Nedir bu karar ;
“Mülkiyeti Belediyemize ait, İlçemiz Göl Mahallesi, tapunun N18-C-14-A-3-D pafta, 104 ada, 6 parsel numarasında kayıtlı 1.150,18 m² yüzölçümlü arsa niteliğindeki taşınmazın, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/e maddesine istinaden, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun ilgili maddelerine göre satışının yapılmasına ve konuya ilişkin Encümene yetki verilmesine, oy çokluğu ile karar verilmiştir.”
Bodrum Belediye Meclisi’nde, bu gündem maddesiyle ilgili görüşümü beyan etmiştim. Yer Cennetkoy’ da Cennet Koyu Turizm A.Ş ye ait parselin bitişiğinde, imar planında günübirlik tesis alanı olarak görünmekteydi.
Ne hikmetse Cennet Koyu Turizm A.Ş; “ Bu parsel bizim terkimiz, imar planında değişiklik yapıldı, şartlı bağış yeşil alan olarak terk etmiştik bize geri verin, ama biz bedelsiz istemiyoruz, ihaleye çıkarılsın.” diyerek satışını istemişti.
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın bu işle ilgili yetkilendirdiği kişiler, o tarihte, bu talebin haklı olduğunu ve satışa gidilmesi gerektiğini mecliste savunmuşlardı.
Sonraki yazılarımda bu savunulan şeylerin kanuni bir dayanağı olmadığını anlatmıştım. Nedense o parsel o gün, bu gündür ihaleye çıkarılmadı.
“İyi ya satılmamış işte.” diyebilirsiniz.
Ben yazdım satışa engel oldum, demeyeceğim lakin; Eczacıbaşı’na satılması için, canla başla kendilerince hukuksal dayanak üretenler, neden satışa çıkarılmadığını söylemek zorunda.
Belediye Meclis Kararı neden uygulanmadı…
Belediye Meclis Üyeleri, böyle bir soru sormamıştır elbette, hatta ve hatta konuyu unutmuşlardır dahi. Nasıl olsa ayda bir, 2 saat oturarak bu işi icra etmekteler.
Yoksa Eczacıbaşı almaktan mı vazgeçti diyeceğim, buda pek inandırıcı olmayacak…
Cennet Koyu Turizm A.Ş parseline bitişik, Bodrum Belediyesi’ne ait üç adet parsel bulunuyor. Diğerleri yapılaşmaya uygun olmadığı için; “nasıl olsa o parsellere inşaat yapılamaz, kimsede almaz, biz büyük olanı alalım kimseyi de bu koya sokmayalım.” diye mi düşündüler bilinmez, ancak gerçek tamda böyle.
Bir iddiaya göre; yine mülkiyeti Bodrum Belediyesi’ne ait olan 290 metre karelik, Göl 104 Ada, 5 Parsel için, olmayan binaya yapı kayıt belgesi alınmış, ben Bülent Eczacıbaşı’nın bu tür bir şeye tenezzül edeceğini düşünmedim, ancak kendine ait olan alanda olmayan binalara da yapı kayıt belgesi alındığı söylenmekte.
16 metre karelik diğer parsele rağbet yok, nasıl olsa bu alanları kendi alanı gibi kullanmakta, diye düşünüyorum.
Bu tür işlere tenezzül eder mi etmez mi zamanla göreceğiz…
Belediye 2019 yılında satmaya karar verdiği arsanın gidiş yolu Eczacıbaşı Malikanesi’nin servis giriş kapısı. İhaleye çıkmış olsa, gidip görmek isteyenler, ihale konusu parsele ulaşamayacaklar. Girip ihaleyi alsalar, bu yol açılır mı bilinmez.
Her şeyden önce; kıyılar kamuya açık olduğu için, bu yolların belediye tarafından açılması gerekir. Madem arsayı satacaksın yolu aç, düzenle ki arsa ihalede daha fazla fiyata alıcı bulsun.
Yoksa Belediye bu parseli sattı da, bizim haberimiz mi yok..
Konuyu tekrar araştırırken bazı iddialar kulağıma geldi. Özellikle kıyı kesiminde iskele ,kabanalar, güneşlenme terasları, sahile şu beyaz mermer tozundan döküldüğü, belirli bir alanın mandarine kiraya verdiği, gibi.
Bodrum Belediyesi’ne ve Cimer üzerinden konuyla ilgili bakanlığa çok sayıda şikayette bulunulmuş, bakalım yetkililer ne yapacak?
Özellikle Bodrum Belediyesinin ne yapacağını merak ediyorum, hani garibanın binasını yıkarken kahraman olanlar var ya.
Gücü gücü yetene, bakalım öylemi olacak…
Soruyorum; neden satmadınız? Madem satmadınız, yetki aldığınız belediye meclisine konu hakkında bilgi verdiniz mi?
O yol Açılacak mı?
Vesselam…
Kaynak: Bodrum Haber