arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3829
EURO
34,7802
ALTIN
2.396,52
BIST
10.208,65
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Hafif Yağmurlu
18°C
Bodrum
18°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
23°C

İMAMOĞLU HER MAKAMA LAYIK…

İMAMOĞLU HER MAKAMA LAYIK…
19 Nisan 2019 11:08
A+
A-

Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını aldıktan sonra “oh” çeken CHP lideri, dar kapsamlı bir Gazeteci grubuyla sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Aralarında Arena Bodrum Haber Ankara Temsilcisi olarak ben de vardım.

Sabah kahvaltısı iki bölümde devam etti. Muhabir arkadaşların da izlediği Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşması canlı olarak verildi.

Soru-Cevap bölümüne geçildiğinde ise içeride sadece haber kanallarının Ankara Temsilcileri vardı.

İlk soru da benden geldi.

“Türkiye’de yargıçlar varsa İstanbul seçimi iptal edilmez”

Kemal bey, kahvaltıda, “derin bir oh çektim. Rahatladım” diyemedi. Aklı halen Yüksek Seçim Kurulu’nda idi. Aklına getirmek istemiyordu. Ancak, “YSK, İstanbul seçimini iptal eder mi” rahatsızlığı vardı.

İkinci bölümde ilk soru benden geldi.

“ Dört ay önce Binali beye, ‘aday olma’ ezilirsiniz dediniz. Ezildi mi? Ancak Binali bey halen YSK’yı işaret ediyor. Size göre YSK İstanbul seçimlerini iptal eder mi?”

Kemal bey, “Türkiye’de yargıçlar varsa hiçbir endişem yok. İstanbul seçimi iptal edilmez. Binali bey seçime girdi ve İmamoğlu galip geldi. Ancak bu süreçte Binali beyin gel-git’leri oldu. Seçim gecesi ‘kazandım’ dedi. TBMM Başkanı olarak yakışmadı” cevabını verdi.

Bir başka arkadaşım, sorumu devam ettirince de “Seçimlerin iptalini asla düşünmüyorum” diye ekledi.

“Erken seçim olabilir”

Peki, “erken genel seçim olabilir miydi?” CHP liderine bu soruyu da ben yönelttim.

Kemal bey biraz düşündü. Ardından, “ iktidarın, krizi sağlıklı yönetmesine bağlı. Krizi iyi yönetemez ve krizi derinleşirse, erken bir genel seçim doğal olarak gündeme gelir. Toplum, bunu isteyebilir” diyerek erken bir genel seçim sinyalini verdi.

“İmamoğlu, Cumhurbaşkanı adayı olabilir mi?

Seçim sürecinde başarılı bir performans sergileyen ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olup olamayağı da Kemal beye soru olarak yöneltildi.

Kamu oyunda son günlerde sıkça konuşulan bu konuda Kemal Kılıçdaroğlu, önce “tanrı bilir” dedi. Sobnra da ekledi: “Bugünden bir yorum yapmak, İmamoğlu’nu yıpratır. Ancak sayın İmamoğlu her makama layık olduğunu da gösterdi”

CHP İktidara yürüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine de çok iddialı bir açıklama yaptı. Kemal bey, iktidardan söz etti ve “İstanbul’un kazanılmasıyla birlikte CHP’nin iktidar yürüyüşü başlamıştır. Bunu güçlendirerek sürdüreceğiz”dedi.

Çay-Simit hesabı

Gazeteciler, sabah kahvaltısının vazgeçilmezleri olan çay-simit hesabını da gündem taşıdılar.Kemal Kılıçdaroğlu’na AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun çay-simit hesabını sordular. Kemal bey, “Çay-Simit” hesabı ile vatandaşı tasarruf bile ettiren Akbaşoğlu’na gereken cevabın sendikalar ve asgari ücretliler tarafından verilmesini istedi. Kemal Kılıçdaroğlu aynı AKP’liye “önce sen bir ay çay-simit ye.. Böylece kilo da verirsin, fit olursun” tavsiyesinde bulundu.

CHP lideri, itiraz sürecinde “gaflarıyla” herkesi gülümseten AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’la ilgili her soruya “sadece gülümsüyorum” diye cevap verdi. Kemal bey, “yenilgiye kılıf aramayı bir noktaya kadar anlayışla karşılayabilirim. Aziz Nesin’lik nedenlerle kılıf aramasınlar. Sandık kurullarıyla ilgili Valiler ve Kaymakamlar orada duruyor. Sıkıntı varsa gidip haklarında soruşturma açsınlar.” tavsiyesinde bulundu.

“Belediye Meclis toplantıları canlı yayınlanabilir”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini ilk tebrik edenlerin sade vatandaşlar olduğunu anlattı. Bursa’yı kaybettiklerine çok üzüldüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu, çesşitli sorular üzerine, Belediye Meclislerinde çoğunluğun muhalefette olmasının “çok büyük sorun” olmadığını anlattı. Eskişehir Belediye Başkanı’nın 3 dönemdir böyle çalıştığını hatırlattı.

CHP’li Belediye Başkanlarını Ankara’dan, Genel Merkez’den izleyeceklerini, başkanların sakin olmaları gerektiğini, başarılı olmalarının şart olduğunun altını çizdi.

“Kur’anı politik gündeme taşımamalıydı”

Belediye Meclis toplantılarının internet üzerinden canlı yayınlanmasının mahsuru olmadığını anlatan Kılıçdaroğlu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın yaptıkları için ayrı bir sayfa açtı.

Tanju Özcan’ın Kur’an’a el basarak yemin etmesi ile ilgili olarak, “Kur’anı politik bir gündem haline getirmemesi lazımdı. Çok da yadırganacak bir durum da değil” diye cevap verdi.

Tanju Özcan’ın “bir tek Suriyeli’ye yardım yapmayacağım” şeklindeki sözleri üzerine ise belediye başkanının kendisini aradığını anlattı.

Sözlerinin doğru olup olmadığını sorması üzerine Tanju Özcan’ın kendisine, “Suriyelilere Bolu’da birden fazla kurum ve kuruluştan, valilikten, kaymakamlıktan ve diğer yerlerden  yardım yapılıyor. Bunun tek bir yerden yapılması lazım. Belediye ise belediyeden yardım pekala yapılabilir” dediğini aktardı.

Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak ve Tuncay Özkan’la birlikte gazetecilerin karşısına çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bizleri uğurlarken gözlerinin içi gülüyordu..

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.