arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,2615
EURO
34,7597
ALTIN
2.400,08
BIST
10.164,85
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

Dr. Murat Özyaba yazdı.. “Vira Bismillah”

26 Kasım 2023 08:04
A+
A-

Zordu Bodrum, yorgundu, yoksundu. “Hadi” dedi bir avuç insan. “Yıllarca öğrettin, gösterdin, şimdi yap bakalım”. Öyle de, bakalım Bodrum bana o yetkiyi verecek mi? “Hadi şu Bodrum’u hak ettiği yere getir” diyecek mi?

Zalimcan yine başımda. Sürekli gaz veriyor, ısrar ediyor. “Ama..” diyorum, “hayır” diyor, “yaparsan sen yaparsın, yapmalısın, taşın altına elini koymalısın”. Oldum olası insanı canından bezdirir bizim Zalimcan. Kızıyorum ama bir şey diyemiyorum çünkü haklı.

Onca yılın birikimi, liyakati, deneyimi, hala taptaze duran heyecan, içine sığmayan enerji. Uzunca bir süre ben dizginlemişim esasında kendi kendimi. Dönüp kendime kızıyorum.

Heybenin içi bu kadar dolmuşken, saçların her bir teline düşen aklar bunca birikimi beynime çakmışken, “ne duruyorsun, at kendini denize”.. Eli yüzü köpük köpük denize belenmiş bu kentin aydınlıklarıyla sula, çorak kalmış köşelerini.. Tepeden tırnağa kadar “Planlama” olsun artık gündemimizde. Sahip olduğun tertemiz duygularla yıka kentin ayıplarını.

Dedim ve Belediye Başkanı olmak üzere yola çıktım sevgili okurlar.

Çıkarken de Balıkçı’nın yüreğinden Bodrum’a, Bodrum’un yaşam iklimini belirleyen Cumhuriyet Halk Partisine Mavi bir MERHABA diyerek başladım.

Bir Bodrumlu olarak yaşadığım, yaşlanacağım ve ebediyen kucağında uyuyacağım bu mavi-beyaz coğrafya, sadece benim için değil, hepimiz için çok kıymetli. Bu aydınlık ve kadim kent, bilimin ışığında ve büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün zihinlerimize kazıdığı İlkeleriyle sonsuza dek yücelmelidir.

Köy Enstitülü bir Öğretmenin oğlu olarak, tamamen devlet imkanlarıyla yetişmiş ve devletin üniversitelerinde 30 yıla yakın Şehir Planlama hocalığı yapma hakkını, Atatürk’ün ilkelerine yüzümü dönerek kullandım. Ülkeme bu anlayışla binlerce mimar yetiştirerek borcumu ödemeye çalıştım. Ama henüz bitmedi. Nefes aldığım sürece de bitmeyecek.

Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisinin çatısı altında, onun aydınlık gelecekleri tarif ettiği izden yürüyerek, nereye gittiğini çok iyi bilen Bodrum sevdalılarıyla birlikte, canla başla, bilim ve akılla, şefkat ve dürüstlükle, keyif ve heyecanla yaşamaya, yaşatmaya ve Bodrum Mavisinin tüm değerleriyle değerlenip hizmet etmeye söz verdim, and içtim, ahdettim.

Çıktığım yolda, birlikte yürüdüğüm yoldaşlarımın omuzumu tutarak, sevdamı yaşayarak, canıma can katarak yanımda olacağından zerre kadar kuşkum yoktur.

Bu sevda ve heyecanla yola çıkan başka dostlarım da var. Hepsi kıymetli, hepsi samimi, hepsi heyecanlı. Her birini seviyorum, sayıyorum, takdir ediyorum ve hepsine başarı diliyorum. Bu keyifli demokrasi yarışında kazanan bizden herhangi birimiz değil, Bodrum olacaktır kuşkunuz olmasın.

Doğudan batıya, kuzeyden güneye, canlı ve cansız tüm dünya duysun ve bilsin ki, Bodrum için çalışacak, bildiğim tüm bilgi ve değerleri bu kente akıtacak ve bu şehrin sokaklarıyla yaşayacağım.

Ama ben artık siyaset zemininde bir aktörsem, bundan böyle söyleyeceğim sözlerimi, fikirlerimi, projelerimi, bu köşeden aktarmam doğru olmayacaktır. Dolayısıyla bundan sonraki iletişimimin, basın açıklamalarıyla, toplantılarda yapacağım konuşmalarla ve siyaset arenasının bana sağlayacağı medya iletişim olanaklarıyla yapmam daha uygun olacaktır.

Sevgili okurlar, siyaset arenasındaki girdiğim sürecin sonuna kadar sizlerden bir “ara” talep ediyorum. Başka zeminlerde yine birlikte olacağız elbette. Şimdilik hoş kalın, sevgiyle ve sağlıkla kalın.

Ben “vira bismillah” dedim, siz ne dersiniz bilmem..

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.