arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3847
EURO
35,0605
ALTIN
2.325,56
BIST
9.110,65
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
24°C

İKİ YAKA BODRUM’DA BİRARAYA GELDİ…

İKİ YAKA BODRUM’DA BİRARAYA GELDİ…
11 Haziran 2016 15:57
A+
A-

İki yaka Bodrum’da buluştu. Yunanistan’ın Kos Adası Belediye Başkanı George Kritsis, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret etti

Başkanlar, Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği ile ortaklaşa düzenlenebilecek kültür ve sanat etkinlikleri konularında fikir alışverişlerinde bulundu.

 

 

Bodrum Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleşen ziyarete Kos Belediye Başkanı George Kritsis ve turizmden sorumlu Kos Belediye Başkan Yardımcısı Ilias Sifakis katıldı. İki komşu şehir arasında dostluk, barış ve işbirliği mesajlarının verildiği toplantıda, 2016 yılı turizm sezonunda karşılıklı yapılabilecek çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

İki komşu ülkenin ticari, sosyal, kültürel ve turizm konularında birlikte hareket etmesi gerektiğini söyleyen Kos Belediye Başkanı George Kritsis, özellikle uzun yıllardır iç içe yaşayan Kos ve Bodrum’un tüm dünyaya örnek olabilecek iş birliklerinin yapılacağına inandığını belirtti. Bodrum’da bulunmaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Kritsis konuşmasına şöyle devam etti:

iki-yaka-bodrum-da-bulustu-2“Başkan Kocadon. Sizi aramızdan birisi gibi görüyorum. İki belediyeyi de kardeş gibi görüyorum. Aynı düşünceler ve aynı amaçlarla birlikte bazı çalışmalar yapabiliriz. İki bölge de turistik bölge. İki taraf da birlikte hareket ederse, her alanda kazanımlar sağlayacaktır. İki şehrin belediyeleri ile odaları, birlikte toplantılar yapılabilir. Bu toplantılar ve birlikte yapacağımız organizasyonlar, tüm dünyaya aramızdaki kardeşliği gösterebilir. Ayrıca beraber festivaller düzenleyebiliriz. Ticari anlamda birlikte bir şeyler yapabiliriz. Kos ve Bodrum halkı Sevgi, barış ve kardeşlik konularında tarihe imza atabilir. Birlik ve beraberlik içerisinde yapacağımız anlaşmalarla iki bölgenin ekonomisine önemli katkılarda bulunacağımıza da inanıyorum.”

iki-yaka-bodrum-da-bulustu-3Babaannesi ile babasının doğup büyüdüğü yerin Kos adası olmasından dolayı manevi olarak kendisinde Kos’un ayrı bir yer tuttuğunu söyleyen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, ziyaretleri için konuklarına teşekkür ederek, “Kos Belediye Başkanımız Kritsis’e, bana çok güzel bir mektup yazdığı için de teşekkür etmek istiyorum. Hepimizin birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşamamız zaten ortak düşüncemizdir. Benim için Kos Adası çok anlamlı ve önemli bir adadır. Hem babaannemin hem de babamın dünyaya geldikleri ve büyüdükleri yer olan Kos’taki ışıklara bakarak bir çocukluk ve gençlik yaşadım ben. Kos halkının seçtiği bir belediye başkanının ziyaret etmesi de beni ayrıca memnun etti.” dedi.

Kos Adası Belediye Başkanı George Kritsis’e güzel düşüncelerinden dolayı teşekkür eden Başkan Kocadon, Kos adasını Bodrum’dan ayrı bir yer olarak değil, turizm açısından tamamlayıcı bir yer olarak gördüklerini belirterek şunları söyledi:

iki-yaka-bodrum-da-bulustu-4“Özellikle Bodrum’dan Kos’a ve Kos’tan Bodrum’a yaz aylarında müthiş bir sirkülasyon yaşıyoruz. Başkanımızın bu güzel iyi niyetli düşüncelerini gerçekleştirmek için geç bile kaldık sayılır ki aslında daha önce başlamamız gerekirdi ama bundan sonra turizm ve ticaret açısından biz Kos ile birlikte çalışmaya hazırız. Birlik ve beraberlik içerisinde çok güzel ve örnek olacağımız birliktelikler yaşayacağımıza gönülden inanıyorum. Özellikle Amerika, Çin ve Hindistan gibi ülkelerde bölgemizin tanıtımında, Kos ile beraber işbirliği içinde olursak, birbirimizi tamamlayıcı iki turizm bölgesi olarak oradan turist getirmenin daha kolay olacağını düşünüyorum. Çünkü artık Avrupa turizminin yorgun olduğunu inanıyorum. Yeni pazarlara el atmak zorundayız. Cazip tekliflerle oralara gitmek zorundayız. Özellikle Yunan adalarının yapısını, Bodrum’un tarihi ve kültürü ile birleştirirsek, bu bölgeyi insanlara pazarlamak çok daha kolay olacaktır. Bunların yanında diğer festivaller ve sanatsal etkinliklere de her zaman açığız. Önümüzdeki hafta Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası ve Bodrumlu turizmciler olarak Kos Belediyesi’ni ziyaret ederek yapacağımız ortak çalışmalar hakkında fikirlerimizi ve düşüncelerimizi pekiştireceğiz.”  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.