Sayfalarından birindeki tam olarak okunamayan mühürden cami veya bir kurumdan çalınmış olabileceği sanılan Kuran-ı Kerim, Bodrum Müze Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.
Bir ihbarı değerlendiren Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Mehmet Ş. (47) ile Ümit Ö.’nün (43) ellerindeki, 1277 yılında el yazması ve altın varak ile yazılmış, tarihi değeri bulunan Kuran-ı Kerim’i satmak için müşteri aradığını belirleyip, alıcı gibi davranarak irtibata geçti. Jandarma, ellerindeki tarihi Kuran-ı Kerim’i 600 bin TL’ye satmak isteyen M.Ş. ve Ü.Ö. ile Turgutreis’teki bir kafeteryada buluşmak üzere randevulaştı. Belirlenen buluşma noktasında yapılan pazarlığın ardından gerçek kimliğini açıklayan sivil giyimli jandarma ekipleri, Mehmet Ş. ve Ümit Ö.’yü gözaltına aldı. Yanlarındaki tarihi değeri bulunan Kuran-ı Kerim’e el konuldu.
Bodrum Müze Müdürlüğü’nden alınan bilirkişi raporuna göre tezhip sanatı ile yazıldığı ve 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında olduğu belirlenen Kuran-ı Kerim’in sayfalarından birinde resmi mühür bulunması nedeniyle Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait camilerden veya benzer bir kurumdan çalıntı olabileceği üzerinde durulduğu bildirildi. Bilirkişi incelemesinde böyle bir Kuran-ı Kerim’in müzayedelerde 2 milyon TL’ye kadar alıcı bulabileceğini belirtildi. Tarihi Kuran-ı Kerim, Bodrum Müze Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Kuran-ı Kerim üzerindeki mühürün tam olarak okunamaması nedeniyle yediemin aracılığıyla kriminal inceleme yapılıp, rapor alınmasına karar verildi.