arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Hafif Yağmurlu
18°C
Bodrum
18°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
24°C

KAZMAZ “RES MÜCADELESİNE DEVAM ASKI SÜRESİ BİTMEDEN İTİRAZ EDECEĞİZ”

KAZMAZ “RES MÜCADELESİNE DEVAM ASKI SÜRESİ BİTMEDEN İTİRAZ EDECEĞİZ”
27 Şubat 2017 09:08
A+
A-

Bodrum’un RES mücadelesi devam ediyor.

Bodrum Yalıkavak’ta RES türbinleri kurulmasına karşı dava açan Geriş halkı ile onların hukuki sözcülüğünü yürüten Avukat Remzi Kazmaz “Yalıkavak Geriş’te daha önce kurulması planlanan RES lerle ilgili acele kamulaştırma yapılmıştı. Bu acele kamulaştırmaya Danıştay 5. dairesine açtığı itiraz ve yürütmeyi durdurma ile davasının Geriş köylüleri lehine Yürütmeyi Durdurma Kararı almıştı. Durdurma Kararına rağmen halen yasa ve hukuka uygun olmayan bir şekilde çalışmalarına devam eden RES şirketi olan Rüzgar Elektrik Üretim Anonim Şirketi bu kez yine aynı parsel ve adada Acele Kamulaştırma için maliyeye hazine araziler için Bakanlığa başvurdu. Bakanlık tekrar aynı yerler için acele kamulaştırma kararı aldı”dedi.

Konu ile ilgili olarak Kazmaz “Şirket Geriş’te yasa ve hukuka aykırı bir çalışma yapıyor. Bu yasal olmayan çalışmalarını yasal hale getirmek için aynı parseller için Hazine’nin bu yerlerini şirket kendi adına tescilini istedi. Bakanlar kurulunda bu konudaki, bu durumu onayladı ve resmi gazetede yayınladı.

Ortada bir hile, bir kandırmaca var. Aynı parseller neden ikinci kez Bakanlar Kurulu kararı alıyor. Daha önce 13 adet tribün kuracağını söyleyen şirket acaba tribün sayısını mı arttıracak ? Şirketin şu andaki durumu yasal değildir. Bu durum yasal hala getiriliyor” diyerek şöyle devam etti.

“Bir ikinci konu ise Muğla Şehircilik çevre Müdürlüğü Güllük RES’lerle ilgili askı süresi devam ediyor. 27 Şubat Pazartesi son gün, daha önce bu konuyu mahkemeye taşımıştık. Muğla 1. İdare Mahkemesi 2015 -953 esas sayılı dosyası ile köylülerle birlikte açtığımız dava halen Danıştay 14. Dairesi 2015 -505 sayılı dosyası ile devam ediyor. Büyük ihtimalle Danıştay köylüler lehine karar verecektir. Hal böyleyken RES şirketi tekrar bu yerler için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na müracaat etti. Şu anda İl Müdürlüğünde askıda bulunuyor. Askı süresi bitmeden itiraz edeceğiz. Bodrum’un dört bir yanı RES projeleri ile dolmakta Geriş, Akyarlar, Güvercinlik ve en son Güllük davamızı sonuna kadar sürdüreceğiz”diye konuştu.

Bodrum’da çevreciler, kendilerine destek veren Yalıkavak Geriş halkı ile verdiği mücadelede kamuoyunda büyük yankı uyandıran “Bodrum’da kesinlikle RES istemiyoruz. Rüzgar elektrik santrallerine karşı değiliz. Rüzgar elektrik santrallerinin kurulmuş olduğu yere karşıyız” diyen Remzi Kazmaz RES’e karşı verdiği mücadelede yenilenebilir enerji kaynaklarının destekleyecisi olduğunu bazı çevreci arkadaşlarının tepkisiyle karşı karşıya kaldığını ifade ederek “Biz Bodrum Çevre Platformu olarak şunu söylüyoruz, Bodrum ve çevresi RES çöplüğüne dönüştürülmek isteniyor. RES’e karşı değiliz, sadece yerine karşıyız. RES yapılacak daha iyi yerler var. Milas’a veya yaşam alanlarından uzak yerlerde kurun ve milli servete katkı yapın. Buradaki tüm insanlarda bu ülke için eline kazma alıp size yardımcı olur. Ama hala inat ediyorsunuz o tepelerde arkeolojik sit alanları var” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.