arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
34,0895
EURO
37,9667
ALTIN
2.819,90
BIST
9.774,49
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Hafif Yağmurlu
28°C
Bodrum
28°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
28°C
Cuma Hafif Yağmurlu
27°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C

Elvan Erdin Resim Sergisi Tarihi Şapelde Görülebilir…

Elvan Erdin Resim Sergisi Tarihi Şapelde Görülebilir…
16 Ağustos 2024 13:10
A+
A-

Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle devam eden 21. Gümüşlük Müzik Festivali kapsamında Ressam Elvan Erdin’in, “Yetecek kadar”  başlıklı resim sergisi, 25 Ağustos’a kadar görülebilir

Arena Bodrum Haber – Kadıkalesi Armonia Bodrum Evleri Şapeli’nde kokteylle açılan sergide sanatçının son dönem çalışmalarının yanı sıra farklı dönemlerde ürettiği eserleri sergileniyor. Ressam Elvan Erdin’in resim ve yerleştirmelerinden oluşan sergi, 25 Ağustos Pazar gününe kadar, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri saat 16.00-20.00 arası sanatseverlerin ilgisine açık olacak.

Erdin, yurtdışı başarılarından sonra Bodrum’a yerleşmiş

Maçka Teknik Lisesine Endüstriyel Boya ve Dekorasyon bölümünden mezun olan Erdin, resim eğitimini Londra’da Croydon College Fine Arts Painting bölümünde tamamlamış. İleriki dönemlerde Guildhall University, London’da İnterior design ve Technology bölümüne devam eden sanatçı, buradan BA Honours degree ile mezun olmuş.

Bodrum’un tarihine eklenmek

Türkiye’de ve yurtdışında birçok karma sergiye katılan sanatçı, kişisel sergiler açmış, fuar ve bianellere katılmış, çeşitli tasarım ve sanatsal projelere imzasını atmış. 2019 yılında Bodrum’a yerleşen Elvan Erdin, ürettiği eserleri Bodrum’un kimliğinden ayrı düşünmek istemiyor; çağdaş bir yaklaşımla kentin tarihiyle uyumlu sergiler açarak Bodrum’un hafızasına eklenmeyi amaçladığını ifade ediyor.

3 kişilik bir sanat inisiyatifi ile Bodrum Dağbelen’deki “Ayşe Teyze” konulu sergi, Bodrum Kent Müzesi’nde “Merhaba” başlıklı bir proje; Bodrum Deniz Müzesi’ndeki “Deniz Ülkesi” sergisi ve bunlara ek olarak sanatçının inisiyatiften bağımsız olarak, Gümüşlük Cemile’nin Sabunları’ndaki kişisel sergisi, Bargilya Festivali kapsamında gene tarihi bir yapıda, ‘Tuz Deposu’nda açılan ‘Kuşlar’ adlı grup sergisi ve Bodrum Yağhane’de açılan kişisel sergileri de bulunuyor.

 “Karanlık Zamanlarda Şarkı Söylemek” Gümüşlük sahilinde idi

Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle gerçekleştirilen 21. Gümüşlük Müzik Festivali, Ethem Özgüven’in son filminin gösterimiyle, devam etti…

Gümüşlük Müzik Festivali kapsamında “Karanlık Zamanlarda Şarkı Söylemek” adlı belgesel, Gümüşlük festival merkezinde ücretsiz gösterildi. – singingindarktimes.org – Ethem Özgüven’in yönettiği 42 dakikalık belgesel, depremin Hatay’daki izlerini sürüyor; 2024 yılı yapımı belgesel, Hatay Akademi Senfoni Orkestrası’nın hikayesini ve geçen bir yılın sonunda Hataylı sanatçıların dayanışmasını anlatıyor.

 “Antakya.Yıkık bir şehir, aslında bir şehirden daha fazlasıdır.

Binaları, sokakları, anıları yıkıntıların altına gömüldükten sonra belki de bir şehrin özü kalır geriye. Belki de bir “seda” tüm bu enkazı toplar ve bir araya getirir. ‘Hatay Akademi Senfoni Orkestrası’ bu amaçla yola çıktı.

Direncin yankıları umudun ahengiyle buluşuyor. Sadece bir şehri yeniden inşa etmek için değil, bir toplumun ruhunu yeniden inşa etmek için yıkıntılar ve melodilerle dolu bir yolculuğa çıkarken bize katılın. Felaketin küllerinden dayanışmanın senfonisi doğuyor.”

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.