arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
34,5387
EURO
36,0046
ALTIN
2.994,87
BIST
9.539,91
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Yağmurlu
15°C
Bodrum
15°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
6°C
Pazar Parçalı Bulutlu
9°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
12°C
Salı Açık
14°C

KARSANAT “ROMANTİK DÖNEMDEN, LATİN DÜNYASINA” KONSERİ

KARSANAT  “ROMANTİK DÖNEMDEN, LATİN DÜNYASINA” KONSERİ
22 Ocak 2019 18:17
A+
A-

Karya Kültür ve Sanat Derneği  2019 sezonunu, Artçı Sanat organizasyonu ile  çok özel bir repertuvar ile 21 Şubat 2019 Saat 20.00’de Herodot Kültür Merkezi’nde açıyor. 

Karsanat Sanat Kurulu üyelerinden, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Viyola Bölümü emekli öğretim üyelerinden Çiğdem Epikmen’in sanat danışmanlığında gerçekleşecek olan bu konserde, üyelerinin her biri solist ve orkestra üyesi olarak kendini kanıtlamış, Türkiye’de ve yurtdışında ülkemizi başarıyla temsil etmekte olan Trio Likya müzisyenleri Bodrumlu sanatseverlerle buluşuyor.

Çiğdem Epikmen Trio Likya ve programı şöyle anlatıyor:  “Viyolonist Nilgün Yüksel, çellist Poyraz Baltacıgil ve piyanist Barış Büyükyıldırım; konserin ilk bölümünde, Alman Romantik Dönem bestecisi, piyanist ve orkestra şefi olan, çağdaşları içinde eserleri ve stili ile çok önemli bir yeri olan Felix Mendelssohn  , 1 No’lu Piyanolu Trio’sunu seslendiriyor. Mendelssohn, dört bölümden oluşan bu eseri 1839 yılında bestelemiştir. Bach ve Schubert’i unutulmak üzereyken hatırlatan ve eserlerini gün ışığına çıkaran, dolayısıyla da dünya müzik tarihine çok önemli bir katkı ve gelişme şansı bırakmış olan bir bestecidir. Mendelssohn, bir mektubunda ölümü tanımlarken “Keder ve ayrılıklar bitse de müziğin sürmesi umut edilir” demiş. Biz de konserimizin ikinci bölümünde, müzik tarihine damgasını vurmuş iki önemli besteci ile umudumuzu yaşatmaya devam ediyoruz. İkinci bölümün ilk eseri olarak, 20. Yüzyılın en büyük piyanist  ve bestecilerinden biri olan ve Rus romantizminin son temsilcisi olarak görülen Sergey Rachmaninov’un Sol Minör “Elegiaque” adlı eserini dinleyeceğiz. Bu eseri, 1893 yılında Tchaikovsky’nin ölümü üzerine bestelemiş olan Rahmaninov, ne yazık ki Sovyet Devrimi sonrasında, Rusya’da “burjuva” müziği bestecisi olarak görüldüğü için, hayatına ABD vatandaşı olarak devam etmiştir. 1943 yılında ABD’de hayatını kaybeden bu büyük bestecinin ölmeden önceki tek tesellisi, müziğinin kendi ülkesinde de değer görmeye başlaması olmuştur. Konserin üçüncü eseri ile, Alman ve Rus romantizminden sonra hep birlikte Arjantin’e doğru bir yolculuğa çıkacağız. 20. yüzyıl bestecilerinden Buenos Aires’li bandoneonist ve besteci Astor Piazzola’ya ait “Dört Mevsimler” adlı eseri ile, ilk iki eserdeki romantizmin duygusal ve zaman zaman naif tınıları, yerini latin dünyasının tutkulu ve vurucu notalarına bırakacak.Piazzola tangoyu geleneksel halinden çıkarıp geliştiren bir besteci olmakla beraber,“Tango Nuevo”stilinin de kurucusudur. Kendi tarzına daima sadık kalan besteci, bandoneon konçertolarını tüm dünyada en önemli senfoni orkestralarıyla birlikte yorumlamıştır. 1968 yılında piyano için bestelediği bu eserinin çeşitli enstrüman kombinasyonları ile yorumları bulunmakta olup, en çok yaylı orkestralar tarafından seslendirilmektedir. Besteci bu eserde, Arjantin’in değişen Dört Mevsimi’ni anlatmaktadır. Müzik tarihinde, her biri kendi döneminin en büyüklerinden olan bu üç besteciye ait, üç önemli eserin; Trio Likya’nın değerli yorumları ile Bodrum’lu klasik müzik dinleyicilerinin zevkine hitap edeceğinden eminiz. 21.Şubat akşamı saat 20.00 ‘da, Herodot Kültür Merkezi’nde görüşmek dileğiyle… Biletleri Avenue AVM-Artçı Sanat Stüdyosu ve Oasis AVM-İmge Kitapevi ve Biletix’den temin edebilirsiniz. “

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.