arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
19°C
Bodrum
19°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C

GÜRÜN: BİZİM Kİ KAVGA DEĞİL, TACİZ!

GÜRÜN: BİZİM Kİ KAVGA DEĞİL, TACİZ!
10 Şubat 2017 17:45
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Bodrum Belediyesi arasındaki tartışmaya Osman Gürün’den durum tespiti geldi

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün Bodrum’da düzenlediği bilgilendirme toplantısına, Bodrum şoförleri ile Büyükşehir Belediyesi arasında yaşanan gerilim damgasını vurdu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bodrum mitinginde kendisini protesto eden Bodrum şoför esnafı ile ilgili bugüne kadar bir açıklama yapmayan Başkan Gürün, gazetecilerin konu ile ilgili sorusunu yanıtlarken “Şoför esnafına ne dediysem aynen onu yapıyorum. Ben bugüne kadar öfke ya da kızgınlıkla hiçbir şey yapmadım. Ama bağırış çağırışla da geri adım atmam” diye konuştu.

Hiç kimseyle ‘kavga’ etmediğini söyleyen Gürün, “Kavga iki taraflıdrı. Biri birine vuruyor, diğeri ise elini kolunu kaldırmıyorsa o tacizdir” dedi.

Büyükşehir’in ulaşımda dönüşüm projesine önce temkinli yaklaşan ve hatta mahkemelere başvuran bazı kooperatiflerin, dönüşümden sonra kendisine gelerek “Yanlış yapmışız” dediğini söyleyen Başkan Gürün, “Biz esnafı mağdur etmeyeceğiz, ama halkın çağdaş ulaşımdan faydalanmasını da temin edeceğiz dedik. Aynı şeyi yapıyoruz. Bir sistem kuruyoruz.” dedi.

Yılmaz Kürkçü: Kimse şoför esnafı adına siyaset yapamaz…

Öte yandan, Başkan Osman Gürün’ün Bodrum’da düzenlediği basın toplantısına katılan bazı esnaflar da söz alarak süreçle ilgili değerlendirmede bulundu. Bir esnaf, Büyükşehir’in esnafı bilgilendirmeden tepeden inme bir çalışma başlattığını ileri sürerken, bir diğer esnaf Yılmaz Kurtçu ise Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Kablı’yı eleştirdi. Kablı’nın tüm şoför esnafı adına ‘siyasi’ açıklamalar yaptığını söyleyen Kurtçu, “Oda başkanı, Bodrum’daki şoför esnafını kastederek, CHP’yi ‘2 bin kişiyle birlikte partiden ayrılırım’ deyerek tehdit etti. Kimse benim adıma partimi tehdit edemez. Benim adıma siyaset yapamaz. Bulunduğu yer esnafa hizmet yeri, siyasete değil” diye konuştu.

CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen de Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Kablı’nın kooperatif üyelerinden topladığı dilekçeleri bile aylar sonra teslim ettiğini belirterek “Biz, parti olarak esnafın zarar görmemesi için ciddi anlamda çalışma yaptık. Ancak, oda başkanı çözümüAKP grup toplantısında aradı. Ne amaç doğrultusunda bu şekilde bir mücadele etti bilmiyoruz. Çok ağır suçlamalar yaptılar. Hepsini çürüttük. Şoför esnafının mağdur olmaması için daima görüşme içinde olduk. Ama oda başkanımız, tüm iletişim kanallarını şoför esnafına kapattı” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.