Arena Bodrum Haber – Çağımızın en büyük sorunlarından birisi hareketsiz yaşam ve teknoloji bağımlılığı olduğunu belirten Özsert, çocuklarda spor konusu hakkında bazı değerlendirmelerde bulundu. Özsert’in yaptığı değerlendirmeler şu şekilde oldu:
Artan nüfus, gün geçtikçe çoğalan araç trafiği çocuklarımızın sokakta oyun oynamasını güvensiz bir hale getirdiğinden dolayı, artık aileler çocuklarının serbest bir şekilde dışarı çıkmasına haklı olarak izin vermiyor. Bu durumdan dolayı çocuklar boş vakitlerinde sanal oyunlarda çok uzun zaman geçiriyor. Hareketsiz büyüyen çocuklar hastalıklara karşı çok dayanıksız hale geliyor. Hareketsizliği yaşam tarzına dönüştürüp normalleştiren bu yeni neslin ebeveynlerine oranla 5 yıl daha erken öleceği öngörülüyor.
Her çocuk mutlaka spor yapmalı, sporla büyümeli. Spor adamı olarak benim fikrim her çocuk en az 1 spor branşında aktif olmalı hatta bu sayı 2 veya 3 e çıkabilir.
Çocuğun spora ve düzenli egzersizlere en erken başlama yaşı 4 dür. Bu yaştaki çocukların hareket etme isteğinin güçlü olması nedeniyle davranışlarında belirsizlikler bulunur ve atak davranışları zaman zaman olabilir. Bu çok doğal bir durumdur.
Bütün spor branşlarının temeli Jimnastik. 4 yaşında jimnastik yapmaya başlayan sporcu çocuk 5-6 yaşına geldiği zaman ilgi duyduğu başka bir spor branşına başladığında çok çabuk adapte olur ve daha kısa zamanda başarılı olur. Ülkemizdeki çocukların yaygın olarak spora başladığı branşlar 5-6 yaşlarına geldikleri zaman futbol ve basketbol. Başlama yaşını 4 yaşa indirip jimnastikten ilgi duyduğu branşa geçiş yapan çocuklar çok daha uyumlu ve başarılı olacaktır.
Çocuklarının beden ve ruh sağlığı için ailelerin spora yönlendirmesi şart.
Obezite riskini azaltır.
Kalp ve damar hastalıkları riskini azaltır ve kardiyovasküler sistemi güçlendirir.
Kemik, kas, bağ ve tendonların sağlıklı şekilde gelişmesini ve güçlenmesini destekler.
Koordinasyon ve denge sağlar.
Fiziksel olarak rahatlatır.
Fiziksel rahatlama ile kronik kas gerginliği (baş ağrısı veya sırt ağrısı gibi) azalır.
Uyku düzeninin gelişmesine yardımcı olur.
Kendine güven duygusunu geliştirir. Özgüveni artırır.
Dolaylı olarak sosyal becerileri artırır.
Toplum içinde ve arkadaşlar arasında liderlik ve iş birliği dahil olmak üzere kişisel becerilerin gelişmesine yardım eder.
Çocuklarımız sporla büyüsün.