arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
26°C
Bodrum
26°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

Haklarınızı Helal Ediniz! Rıza Başkan İstifa Etti..

3 Mart 2024 21:43
A+
A-

Bodrumspor’un kadın voleybol takımı dün sahasında oynadığı son lig maçında Aras Kargo’yu yenerek bir ilke imza attı.

Nam-ı diğer “Bodrum’un İncileri” ilk defa katıldığı TVF Kadınlar 1. Ligi A Grubunu 4. sırada tamamlayıp,  play-off maçlarını oynamaya hak kazandı.

Öncelikle, ligin 2. yarısında elde ettiği seri galibiyetlerle kadın voleybolunda süper ligin kapısını aralayan Bodrumspor voleybol şubesini tebrik ediyorum.

Takımın görünen ve görünmeyen kahramanlarının ortaya koyduğu maddi-manevi emekleri övülmeye değer.

Bardağın boş kalan tarafının sebep olduğu eleştiriler ne kadar gerçekse, dolu tarafını oluşturan güzel sonuçlarda o kadar gerçek..

Süper lige çıkma mücadelesi 2 etapta oynanacak grup maçlarıyla gerçekleşecek.

Bodrumspor yarı final niteliği taşıyan ilk etap maçlarını 8-10 Mart 2025 tarihinde Balıkesir‘de oynayacak. İki grupta dörder takımın mücadelesi sonrasında ilk 2 sıraya alan finale çıkacak.

Final grubunun ilk 2 sırası da “Sultanlar Ligi” ile buluşacak. Kısacası zorlu bir süreç Bodrumspor’u bekliyor.

Lig mücadelesinde Play-Off grubuna kalmak sürecin en kolay kısmı. Çünkü oynadığın 20 maçta, yaptığın hataları telafi etmek mümkün.

Bunu Bodrumspor’un ilk yarı ve ikinci yarı performansında gözlemlemek çok mümkün. İlk yarı sonunda mucizelere bağlı olan play-off, ikinci yarı üst üste alınan 9 galibiyetle telafi edilebildi.

Kısacası; “Süper Lige” ulaşmak, oynanacak play-off grup maçlarını kazanarak mümkün.

Bu arada unutmadan bir teşekkürde Bodrumspor’un kadın voleybol takımının 7’inci oyuncusu olan voleybol severlere..

Sanırım, Bodrumlu sporseverler voleybolu dünyalarına alıp, kabul etti..

*** 

Dün oynanan kritik Aras Kargo maçından sonra salonda büyük bir sevinç yaşandı, başarı hep beraber sahiplenildi.

Kazanılan maç sonrasında; kızların teri soğumadan, sosyal medya üzerinden yapılan kutlamaların ve tebriklerin ateşi düşmeden Bodrumspor Başkanı Rıza Karakaya’nın açıklaması geldi.

Karakaya’nın 108 saniyelik bir video ile yaptığı açıklamanın üzerinde de aşağıdaki yazılı açıklama yer aldı.

“Hakkınızı helal edin, benim hakkım başta Goca Bodrum taraftarı olmak üzere herkese helal olsun. Tesisleşme yönünde Bodrum’a hizmete devam. Detaylı bir basın toplantısı ve yeni Başkanımıza devir teslim töreni birkaç günde yapacağız.”

Rıza Karakaya, Bodrum’da gördüğüm kulüp başkanların içerisinde bir ajansa ihtiyaç duymadan PİAR’ını en başarılı şekilde yapan başkandır.

Başardığı, başaramadığı her işin sonunda teknik ve artistik açıdan en iyi puanı alır. Bu değerlendirmeme takılmayın lütfen.. Buz pateni sporundan esinlenerek durumu ifade etmek istedim.

Bilirsiniz buz pateni yarışmalarında hakemler, sporcuları teknik ve artistik puanları üzerinden değerlendirirler. Bu kısa açıklamadan sonra gelelim Rıza Başkanın helallik isteme konusuna..

Karakaya’yı 13 yıllık başkanlık dönemi ile öncesinde görev yaptığı yönetim kurulu üyeliklerinden bu yana tanırım. Başardığı işlerde tebrik ettim, hakkını teslim ettim, ederim.

Kolay değil bu kadar ayara maruz kalarak ayar vermek, başkanlık yapmak..

Mehmet Kocadon’un 10 yıl süren Bodrum Belediye Başkanlığı döneminde Karakaya’da Bodrumspor’u 8 yıl yönetti.

Başkanlığı döneminin büyük bölümünde Mehmet Kocadon’un kariyer planlamasına hizmet edecek işlerin altına imza attı.

Futbol branşını işin odağında tutarak, sonuç odaklı yani şampiyonluk hesaplı süreçleri planladı Karakaya… Anladım, anlamaya çalıştım.

Mehmet Kocadon için futboldan başka bir sporu bilmiyordu dersem haksızlık etmiş olmam sanırım. Karakaya’da yöneticilik döneminde futboldan başka bir şey görmemesi de normaldi sonuç olarak. Haksızlık etmeyelim yelken branşına da bir tırnak açalım.

Sonuçta; kentin spor adına öyle yada böyle ürettiği katma değer, futbolun içinde heba oldu gitti.

Olan ekonomiyle birlikte olmayanda savruldu, borçlanıldı.. Hem özele, hem kamuya.. Neyse iş başarıldı, süper ligin kapısına kadar gelindi.

Borçla harçla yürünen yolun yanına, son dönemde elin parası da girince olanlar oldu. Elin parasıyla yapmaya kalktığımız düğünün gelinini, elimizle sermayeye teslim ettik. Bodrumspor oldu Bodrum FK..

Neyse, yazdığım yazılarda tekrara asla düşmek istemiyorum ama tekrar edilen hatalar ve söylemler, hatırlatmayı mecbur bırakıyor.

Bir yandan da Rıza Başkanın ayar vermesinden de çekinmiyor değilim. O yazmadan ben yazayım da başkan da tekrara düşmesin…

“Yapıcı eleştirilerin için teşekkür ediyorum. Dikkate alacağım. Kişiselleştirmiyorum. Öyle olsa yanına gelir konuşurdum merak etme..”

Bu ne dersiniz şimdi? Başkanın “Yüksek tecrübe ve birikimlerinizle Bodrumspor’u test etmeyin artık” başlıklı yazımın altına yaptığı yorum..

Burada değerlendirmeme virgül koyuyorum ve Rıza Başkanın yapacağı açıklamaları kişiselleştirmeden merakla dinleyeceğim.

Geçen bunca yıl içerisinde harcanan bunca paraya rağmen, Bodrum’a kazandırılamayan tesislerin şimdi nasıl kazandırılacağının cevabını benimle birlikte eminim herkes duymak istiyor.

O zaman cevap vereceğim helallik isteğine.. Belki sözle belki de yazıyla..

Konumuza dönelim.. Rıza Başkan yayınladığı video da, Bodrumspor Başkanlığı ve meclis üyeliğinin aynı anda yapılmasının etik olmadığını dikkat çekerek istifa ettiğini ifade etti.

Başkanın sözlü olarak istifasını ifade ettiği kayıtta dikkat çeken bir diğer konuda, yeni misyonunun da tesisleşme yolunda olacağı söylemiydi. Saygı duyulması gereken bir karar olduğu düşüncesindeyim.

Kocadon ve Aras başkanlar keşke önceden anlayabilseydi de; Rıza Karakaya’yı Bodrumspor Başkanı değil, birinci sıradan meclis üyesi yapsaydı..

Şimdi kaybedilmiş yılları değil, tesislerimizle getireceğimiz şampiyonlukları konuşur olurduk.

***

İsimlerle hiç bir derdim yok. Tüm derdim doğru düşüncelerle yapılmayan işler..

Bazen tüme varıyorum bazen de tümden geliyorum o kadar..

Umudum mu?

“Sosyolojik, coğrafi ve ekonomik gerçeklerinin üzerine inşa edilmiş bir spor politikasını uygulayabilen, planlamasını yapabilen, bilimsel yaklaşımlarla branşların desteklendiği, tesislerin yarımadaya örgün bir şekilde yapılandırıldığı ve kentin marka değerine katkı sağlayacak kategorilerde ulusal ve uluslararası başarılara imza atacak takımları doğru finanse edebilen yönetim şekilleri ile yöneticiler…”

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.