanması ve işletilmesi ile ilgili protokolleri yapmak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Başkan Kocadon maddenin geçmesi üzerine “Hani alkışlamadınız” diyerek salonu uyardı.

İlk gündem maddesi için hazırlıklı olarak gelen Bodrum Kadın Dayanışma Platformu üyeleri üzerinde “Sığınak Yaşatır” yazılı t-shirtler giydikleri görüldü. Toplantı öncesinde kameralarımıza konuşan Figan Erozan ‘Neden bu kıyafetleri giydiniz? şeklindeki sorumuza şu yanıtı verdi; “Çok açık sığınak istiyoruz. Kampanya var 8 Mart’tan beri. Şiddete maruz kalan bir kadının gideceği bir yerinin olması gerekiyor. Belediye de bu talebi yerine getirmek üzere harekete geçti. Bizler belediye ile yol yürüyoruz. Yaşamak istiyoruz. Sığınaklarda şiddete maruz kalan kadınların yaşama alanları” dedi.

Toplantı sonunda söz alan Ayhan Eyikocak adlı vatandaş, Mumcular bölgesinde yapılacak olan katı atık tesisi projesi ile ilgili olumsuz görüşünü dile getirdi. Eyikocak bu konu ile ilgili yapılacak bir şey var ise yol yakınken karar verilmesini talep etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.