arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
30°C
Bodrum
30°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Parçalı Bulutlu
29°C
Çarşamba Açık
27°C

KADEM METE: YASAYA DEĞİL UYGULAYANA BAKIN…

KADEM METE: YASAYA DEĞİL UYGULAYANA BAKIN…
8 Kasım 2016 09:13
A+
A-

 

Partisinin Daraltılmış Muğla İl Danışma Kurulunda kentin siyasi gündemine ilişkin açıklamalar yapan Ak Parti İl Başkanı Kadem Mete, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yöntem ve uygulamalarını eleştirdi.

Büyükşehir Yasası’nın Muğla iline ait bir yasa olmadığına dikkak çeken Mete; “CHP’li Belediye Başkanları dahi Büyükşehir Belediye Başkanından şikâyet ediyor ise, burada yasada bir yanlışlık yok, uygulamada bir yanlışlık var. İlçelerdeki bütün teşekkülleri yasa alma yetkisi vermiş, ama ilçe belediyesine devretme hakkını da vermiş. Eğer siz ilçelerdeki otoparkları, iskeleleri, limanları ilçe belediyeleri ile bir protokol yaparak, oradan bazı kazanımlar elde ederek, onlarla anlaşma yapma hakkı ve yetkiniz varken, ‘Hepsini Büyükşehir’de toplayacağım, ilçe belediyelere hiçbir şey bırakmayacağım’ şeklinde bir hareket içindeyseniz bu sizin bir tercihinizdir. Burada yasayı değil, onu uygulayana dikkat etmek lazım” dedi.

Ak Parti İl Başkanı Kadem Mete, geçtiğimiz gün Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen il danışma kurulunda yaptığı konuşmada Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne yüklendi. Halkın arasına karıştıklarında çok ciddi eleştiriler aldıklarına işaret eden Mete, “Herkes Büyükşehir yasasından dolayı bizi eleştiriyor. Vatandaş, ‘Bunlara bu yetkiyi siz verdiniz, bunlar bizi eziyor, haklarımızı elimizden alıyor, devletin verdiği gücü kötü kullanıyor’ diyor. Büyükşehir yasası sadece Muğla iline ait bir yasa değil. Türkiye’nin bütün Büyükşehirlerinde uygulanan bir yasadır. CHP’li Belediye Başkanları dahi Büyükşehir Belediye Başkanından şikâyet ediyor ise, burada yasada bir yanlışlık yok, uygulamada bir yanlışlık var. İlçelerdeki bütün teşekkülleri yasa alma yetkisi vermiş, ama ilçe belediyesine devretme hakkını da vermiş. Eğer siz ilçelerdeki otoparkları, iskeleleri, limanları ilçe belediyeleri ile bir protokol yaparak, oradan bazı kazanımlar elde ederek, onlarla anlaşma yapma hakkı ve yetkiniz varken, ‘Hepsini Büyükşehir’de toplayacağım, ilçe belediyelere hiçbir şey bırakmayacağım’ şeklinde bir hareket içindeyseniz bu sizin bir tercihinizdir. Burada yasayı değil, onu uygulayana dikkat etmek lazım” diye konuştu.

“YÜZDE 300 SU ZAMMININ BİR ALTERNATİFİ VAR MI?”
Mete konuşmasında CHP İl Başkanı Mürsel Alban’la yaşanan yol polemiğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Mete ‘İki yüz metrelik yolu yapamıyorsunuz’ tespitine, CHP İl Başkanı’nın köprülerden 89 TL geçiş ücreti alıyorsunuz şeklindeki cevabını şu sözlerle karşılık verdi: “Evet biz yap-işlet-devret modeli ile devletin cebinden bir kuruş çıkmadan işletmeleri ve yatırımcıları teşvik ediyoruz. Yatırdıkları parayı da geri kazanmak için hizmetin karşılığında ücret alıyorlar. Biz Deli Dumrul misali geçmeyi kimseye zorlamıyoruz. Bu bir alternatiftir. İsteyen Göcek Tünelinden ücretli geçer, istemeyen devletin karayolundan bedava geçer. Siz iktidara geldiğinizde 2,6 kuruş olan su fiyatını 8 liraya çıkartırken, milleti su içmeyin de başka bir şey için diye bir alternatif mi sundunuz? Siz suya yüzde 300 zam yaparken bu millete alternatif olarak ne gösterdiniz?”

“KİMSEDEN İCAZET ALMAYIZ”
Konuşmasında Türkiye’nin olağanüstü bir dönemden geçtiğini belirten Ak Parti İl başkanı Kadem Mete, teşkilatların bu dönem ile ilgili hazırlıklı olmalarını istedi. Mete, “Şu anda Türkiye’nin gündeminde bir Başkanlık konusu var. Bununla ilgili olarak yakında önümüze çıkacak olan bir referandum takvimi var. Bu referandum takvimine sınırda eli tetikte nöbet bekleyen askerimin düşman saldırısına hazırlıklı olduğu kadar teşkilatlar olarak hazırlıklı olmamız lazım. Biz iktidar partisiyiz, Muğla genelinde seçmen bize muhalefet yapma görevi verdi. Burada Büyükşehir Belediyesi’nin eksikliklerini de dile getiririz, Sayın milletvekillerimizin icraatları ile ilgili fikirlerimizi de söylemekten geri kalmayız. Bundan dolayı da herhangi birisinden icazet alma gibi bir zorunluluğumuz yok. İl Başkanı, İl Başkanını, milletvekili milletvekilini muhatap alacak diye bir kural da yok. CHP’nin il başkanı bunu dert etmiş. Diyarbakır’da alçakça, haince, canlı bombalarla şehit edilen ailelerimiz varken, devlet görevlilerimiz varken, onların ailelerini arayıp, onlara başsağlığı dilemek varken, sırtını PYD’ye, PKK’ya dayayanlara, ‘PKK sizi tükürüğü ile boğar’ deme gafletinde bulunanlara, ‘Siz daha durun lider APO’nun heykelini dikeceğiz’ diyen şerefsizlerin ailelerini arayıp geçmiş olsun diyerek ‘Bu kötü günler geçecektir’ diyen Sayın Kılıçdaroğlu’nu tarafını doğru seçmeye davet ediyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Süper Lig İkinci Lig İngiltere Premier Ligi İspanya La Liga Almanya Bundesliga İtalya Serie A Fransa Lig 1
İkinci Lig
İkinci Lig
TAKIM OY AV PU