DenizBank ana sponsorluğunda 4 Eylül’e kadar devam edecek olan 14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, geçtiğimiz akşam genç piyanistlerin konserine sahne oldu.
Bosch’un eğitim sponsorluğunda organize edilen Gümüşlük Festival Akademisi bünyesinde 15 Ağustos’ta başlayan ve 25 Ağustos’a kadar devam edecek olan piyano ustalık sınıfına katılan yaşları 11 ile 22 arasında değişen 18 genç yetenek, bu süre içerisinde iki grup halinde sahnede yer alacak.
Piyano masterclass programında dünyaca meşhur Rus Ilya Itin ve İtalyan Romano Pallottini, Kübalı Mauricio Vallina ve Gülsin Onay’dan eğitim alan öğrencilerin festival merkezinde yer alan Toprak Ev’de verdikleri ilk 8 öğrencinin konseri, piyano meraklılarını bir araya getirdi. 11 gün sürecek olan piyano masterclassına katılan 18 öğrencinin, iki ayrı grup halinde verecekleri konserlerin ikincisi 25 Ağustos Cuma akşamı saat 20:30’da yine Toprak Ev’de gerçekleşecek. Bu konserde ise 10 öğrenci sahne alacak.
Gümüşlük sahilinde yer alan Toprak Ev’de izleyici karşısına çıkan 8 genç piyanistimiz, gecede Chopin, Liszt, Beethoven, Dvorak gibi bestecilerin eserlerine yer verdi. İlk olarak sahneye gelen İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Ortaokulu öğrencisi Yasemin Kotan, Frederic Chopin’in, “Valse Op.69 No.1” adlı eserini seslendirdi. Ardında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencisi Ceren Ayeri, Franz Liszt’in “Romance s.169 Mi minör” başlıklı eseriyle sahnede yerini aldı. Daha sonra Bursa Uğur Koleji öğrencisi Mert Hakan Şeker, L.van Beethoven’ın “Sonata Op.49 No.2” adlı eserini seslendirdi. Bu performansın ardında Özel Aşiyan Kolejinde okuyan masterclassın ikizleri, İrem Su Erdoğan ve Elif Naz Erdoğan A. Dvorak’ın “Slavonik Dances Op.72, No.2 & Op.46, No.8” başlıklı eserini ‘dört elle’ icra ettiler. Genç yeteneklerin konseri Alman Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencisi Ramona Kemmer’in, Franz Schubert’ten seslendirdiği “Impromtu Op. No.4” başlıklı eserle devam etti. Daha sonra Viyana Konservatuarında Piyano-Pedagoji eğitimi gören Mert Egeli, Claude Debussy’nin, “L’Isle Joyeuse” adlı eserini ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencisi Mehmet Derya Kelebenkli ise Sergei Rachmaninoff’un “Prelüd Sol minör” adlı eserini seslendirdi.
Gümüşlük Festival Akademisi piyano masterclass programına katılan 18 öğrenci sertifikalarını 25 Ağustos akşamı Devlet Sanatçımız Gülsin Onay’ın elinden alacak.
Dünyanın yaşayan en ünlü piyanistleri arasında gösterilen Pallottini Gümüşlük’te
14.Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, tarihi taşocağında ünlü piyanistleri konuk etmeye devam ediyor. DenizBank ana sponsorluğunda sürdürülen festivalde sahne alan birbirinden değerli piyanistler, 4 Eylül tarihine kadar izleyici karşısında olacak. 2500 yıllık tarihe sahip antik taş ocağında bu defa İtalyan piyano virtüözü Romano Pallottini, Bosch’un etkinlik sponsorluğunda bir resital verecek. Klasik müzikseverlerin ilgiyle beklediği konser 22 Ağustos Salı akşamı saat 21:15’te başlayacak.
Dünyanın yaşayan en ünlü piyanistleri arasında gösteriliyor
İtalyan piyanist Romano Pallottini yıldızların altında gerçekleşecek gecede Mozart, Fauré, Chopin ve Mussorsky’nin eserlerine yer verecek. İtalyan basınının ‘dünyanın yaşayan en ünlü piyanistlerinden biri’ olarak öne çıkardığı, özellikle memleketi İtalya’da ve yaşadığı yer Fransa’da çok sevilen Pallottini, çok parlak bir eğitim dönemi ve ödüllerle başlayan müzik kariyeriyle dünyanın en aranan konser piyanistlerinden biri haline geldi.
Sanatçı, solist olarak sayısız resital verdi; İtalya’daki orkestra ve oda orkestralarıyla performanslar sergiledi. Bunların arasında Milano, Bologna, Roma, Napoli, Pesaro ile “Orchestra Filarmonica Marchigiana” gibileri sayılabilir. Paris’te Fransız Radyosunda yayınlanan France Musique’te, Salle Gaveau ve Opéra Garnier’de yer aldı; Vincennes Şatosunda, Rennes’de (Orchestre de Bretagne ile), Brest’teki Le Quartz salonunda, Saint-Riquier Festivalinde, Opera of Quimper’de, La charité sur Loire Piyano Festivalinde, Palais des arts de Vannes’de, Mulhouse’da “Nuits catalanes de Perpignan” ile Nancy’deki Lorraine Festivalinde ve Archévéché of Narbonne gibi mekan ve şehirlerde performans sergiledi. Pallottini, ayrıca Belçika’daki Wallonie Festivalinde; Romanya’da; Tahran Operasıyla; Hollanda’da Groningen Concertgebouw’da; Kuveyt’te; Viyana’da Bösendorfer Salonunda ve Çin’in Suzhou kentinde izleyici ile buluştu.
Seçkin bir repertuarla sahneye çıkacak
Romano Pallottini, antik taş ocağındaki programına Wolfang Amadeus Mozart’ın, üç bölümden oluşan “Sonata K 330” adlı eseriyle başlayacak. Sanatçı bu eserin ardından Gabriel Fauré’nin, “Barcarolle in a minor op.26” adlı yapıtını ve Frederic Chopin’in, “Nocturne op 55 no.2” adlı eserini seslendirecek. Pallottini, programın ikinci yarısında Modest Mussorsky’nin on bölümden oluşan “Pictures at an exhibition” adlı eseriyle izleyici karşında olacak.
Masterclassların yanı sıra aranan bir jüri üyesi
Liszt’in müziğinin ayrılmaz bir parçası olarak Roma’da Parco della Musica’da birçok konser veren Pallottini, Paris Ulusal Opera ve Balesinin piyanistliğini de sürdürüyor. Romano Pallottini ayrıca Paris CNSMD – Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse, Saint-Maur CNR – Conservatoire National de Région, Pole93, Musicalp (Tignes) Festivali ve yaz akademisinde ve uluslararası masterclasslarda piyano eğitmenliği yapmakta. Sanatçı, uluslararası piyano yarışmalarında (Barselona’daki Maria Canals, Brest, Yamaha) ve ulusal yarışmalarda, Lyon ve Paris’in CNSMD’sinin sınavları için de jüri üyesi olarak düzenli olarak davet edilmekte olup konserler ve masterclasslar için Çin ile 3 yıllık bir sözleşme imzaladı.
Festivalin sponsorları:
14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin ana sponsoru DenizBank. Kumda ve Suda konserlerinin sponsorluğunu Uludağ Premium üstlenirken, etkinlik ve eğitim sponsorluğunu üstlenen Bosch, Gümüşlük Festival Akademisi konserlerine destek veriyor. Liba Laboratuarları A.Ş., etkinlik sponsoru olarak festivalin açılış ve kapanış konserlerine katkı sağlıyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi, festivalin kurumsal sponsorları arasında yer alırken; THY, festivalin resmi ulaşım sponsorluğunu; Arion Resort Hotel konaklama sponsorluğunu; Çağdaş Holding, festival merkezi sponsorluğunu ve Piernet ise sosyal medya sponsorluğunu üstleniyor. Ayrıca Julius Meinl Coffee, Mas Matbaa, Off Gümüşlük ve Soğan Sarmısak, festivalin servis sponsorları arasında yer alıyor.
Antik Taş Ocağında gerçekleşecek Taşta konserlerinin başlama saati 21:15; diğer konserler 20:30’da başlayacaktır.
Biletler, Festival Merkezi, Gümüşlük sahili (iletişim: 0 537 577 85 07 – 0 252 394 41 61) ve Biletix’den temin edilebilir.
www.gumuslukfestival.org
info@gumuslukfestival.org
www.facebook.com/gumuslukfest
14.Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali 2017 Programı
26 Temmuz – Gilles Apap – Keman & Myriam Lafargue – Akordeon (Fransa) – Taş Ocağı
28 Temmuz – GFA Keman Konseri – Toprak Ev
29 Temmuz – Dilbağ Tokay – Viyolonsel & Eren Levendoğlu – Piyano (Türkiye) – Taş Ocağı
31 Temmuz – Viyolonsel GFA Konseri – Toprak Ev
1 Ağustos – Tord Gustavsen (Norveç) – Festival merkezi, sahil
4 Ağustos – Begoa Ensemble (Türkiye) – Taş Ocağı
8 Ağustos – Emin Fındıkoğlu Quartet – Festival merkezi, sahil
10 Ağustos – Alp Ersönmez ‘Yazısız’ feat Erik Truffaz – Eklisia
15 – 19 Ağustos – 4. Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması – Toprak Ev
18 Ağustos – Ilya Itin – Piyano (Rusya) – Taş Ocağı
20 Ağustos – GFA Piyano Konseri – Toprak Ev
22 Ağustos – Romano Pallottini – Piyano (İtalya) – Taş Ocağı
24 Ağustos – Mauricio Vallina – Piyano (Küba) – Taş Ocağı
25 Ağustos – GFA Piyano Konseri – Toprak Ev
26 Ağustos – Erdem Sökmen & Hasan Meten – Gitar Duo (Türkiye) – Toprak Ev
27 Ağustos – Egberto Gismonti – Gitar (Brezilya) Toprak Ev
28 Ağustos – Ebgerto Gismonti – Piyano (Brezilya) Taş Ocağı
30 Ağustos – Derek Gripper – Gitar (Güney Afrika) Toprak Ev
31 Ağustos – GFA Flüt Konseri – Toprak Ev
01 Eylül – Bülent Evcil (Türkiye) & Raffaele Trevisani (İtalya) – Flüt Duo & Paola Girardi – Piyano (İtalya) – Taş Ocağı
04 Eylül – Gülsin Onay – Piyano (Türkiye) – Taş Ocağı