arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4736
EURO
34,7873
ALTIN
2.440,57
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
26°C
Bodrum
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
24°C

GÜNAH KEÇİSİ MUSKİ DEĞİL, DSİ….

GÜNAH KEÇİSİ MUSKİ DEĞİL, DSİ….
30 Ağustos 2016 09:03
A+
A-

Bodrum’u susuz bırakan Muski değil, DSİ’nin “yanlış boru” seçimi. Sorunun giderilmesi zaman alacak ve Bodrum bayramda da susuz…

Bodrum Torba’da geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşen ana şebeke hattının patlaması, Ağustosun en sıcak günlerinde Bodrum’u susuz bıraktı. Kazalara sebep olan ve bir çok işyerinin maddi hasar gördüğü patlama ile ilgili büyük tepki gören Muğla Su ve Kanalizasyon İşletmeleri (MUSKİ) Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kazanın sorumluluğu DSİ’ye ait ve yanlış döşenen boruların değişmesi zaman alacak.

MUSKİ yetkilileri sorumluluğun kendilerine ait olmadığını ancak DSİ ile işbirliği içinde çözüm üretmeye çalıştıklarını yaptıkları basın açıklması ile halka duyurdu. Yaşanan olayda herhangi bir sorumluluğu bulunmadığını, belirten MUSKİ yetkilileri, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılmış olan projenin 2014 yılında kendilerine devr edildiğini ifade etti.

MUSKİ yapılan basın duyurusunda, olayın nasıl geliştiğini ve ne şekilde çözüme kavuşacağını şu sözlerle ifade etti; “Bodrum Yarımadası içmesuyu tamamlama inşaatı ihalesi adı altında yapıldığı belirtilen alternatif hat olarak lanse edilen çelik hatların aslında bir revizyon projesi olduğu, ayrıca yapılan imalat aksaklığının sadece bir kısmının içermekte olup diğer aksaklıkların giderilmeden kesin kabul yapılamayacağı konusunda KURUM ŞERHİ koyulmuştur. Yapılan bu devir işlemlerinin ardından tabiri caizse kiracısı olduğumuz bu içme suyu hattının bakım-onarımı Genel Müdürlüğümüze ait olduğu için mal sahibine hatalı gördüğümüz yerlerin uyarısında bulunduk. Bu uyarılardan en önemlisi ise alternatif olarak yapılacak olan altyapının revizyon projesi olduğudur. Bu revizyon projesi dememizdeki maksat ise yanlış boru cinsi seçiminden dolayı meydana gelen imalat ve işletme problemleridir. Alternatif hat olarak lanse edilen Çelik Boru hattının aslında CTP (Cam Elyaf Takviyeli Polyester) borudan kaynaklı yanlış boru seçim ve kalite yanlışlıklarının giderilmesi olduğu düşünüyoruz.

“YAŞANAN OLAYDA GÜNAH KEÇİSİ MUSKİ OLAMAZ”

Bunların yanı sıra proje ve imalat üzerine yapmış olduğumuz tespitlerde bu yaşanan patlamaların en büyük belgesidir. Bu gözlemlenen bütün sorunlarda DSİ’ye sözlü olarak da bildirilmiştir. Bu kadar sorunun ardından Bodrum ilçemizin içme suyu sorunun çözüleceği söylemleri yapılırken yaşanan bir patlamada günah keçisi MUSKİ olamaz.

1.Bodrum-dsi-Patlak--(10)530 SAAT SU KESİNTİSİ

Kurumumuza devir edilen bu hattın şikâyetçisi değil, kamuoyunu yanlış yönlendirenlere karşı doğru bilgiyi aktarma amacındayız. Toplamda 1.530 saati bulan bu kesintilerin nedeninin DSİ hattındaki yukarıda belirttiğimiz konular nezdinde yaşandığını belirtmek isteriz.

Torba kavşağında meydana gelen DSİ ana şebeke hattındaki patlama nedeniyle yarımada da yaşanan su kesintilerini kısa sürede çözmek amacıyla çalışma başlattık. Hat bölgede bulunan bir iş yerinin altından geçmesi nedeniyle, farklı bir noktaya alınması gereklidir. DSİ ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda, 1 aydan önce yapamayacağını belirtmesi üzerine DSİ adına yeni boru talebi için ilgili yaklaşık 10 firmayla temasa geçmemize rağmen hiçbir fabrikada hazır olarak bu borulardan bulunmamaktadır ve borunun yeniden yapılması için sipariş verilmiştir.

Borunun bize ulaşmasıyla birlikte yeni yapılacak çalışma ile binaya zarar vermemek için hattı farklı bir noktadan geçirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bayramdan önce Yarımadanın suyunu vermek için ekiplerimiz 24 saat boyunca çalışmalarını sürdürüyor”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.