arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
26°C
Bodrum
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Kırsal Kalkınmada Yüzde 50’ye Varan Hibe Desteği…

Kırsal Kalkınmada Yüzde 50’ye Varan Hibe Desteği…
12 Aralık 2020 16:53
A+
A-

Kırsal Kalkınma Yatırımları’nın Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında KOBİ’lerin “Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlarına” yüzde 50 hibe desteği sağlanıyor.

Arena Bodrum Haber – Hibe desteklerinden yararlanmak isteyen KOBİ’lerin Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Uygulama Rehberinin yayınlanmasından itibaren 90 gün başvuru süresi tanınacak. Hibe desteklerinden tarım ve hayvancılıkla ilgili altyapı yatırımları yapan KOBİ’ler yararlanabilecek.

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığından “Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ” yayınlandı. “Doğal kaynakların ve çevrenin korunmasını dikkate alarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal altyapının güçlendirilmesi, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması” gibi amaçlarla yayınlanan 2020/24 sayılı tebliğde ayrıca “yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin arttırılması, kırsal toplumda yerel kalkınma kapasitesinin oluşturulmasına katkı sağlanması için yeni teknoloji içeren yatırımların desteklenmesi” hedefleniyor.
Tebliğde, hibe desteğinden yararlanabilecek projelerin; yatırım niteliği yeni tesis olan başvurularda 3 milyon TL, yatırım niteliği tamamlama olan başvurularda 2 milyon TL, yarım niteliği kapasite artırım, teknoloji yenileme ve/veya modernizasyon olan başvurularda 1 milyon 500 bin TL üstü limitten projeler olması gerektiği bildiriliyor. Tebliğde ayrıca hibeye esas projelerin tutarının alt limitinin ise 250 bin TL olduğu belirtiliyor.
Proje başvurularının kabul edilmesi halinde, hibeye esas proje tutarının yüzde 50’sine hibe yoluyla destek verileceğinin ifade edildiği tebliğde başvuru sahiplerinin hibeye esas mal alım tutarının yüzde 50’si oranında katkı payını, ayni katkıyı ve toplam mal alın tutarına ait KDV’nin tamamını kendi öz kaynaklarından temin etmesi gerektiği bildiriliyor.

TOBB’DEN KKYDP 14. ETAP DESTEKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığının Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı hakkındaki 2020/24 sayılı Tebliği üzerine bir bilgilendirme yazısı yayınladı. Yazıda “Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlara yüzde 50 hibe desteği verileceği” belirtilerek şu bilgilere yer veriliyor:

Hibe desteğinden yararlanmak isteyenler, Uygulama Rehberinin yayımından itibaren 90 gün içinde başvuruda bulunabilecekler. Açıklanan usul ve esaslara göre hazırlanan başvuru dosyasının girişi elektronik ağ üzerinden yapılacak. başvurunun tamamlanması için başvuru tarihi bitiminden sonrası beş işgünü içinde girişi yapılan başvuru dosyasının ekleri ile birlikte Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne teslim edilmesi gerekiyor.

TOBB’nin yayınladığı bilgi notunda ayrıca şu bilgilere yer alıyor:2020 / 24 sayılı tebliğ kapsamındaki yatırım konuları nelerdir?
– Tarımsal ürünlerin işlenmesi, kurutulması, dondurulması, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar, (Bitkisel Ürünler, Hayvansal Ürünler, Tıbbi Aromatik Ürünler, Çelik Silo, Soğuk Hava Deposu)
– Proje Kapsamında Yer alan Tesislerde Kullanılmak Üzere Enerji Üretim Tesisleri
– Su Ürünleri Yetiştiriciliği Yapılmasına Yönelik Yatırımlar (Deniz, İç Su Yetiştiriciliği)
– Hayvansal ve bitkisel Orijinli Gübre İşlenmesi, Paketlenmesi ve Depolanması Yatırımları,
– Tarımsal Üretime Yönelik Sabit Yatırımlar;
* Büyükbaş Hayvancılık Sabit Yatırımları
* Küçükbaş Hayvancılık Sabit Yatırımları
* Kanatlı Yetiştiriciliği Sabit Yatırımları
* Sera Yatırımları (İklimlendirme, sulama ve gübreleme sistemli modern seralar)
* Kültür Mantarı Üretimi ve Sabit Yatırımları
* Büyükbaş / Küçükbaş Kesimhane Yatırımları (Sadece modernizasyon yatırımı)
* Kanatlı Kesimhane Yatırımları, hibe desteği kapsamında değerlendirilir.

Kimler başvurabilir?

Bakanlığın herhangi bir kayıt sistemine kayıtlı olan gerçek ve tüzel kişiler başvurabilir. Tüzel kişiler kapsamında Küçük Orta Ölçekli İşletme kapsamında yer alan Anonim, Limited ve Kollektif Şirketler ile Kooperatif ve Birlikler başvurabileceklerdir.
Belirtilen tüzel kişilikler kuruluş tüzüklerinde / ana sözleşmelerinde belirtilen faaliyet alanları ile ilgili yatırım konularına başvurabilirler.
Proje limitleri ve sağlanacak hibe tutarı ne kadardır?
Proje limitleri başvuru sahibinin özelliğine göre değişmemekte olup tüm yatırım konularına yönelik olarak Hibeye Esas Proje Tutarı; Yeni Yatırımlar İçin 3 milyon, Tamamlama Yatırımları İçin 2 milyon, Kapasite Artırımı Yatırımları İçin 1 buçuk milyon, Teknoloji Yenileme / Modernizasyon Yatırımları İçin 1 buçuk milyon TL.
Program bütçeleri KDV hariç rakamlardan oluşmakta ve yukarıda belirtilen Hibeye Esas Proje Tutarının azami yüzde 50’si hibe olarak yatırımcıya ödenecektir. Hibeye esasa Proje Tutarı 250 bin TL altında olan başvurular kabul edilmeyecektir. Proje bütçesi yukarıda belirtilen limitlerin üzerinde ise kalan kısımlar yatırımcının kaynaklarından sağlanacaktır.
Hangi gider kalemleri desteklenecektir?
Başvuru projesi uygun bulunan yatırımcılar ile imzalanacak olan Hibe Sözleşmesi tarihinden sonra, satın alma mevzuatı ile diğer program mevzuatına uygun olmak koşuluyla; İnşaat işleri alım giderleri, Makine Ekipman Malzeme Alım Giderleri program kapsamında desteklenecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.