arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
26°C
Bodrum
26°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C

Gülümseten açıklama; Yapılan çalışmalarla Bodrum’a yetecek miktarda su sağlandı

Gülümseten açıklama; Yapılan çalışmalarla Bodrum’a yetecek miktarda su sağlandı
7 Kasım 2023 09:31
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi yaşanan su sıkıntısı nedeniyle yaptığı son açıklamada Bodrumluyu gülümsetti.

Arena Bodrum Haber – Yerel seçimlere 5 ay kala yapılan açıklamada Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Bodrum’da yaşanan su sıkıntılarının önüne geçmek için 110 Milyon TL’lik bir bütçe ayırıldığı duyuruldu.

Yapılan yazılı açıklama aşağıdaki gibi oluştu..

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum’da yaşanan su sıkıntılarının önüne geçmek için 110 Milyon TL’lik bir bütçe ayırdı. Bu bütçe doğrultusunda MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından İlçenin birçok noktasında ilave içme suyu çalışmaları yapılıyor.

Bodrum’da barajların kuruması ve DSİ tarafından kapatılmak zorunda kalınması nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ilave su çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi tarafından MUSKİ’ye 110 Milyon TL’lik yatırım bütçesi aktarılırken bu bütçe ile Bodrum’da önemli çalışmalar yapıldı.

İlave Su Çalışmaları Kesintisiz Devam Ediyor

Su kesintilerinin en aza indirilmesi amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında ilk etapta günde 1100 m³ su sağlayan kaynak sisteme eklenerek Bodrum’un hizmetine sunulmuştu. Bunlara ek olarak farklı su kaynaklarından 3 ayrı proje kapsamında yürütülen çalışmalardan ilkinde 72 Bin kişinin ihtiyacını karşılayacak olan ve günde 8 bin 600 m³ ilave su sağlayan su sisteme kazandırıldı. Bu çalışma kapsamında 2 bin 700 metre hat imalatı, bir adet su deposu ve terfi merkezi, 5 adet yeni sondaj kuyusunun açılması çalışmaları tamamlanarak 7 Kasım’da hizmete sunuldu.

Diğer bir çalışma ile günde yaklaşık 8 bin 200 m³ sürekli yer altı su kaynağı ve 26 Bin m³/gün yedek yüzeysel su kaynağı temini için yürütülen diğer 2 proje için de çalışmalar sürüyor.

Çalışmalarla Bodrum’a Yetecek miktarda Su Sağlandı

Bunun yanı sıra bir başka bölgede 23 bin 500 m³/gün ilave içme suyu çalışmasına da bugün itibariyle başlandığı öğrenildi. Ayrıca yaklaşık 268 Bin kişiye hizmet sunacak düzeydeki 32.100 m³/gün daha suyun daha kısa sürede sisteme dahil edileceği ve tüm çalışmalar sonucunda yarımadanın temel içme-kullanma suyu ihtiyacı önemli ölçüde sağlanacağı öğrenildi. MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından bu dönemde site ve otellere ait depoların dolumu için fazla su tüketimi olmaması için vatandaşlarda hassas davranmaları istendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.