arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Hafif Yağmurlu
19°C
Bodrum
19°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Açık
25°C

KAZMAZ: DEVLET ADAMI ATATÜRK HEYKELİ O ALANA GELECEK…

KAZMAZ: DEVLET ADAMI ATATÜRK HEYKELİ O ALANA GELECEK…
25 Aralık 2016 11:08
A+
A-

Bodrum’da yaşayan, aslen Rizeli olan Avukat Remzi Kazmaz, geçtiğimiz günlerde Atatürk heykelini indirerek Türkiye gündemine oturan Rize Belediyesi ile ilgili haberlere farklı bir yorum getirdi. 

Bir bardak suda fırtına koparıldığını ve hem Rize’ye, hem Rizeli’ye hem de Atatürk’e ve sevenlerine karşı seviyesiz tartışmaların başlatıldığını söyleyen Avukat Remzi Kazmaz, “Asıl sorun heykel değil, Atatürk kimliği üzerinden yapılan ötekileştirme ve karalama kampanyası” dedi.

Rizeli olan Avukat Remzi Kazmaz, kaldırılan Atatürk heykeli tartışmalarına Bodrum’dan katıldı. Kazmaz, Rize kent meydanının yıllar içinde yetersiz kaldığını ve bir kent planlaması gerektiğini hatırlatarak “Alt yapı sökülürken taşlar, sanat yapıları, binalar ve tabii heykel de sökülür. Taşınabilenler uygun yere taşınır. Alt yapı yenilenince üstte de gereken yapılır. Öncelik kentin trafik akışındadır. Kitlesel toplantılar için Yeni bir meydan düzenlemesi için uygun yerlerde uygun sanat yapıları ve Yeni Bir Heykel kompozisyonu kaçınılmazdır. Asıl mesele, bu yeni heykelin nasıl olması gerektiğidir” diye konuştu.

KENAN EVREN’İN GÖNDERDİĞİ HEYKELDİ

Rize’nin yeni düzenlenecek kent meydanına bu kez “sivil” devlet adamı Atatürk’ü anlatan bir heykel konması gerektiğini söyleyen Remzi Kazmaz, “Şimdi taşınan ‘asker’ Atatürk heykeli 80 ihtilalinde Kenan Evren dönemi askeri yönetimin yaptırıp gönderdiği bir heykeldir. Oysa bundan önce iki heykel daha vardır. Biri mermer, Rizeli bir heykeltıraşın eseri, diğeri tunç, yaptırılmış, sivil devlet adamı Atatürk’tür. Bu ikisi değişik yerlere hediye edilmiştir. Şimdi tekrar bu yeni düzenlemede yeniden sivil devlet adamı Atatürk heykeli yeni bir kompozisyonla yarışma koşulları altında yaptırılıp yerine konmalıdır. Asker heykeli tunç olarak değerlendirilebilir ve gözlerden ebediyyen gizlenmelidir. Kenan Evren döneminin son hatırlatıcısına yüreğim ilk günden beri ısınmadı.” ifadelerini kullandı.

Remzi Kazmaz, Rize’de yaşanan olayda en büyük acizliği ise Belediye’nin gösterdiğini ve halkla ilişklier konusundaki eksikliği nedeniyle süreci yönetemediğini savundu. Kazmaz, “99 büyük depreminden sonra Jeoloji mühendisliğinin farkına varan kent yönetimi, bu son heykel sosyal depremiyle “halkla ilişkiler uzmanlığı”nın farkına varır umarım. O asker heykelini isteyene verin, ama sivil devlet adamı Atatürk heykeli o meydana gelecek” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.