Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) 98. Yönetim Kurulu Toplantısı, Ajansın çalışmalarını içeren gündem maddelerini konuşmak ve değerlendirmek üzere Muğla’da gerçekleştirildi.
GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Muğla Valisi Esengül Civelek, Denizli Valisi Hasan Karahan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ve GEKA Genel Sekreter vekili Özgür Akdoğan katıldı.
Yönetim Kurulu Başkanı Vali Yavuz Selim Köşger konuşmasına öncelikle, Ajans yönetim kurulu üyeliklerinde mevzuat gereği gerçekleşen değişikliklere değinerek başladı. Vali Köşger, Aydın, Denizli ve Muğla’daki ticaret ve sanayi odalarının Ajansın Yönetim Kurulu üyesi olduğunu, ancak ticaret odası ve sanayi odasının ayrı olduğu illerde Ajans Yönetim Kurulunda görev yapacak üyelerin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği kararıyla belirlenmekte olduğunu ve geçtiğimiz iki yıl boyunca Yönetim Kurulunda Aydın ve Denizli adına sanayi odası başkanlarının görev yaptığını belirtti. Söz konusu sürenin dolmasından dolayı önümüzdeki 2 yıl bu görevi ticaret odası başkanlarının yürüteceğini açıkladı.
Vali Köşger, toplantı gündem maddelerine ve Ajansın çalışmalarına değindiği konuşmasına şu şekilde devam etti:
“İlgili mevzuat gereği, Ajans Genel Sekreterliği Ajansın çalışmalarını 6 aylık ara rapor ve yıllık rapor halinde hazırlayarak Yönetim Kurulu’nun onayına sunmakla yükümlüdür. Bugün toplantımızda, Yönetim Kurulumuza sunulacak olan ara faaliyet raporunu inceleyerek önümüzdeki dönem yapılacak faaliyetlere de yön vereceğiz. Bunun yanında, Ajansın 2018 yılında; iletişim ve tanıtım, planlama, programlama ve koordinasyon, proje destekleme, yatırım desteği, izleme ve değerlendirme başlıkları altında yürüteceği faaliyetleri belirleyeceğiz. Ajansın, proje teklif çağrısı yöntemi uygulamadan bölgesel gelişmenin hızlandırılması, bölgenin rekabet edebilirliğinin güçlendirilmesi ve bölgedeki iş ortamının iyileştirilmesi açısından önem taşıyan projeleri destekleyebileceği bir destek mekanizması türü olan “Güdümlü Proje Desteği” konusu bugünkü toplantımızın bir diğer gündem maddesi olacak. Geçmiş yıllarda Ajansımızın yürüttüğü destek programlarının uygulama süreçlerine ilişkin bilgileri ve program harcama bilgilerini içeren ilerleme raporlarını, bugünkü toplantımızın son gündem maddesi olarak ele alacağız.”